Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sfdsgs

W CIAGU TYGODNIA SCHUDŁAM 4 KG A NIE CWICZE I NIE STOSUJE DIETY CHYBA MAM ANEMIE

Polecane posty

Gość sfdsgs

ważyłam 53 kg a teraz waze 49kg przy wzroscie 168cm, czuje sie zmęczona, mam since pod oczami, jestem blada, mam suche, szorstkie włosy:( Morfologie krwi miałam robiona pół roku temu i wszystko wyszło dobrze, wiec nie wiem, czemu wygladam jak zombie:( a mam 20 lat.

Gość heyyyyyyyyyyyyyyyyy
hej! jak to zrobiłas? kurwa identycznie waże i mierze tez 168 !! chcilaabym zejsc do 48 ale kocham jesc!! co mam robic?

Gość hehehahaha
pol roku to wbrew pozorom sporo czasu zeby sie cos w organizmie zepsulo. proponuje szybką wizytę u lekarza bo 4 kg w ciagu tygodnia to masakra!

Gość heyyyyyyyyyyyyyyyyy
a ja jem normlanie pije duzo wiecej, chcialabym schudnac :D:D:

Gość sfdsgs
naprawde dzisiaj sie ważyłam i patrze a tu 49kg:( a jem normalnie i duzo pije wody, herbaty, raczej zdrowow sie odzywiam

Gość sfdsgs
heheheha - oprócz tego zmeczenia to nic mi nie dolega, mialam usg jamy brzusznej odnosnie kolek w boku, ale wszystko wyszło okay, a myslałam,że morfologia sprzed pół roku to wazna jeszcze,że niewiele sie mogło zmienic przez ten czas, martwi mnie tylko ta utrata wagi:(

no inaczej sie nie dowiesz czy masz anemię jak nie zrobisz morfologii. Co ci szkodzi, idz do szpitala zapłać ok.10zł i bez skierowania ci pobiorą.

Gość sfdsgs
serio bez skierowania? bo zawsze chodziłam ze skieroaniem. A moze witamin mi brakuje czy jak

albo faktycznie cos ci dolega,albo schudlas ze wzgledu na pogode...ja tez schudlam 3 kilo,zle sie czulam,bylam oslabiona,poszlam do lekarza,zrobilam badania,i wszystko jest ok. Po prostu organizm nie daje sobie rady z temperatura...

Ja mam anemie i nie schudłam przez to nawet kilograma ;p Wiadomo, w dzien mniej jemy ;p ja mam od poczatku tygodnie mniej o 2kg :D

Gość sfdsgs
byłam u dentystki i własnie ona zapytała mnie czy jestem na cos chora...zdziwiwłam się... to ona mi zwróciła uwagę,że źle, anemicznie wręcz wyglądam:( i żebym sobie zrobiła badania

Gość oliwia005
zmierz sobie poziom cukru!!!!!!! to moze byc cukrzyca nie bagatelizuj tego, idz do lekarza rodzinnego i popros skierwanie na morfologie i cukier koniecznie! ps: czy odczuwasz wzmozone pragnienie i czeste oddawanie moczu? czy w nocy tez? jesli tak ile razy?

Gość sfdsgs
tak, bardzo czesto chodze sikac, w nocy tez, tak ze 3 razy, wzmozone pragnienie tez, szczególnie rano

Gość oliwia005
w takim razie marsz na izbe przyjec albo jutro raniutko do lekarza!!!!!! szczegolnie jesli zle sie czujesz z duzym prawdopodobienstwem to moze byc cukrzyca nie czekaj az dostaniesz kwasicy ketonowej szybciutko do szpitala!

Gość sfdsgs
jutro rano na pewno pójde do przychodni:) dziękuje:)

Gość oliwia005
a jak sie teraz czujesz? boli Cie moze brzuch albo masz nudnosci?

Gość oliwia005
ile razy dzis oddawalas mocz? i ile plynow wypilas?

Gość sfdsgs
nie, nie mam nudności, brzuch jest okay, nie boli, ile razy oddawałm mocz w dzien nie pamietam, wiem,że w nocy to standardowo 3 razy... Pic pije w miare duzo, herbata, woda.

Gość oliwia005
ale chodzi mi mniej wiecej, czy to byly 3 odawania moczu czy 13, rozumiesz.... tak samo z iloscia plynow: litr, czy 4-5 litrow? itp

Gość sfdsgs
oddawanie moczu w nocy 3 razy, w dzien ok 7, 8? A picia ok 2,5 l

Gość oliwia005
przeszlas ostatnio (w ciagu kilku ostatnich tygodni) jakas infekcje? grype? zapalenie ukl.moczowego , itp...?

Gość oliwia005
nawał pytan wiem, ale tak uczą na studiach :) jesli czujesz sie w miare dobrze to mozsz poczekac do jutra, ale ja bym chyba dzis juz poszla do szpitaka zeby chociaz ktos cukier zmierzyl

Gość sfdsgs
mierzyli mi cukier jakies kilka miesiecy temu(4, albo 5) i miałam dobry, myslisz,że mogło sie cos zmienic??

Gość sfdsgs
nie,żadnej infekcji nie miałam, czasem mam tylko te kolki w lewym boku, ale w usg jamy brzusznej nic nie wyszło, jedynie ze mam niewielkie zwapnienia w lewej nerce, ale to podobno nic złego

Gość 6789
Może zrób sobie gastroskopię, skoro dolegliwości dotycza lewego boku.

Gość oliwia005
mysle ze tak... przez neta i bez badan na 100% nic nie mozna stwierdzic, ale takie objawy są bardzo niepokojące, wiec trzeba sie zbadac.... sa tez inne choroby ktore dają podobne objawy, ale najczesciej takie objawy daje cukrzyca najbardzije niepokojace jest to 3-krotne oddawanie moczu w nocy... no i tak gwaltowny spadek masy ciala... musisz sama zdecydowac czy czujesz sie na tyle dobrze zeby poczekac do jutra, czy jestes bardzo oslabiona... piszesz ze nawet dentystka zauwazyla ze zle wygladasz ja bym nie czekala do jutra szczegolnie jesli mieszkasz sama....

Gość oliwia005
od 7 dni dzien w dzien wstajesz 3 razy w nocy do toalety?

Gość sfdsgs
nie, z tym sikaniem to mam tak juz jakies ponad pół roku

Gość oliwia005
a te kolki w lewym boku to najprawdopodobniej od tych zwapnien w nerce.. ehhh... moczówka prosta moze dawac takie objawy, nadczynnosc przytarczyc itp.. to juz dluzsza diagnostyka.. najbardziej bym sie bala ze to cukrzyca i wtedy nie ma co czekac bo jak sie nie poda insuliny to bedzie tylko gorzej

Gość oliwia005
ahaa.... jak od pol roku to troche zmienia postac rzeczy.. aczkolwiek nie wyklucza cukrzycy.. w kazdym razie musisz koniecznie isc do lekarza...