Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sankte morko

Oszalalyscie do reszty?!z ta Amelia,,jak mozna..

Polecane posty

Gość paulinkaaaaaaaaa
Mi też imię Helenka się nie podoba. Imię jak dla starej baby.

Gość a co Was obchodzi jak ktoś
dziecko nazywa? Rany, co za wstrętne wścibskie babska... Ktoś chce mieć Xaviera czy Ariela, niech ma, najwazniejsze, żeby wyorśli z nich dobrzy i mądrzy ludzie a nie takie zawistne kapiące żółcią ludziki

Amelia to piękne imię i mi się raczej kojarzy z filmem Amelia a nie z żadną chorobą.

O właśnie to chciałam napisać, ja byłam pod tak dużym wrażeniem filmu, że pewnie gdybym w tamtym czasie urodziła, to córa tak by miała na imię. A Helena to ładne imię, natomiast zdrobnienie Hela, kojarzy mi sie z gruba babą.

Gość żanuaria
Kira to Kira córka Gałczyńskiego tak miała na imię.

Gość A ja słyszalam ostatnio
jak matka mówiła do chłopca Radziej..

Gość alee nibyy w
Ostatnio padłam, jak zobaczyłam imię Dajana. Poszłam sprawdzić listę przyjętych i tam pisało Dajana :O

Gość te wszytseki imiona
wiktoria, julia, maja, dzesika, sandra , natalka mam wrazenie ze innych imon nie ma a szczerze powiem ze Amelka i anielka to mi sie z takimi ciamajdami kojarza alee to moze przez osoby ktore znam:)

Gość apropos'
A moja znajoma dała córce imię Inez, co myślicie?

Gość serialeonline.pl
o hela hela twoje ciało mnie onieśmiela...:P

Gość irka wiśniewska
Epifany - tak dali na imię dziewczynce moi sąsiedzi. Imię jak imię, nie powiem, że brzydkie. A że nazwisko do tego śmieszne, to nawet mniejsza o to. Rodzice wymyślili sobie do tego imienia skrót i wołają na dziecko: EPI. Ich sprawa. Nie wtrącam się. Kiedyś spotkałam ich z córką na letnich występach jakiegoś zespołu. Biegali za dzieciakiem krzycząc: EPI! A w medycynie EPI to skrót od epilepsji, a epilepsja to padaczka. Grunt to uszczęśliwić dziecko oryginalnym imieniem.

Gość 22.06
ja znam chłopaka o imieniu Aksel, ma siostrę i brata którzy nazywają się Inez i Tymoteusz :D Dżesika... też znam, bez komentarza po prostu wstyd i siara, takie pretensjonalne te imiona, jakby te dzieci były jakimiś gwiazdami, niewiadomo kim.

Gość bukaa
epifania to inaczej objawienie bóstwa czyli całkiem po prostu Trzech Króli :D

Gość LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLL:
Lepsza AMELIA niż ARNIKA;/

Gość ljfhds
a mnie sie podoba Lidia:P

Gość Zwykła Anetka
Ale na przykład taka Dajana, Inez czy Kira łatwiej dostaną pracę, bo ich CV szybciej zapada w pamięci niż setnej Małgorzaty czy Aleksandry i w ogóle lepiej ich ludzie będą zapamiętywać.

Gość ljfhds
moja znajoma dala malej na imie Zaklin:Phehe inna dala Karmen a dla chlopca Madoks!!!!!!!!!!!!!!!!!poracha tatalna!hihi!

Gość sankte morko
mam kumpele,ktora dala corce na imie....Nazar! to jest porazka dopiero! dodam,ze ona ma to dziecko z turasem,no ale mimo to...trzeba miec nie rowno pod sufitem

Gość kookoo27
dla mnie Karmen nawet nawet sie podoba, ale pisane przez C, ale tylko dlatego ze mam meza Ang. i byloby nie fair w stosunku do niego aby dziecko nazywalo sie np. Honorata.., narazie szukamy kompromisu;)

Gość kookoo27
a ja znam Nazara z Litwy:)

Gość kjsagiiugg
A moja ma na imię Asia po babci:)

Gość efhsn
mnie sie podoba Jagodka ale moj maz mnie wysmial.Wiec nie dogodzisz wszystkim:)

EPIFANY?? Nie, no to już przegięcie. Przecież to po prostu spolszczone "epitaph" czyli, epitafium. A mnie się to głównie kojarzy z nagrobkami, cmentarzem i zmarłymi. Co do skojarzeń do wszytko się z czymś kojarzy. :P Mnie Amelia kojarzy się z emalią, Karolina z koralami, Edyta z erudytą, Inez z pinezką, a Ola z czymś okrągłym. :P Almę uważam za ładne imię choć wymyślne jak na polskie realia. Jednak oryginalne znaczenie (dusza) rzeczywiście ma swój urok. Moje dzieci mają zwykłe imiona. Antek to Antek - choć jak mnie wkurzy to krzyczę za nim "Antoniusz, spoważniej bo zaraz Ci wleję!". A nie nazywa się Antoniusz... :D :D :D Ania to Niutek. To już wymysł mojego męża, który się przyjął w całej rodzinie. Ania - Aniutek - Niutek. I nie reaguje na Anię tylko na Niutka. :O

Gość amelia to choroba
i tak się faktycznie kojarzy (mojemu chłopakowi z emalią) . Mówiąc Amelia mam przed oczami anemiczkę, takie chucherko co w ogóle nie ma życia w sobie:O coś jest faktycznie nie tak z tym imieniem bo moja mam która ma 50 lat uważa, ze to najbardziej wieśniackie imię na świecie:D

Gość plan-deka
Jagoda piękne imię - moja mama tak ma. Kalina zresztą też ładne idąc serią roślinną. Ale Rózy już nie lubię. Amelia to przez film - Audrey była taka piekna w tym filmie.

Gość u nas był ostatnio
chrzest "Majkiela", tak napisali na planie nabożeństw. Pewnie chodziło i Majkiela Dżeksona :)

Gość gość
O jak fajnie! Myślałam, że jestem jedynym Niutkiem :D ale widzę, że jest nas więcej. Mam na imię Ania też reaguję tylko na Niutka. Kiedy byłam mała mama krzyczała za mna Niunia żeby nie odwracala sie połowa dzieci na osiedlu. Nie reagowałam na Ania tylko Niunia. :D