Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obiadek

co macie dzis na obiad

Polecane posty

Gość obiadek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość obiadek
bo ja robie dzis na obiadek kanapeczki z chleba z maselkiem,zielona salata,kawaleczek jajka,kawaleczek sera zottego,kawaleczek szynki konserwowej,kawaleczek ogorka,pare krazkow rzodkiewki,kawaleczek pomidorka i wszystko posypane posiekanym szczypiorkiem. jemy cały bochenek na trzy osoby

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wymarzona
pomidorowa z ryzem,klopsiki w sosie koperkowym,ziemniaki i kolorowa salata ze wszystkiego co sie nadaje,tylko ze apetyt nie bardzo dopisuje w te upaly.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość obiadek
No niestety ale to prawda,a takie kanapki mozna jesc do woli,i takie wlasnie rozne kompozycje powinny jesc osoby ktore chca jesc zdrowo,smacznie i odchudzajace sie,tylko nie wzystko naraz tak jak my,ale rozlosyc to na caly dzien i nie trzeba zadnych diet,oprocz chleba,zamiast zwyklego to razowy,i jest git,a nie glodowki dupowki a i tak nic z tego,zdrowa zywnosc i jeszcze raz zdrowa,u mnie nie ma nikt zadnej nadwagi,cala nasza trojka jest szczupla.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Kurczaka. :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mniam apetyczny temT
ja mam gotowana piers kurczaka w białym sosie i sałatke a jutro bolognese

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Obiad to nie chleb! Tylko zupa, albo ziemniaki + surówka + mięso !!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość buldozerka
lody :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość obiadek
ale my tak pokochalismy chlebek ze na obiad zjemy kanapeczki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lony
ja nic nie mam na obiad dzisiaj. Musze czekac do niedzieli...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fan bobu
Bób gotowany z dodatkiem świeżego lubczyku. Niebo w gębie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość arrleta
leczo ale bez miesa bo jestem wegetarianka :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość obiadek
ale mamy najebane w główkach

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dshjbchsihcdb
Dziś na obiad robię pangasius los pelados, boskie, pyszne, mniaaammm :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość obiadek
Normalnie cały chlebek ?? Rozumiecie cały? Na trzy osoby ! A to wszystko popijemy czerwoną herbatą żeby była lepsza sraka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lony
dshjbchsihcdb no to idże rób ten pangasius los pelados bo już 12 a ty siedzisz na kafe chłop przyjdzie i nic w garu nie ma.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość obiadek
w czoraj na kolacyjke tez zdjedlismy caly chlebek na trzy osoby rano rowniez poszedł caly bochenek :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość martynika2509
FrankaZWarszawy a jak robisz tą sałatkę, bo mnie ochota naszla;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dshjbchsihcdb
A tu daje wam przepis, gdyby ktoś chciał. Ja to uwielbiam w każdym razie. Pangasius Los Pelados Składniki: - 6 filetów pangi (ewentualnie może być flądra) - 300 g. orzeszków ziemnych solonych - 300 g. bułki tartej - 4 jajka - curry - olej - 2 duże cebule - bazylia suszona - koperek suszony posiekany - kurkuma - kolendra - kminek - pieprz mielony (najlepiej zielony) - sól Marynada: - 2 litry wody - cytryny - 6 ziarenek ziela angielskiego - 3 liście laurowe - 3 ząbki czosnku - majeranek - tymianek - ocet (najlepszy czerwony, winny) - 1 płaska łyżka stołowa wegety - łyżeczki cukru - 1 łyżeczka soli - 3 dość duże szczypty pieprzu Sposób przygotowania marynady: Wodę wlać do rondelka, dodać czosnek skrojony w plasterki, wrzucić ziele angielskie, liście laurowe, dodać cukier, sól, pieprz, wegetę, majeranek i tymianek. Następnie doprowadzić do wrzenia i od razu odstawić do przestygnięcia. Należy sprawdzić, czy wszystko jest wystarczająco osolone. Gdy marynada jest letnia, dodać ocet (według uznania, tak aby było czuć), a następnie wcisnąć sok z połowy cytryny. Całość przelać do podłużnego (na długość filetów) naczynia lub pojemnika. Sposób przygotowania filetów: Cebule zetrzeć na papkę do małej miseczki, posolić, oprószyć pieprzem, kurkumą, kolendrą, dodać odrobinę kminku, dodać kilka dużych szczypt koperku i nieco mniej bazylii (mniej więcej na trzy szczypty koperku, jedna bazylii). Filety natrzeć obficie papką z cebuli i przypraw, układając jedna na drugiej odstawić na ok. 30 minut do lodówki. Po tym czasie z filetów strząchnąć resztki startej cebuli z przyprawami (nie płukać!) i układać w pojemniku z gotową marynadą tak, aby wszystkie filety były zatopione w marynadzie. Odstawić do lodówki lub w zimne miejsce (zimą egzamin zdaje balkon - wystawiając na balkon, należy pamiętać o przykryciu pojemnika). Filety w marynadzie muszą moczyć się minimum 3 godziny - najlepiej zostawić na całą noc! Orzeszki solone zmielić na drobno i wymieszać z bułką tartą. Jajka oprószyć przyprawą curry i rztrzepać, tak, aby jajka uzyskały świeży zapach. Filety lekko opłukać z marynady w zimnej wodzie, obsuszyć czystą ściereczką, panierować najpierw w jajku, a następnie w orzeszkach wymieszanych z bułką tartą. Wypanierowane filety wkładać na rozgrzany olej i smażyć na średnim ogniu, aż uzyskają ciemno złoty kolor. Można podawać z ziemniakami z koperkiem lub z ryżem i warzywami. Smacznego! Wskazówka: Do przewracania filetów na patelni najlepiej używać szerokich łopatek, gdyż filety po chwili smażenia stają się bardzo delikatne i kruche. Najlepiej przygotować sobie dwie łopatki, szerszą i węższą. Szerszą wkładamy pod spód a węższą przytrzymujemy od góry zawsze wzdłuż fileta, a następnie delikatnie obracamy. W ten sposób unikniemy nie tylko rozpadania się filetów, ale również odklejania się panierki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość obiadek
i też mieliśmy srake :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lony
nie stac mnie na skladniki ;/ dshjbchsihcdb

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hbkah
ja pierdole 'obiadek' i Ty się chwalisz, że chlec jedliście ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hbkah
*chleb

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kasia i tomek(bez mamusi)
ja mam grilla dzisiaj.karkówka boczek kiełbaski skrzydełka i chlebek z grilla.do tego zimny browar...cudo kulinarne :) http://odlotek.pl/zaproszenie/31074

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość arrleta
obiadek wczoraj był kolacyjka i tez sie chwalił ze zjedli chlebek ale strasznie go wczoraj zbesztali ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×