Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obiadek

co macie dzis na obiad

Polecane posty

Gość obiadek

Gość obiadek
bo ja robie dzis na obiadek kanapeczki z chleba z maselkiem,zielona salata,kawaleczek jajka,kawaleczek sera zottego,kawaleczek szynki konserwowej,kawaleczek ogorka,pare krazkow rzodkiewki,kawaleczek pomidorka i wszystko posypane posiekanym szczypiorkiem. jemy cały bochenek na trzy osoby

Gość wymarzona
pomidorowa z ryzem,klopsiki w sosie koperkowym,ziemniaki i kolorowa salata ze wszystkiego co sie nadaje,tylko ze apetyt nie bardzo dopisuje w te upaly.

Gość obiadek
No niestety ale to prawda,a takie kanapki mozna jesc do woli,i takie wlasnie rozne kompozycje powinny jesc osoby ktore chca jesc zdrowo,smacznie i odchudzajace sie,tylko nie wzystko naraz tak jak my,ale rozlosyc to na caly dzien i nie trzeba zadnych diet,oprocz chleba,zamiast zwyklego to razowy,i jest git,a nie glodowki dupowki a i tak nic z tego,zdrowa zywnosc i jeszcze raz zdrowa,u mnie nie ma nikt zadnej nadwagi,cala nasza trojka jest szczupla.

Gość gość
Kurczaka. :P

Gość mniam apetyczny temT
ja mam gotowana piers kurczaka w białym sosie i sałatke a jutro bolognese

Gość gość
Obiad to nie chleb! Tylko zupa, albo ziemniaki + surówka + mięso !!

Gość buldozerka
lody :)

Gość obiadek
ale my tak pokochalismy chlebek ze na obiad zjemy kanapeczki

Gość lony
ja nic nie mam na obiad dzisiaj. Musze czekac do niedzieli...

Gość fan bobu
Bób gotowany z dodatkiem świeżego lubczyku. Niebo w gębie.

Gość arrleta
leczo ale bez miesa bo jestem wegetarianka :classic_cool:

Gość obiadek
ale mamy najebane w główkach

Gość dshjbchsihcdb
Dziś na obiad robię pangasius los pelados, boskie, pyszne, mniaaammm :D

Gość obiadek
Normalnie cały chlebek ?? Rozumiecie cały? Na trzy osoby ! A to wszystko popijemy czerwoną herbatą żeby była lepsza sraka

Gość lony
dshjbchsihcdb no to idże rób ten pangasius los pelados bo już 12 a ty siedzisz na kafe chłop przyjdzie i nic w garu nie ma.

Gość obiadek
w czoraj na kolacyjke tez zdjedlismy caly chlebek na trzy osoby rano rowniez poszedł caly bochenek :)

Gość martynika2509
FrankaZWarszawy a jak robisz tą sałatkę, bo mnie ochota naszla;)

Gość dshjbchsihcdb
A tu daje wam przepis, gdyby ktoś chciał. Ja to uwielbiam w każdym razie. Pangasius Los Pelados Składniki: - 6 filetów pangi (ewentualnie może być flądra) - 300 g. orzeszków ziemnych solonych - 300 g. bułki tartej - 4 jajka - curry - olej - 2 duże cebule - bazylia suszona - koperek suszony posiekany - kurkuma - kolendra - kminek - pieprz mielony (najlepiej zielony) - sól Marynada: - 2 litry wody - cytryny - 6 ziarenek ziela angielskiego - 3 liście laurowe - 3 ząbki czosnku - majeranek - tymianek - ocet (najlepszy czerwony, winny) - 1 płaska łyżka stołowa wegety - łyżeczki cukru - 1 łyżeczka soli - 3 dość duże szczypty pieprzu Sposób przygotowania marynady: Wodę wlać do rondelka, dodać czosnek skrojony w plasterki, wrzucić ziele angielskie, liście laurowe, dodać cukier, sól, pieprz, wegetę, majeranek i tymianek. Następnie doprowadzić do wrzenia i od razu odstawić do przestygnięcia. Należy sprawdzić, czy wszystko jest wystarczająco osolone. Gdy marynada jest letnia, dodać ocet (według uznania, tak aby było czuć), a następnie wcisnąć sok z połowy cytryny. Całość przelać do podłużnego (na długość filetów) naczynia lub pojemnika. Sposób przygotowania filetów: Cebule zetrzeć na papkę do małej miseczki, posolić, oprószyć pieprzem, kurkumą, kolendrą, dodać odrobinę kminku, dodać kilka dużych szczypt koperku i nieco mniej bazylii (mniej więcej na trzy szczypty koperku, jedna bazylii). Filety natrzeć obficie papką z cebuli i przypraw, układając jedna na drugiej odstawić na ok. 30 minut do lodówki. Po tym czasie z filetów strząchnąć resztki startej cebuli z przyprawami (nie płukać!) i układać w pojemniku z gotową marynadą tak, aby wszystkie filety były zatopione w marynadzie. Odstawić do lodówki lub w zimne miejsce (zimą egzamin zdaje balkon - wystawiając na balkon, należy pamiętać o przykryciu pojemnika). Filety w marynadzie muszą moczyć się minimum 3 godziny - najlepiej zostawić na całą noc! Orzeszki solone zmielić na drobno i wymieszać z bułką tartą. Jajka oprószyć przyprawą curry i rztrzepać, tak, aby jajka uzyskały świeży zapach. Filety lekko opłukać z marynady w zimnej wodzie, obsuszyć czystą ściereczką, panierować najpierw w jajku, a następnie w orzeszkach wymieszanych z bułką tartą. Wypanierowane filety wkładać na rozgrzany olej i smażyć na średnim ogniu, aż uzyskają ciemno złoty kolor. Można podawać z ziemniakami z koperkiem lub z ryżem i warzywami. Smacznego! Wskazówka: Do przewracania filetów na patelni najlepiej używać szerokich łopatek, gdyż filety po chwili smażenia stają się bardzo delikatne i kruche. Najlepiej przygotować sobie dwie łopatki, szerszą i węższą. Szerszą wkładamy pod spód a węższą przytrzymujemy od góry zawsze wzdłuż fileta, a następnie delikatnie obracamy. W ten sposób unikniemy nie tylko rozpadania się filetów, ale również odklejania się panierki.

Gość obiadek
i też mieliśmy srake :D

Gość lony
nie stac mnie na skladniki ;/ dshjbchsihcdb

Gość hbkah
ja pierdole 'obiadek' i Ty się chwalisz, że chlec jedliście ?

Gość hbkah
*chleb

Gość kasia i tomek(bez mamusi)
ja mam grilla dzisiaj.karkówka boczek kiełbaski skrzydełka i chlebek z grilla.do tego zimny browar...cudo kulinarne :) http://odlotek.pl/zaproszenie/31074

Gość arrleta
obiadek wczoraj był kolacyjka i tez sie chwalił ze zjedli chlebek ale strasznie go wczoraj zbesztali ;)