Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość orkaprzyszła

Zmiany w sylwetce

Polecane posty

Gość orkaprzyszła

Witam jestem na poczatku ciazy \, mam 165 cm i nigdy nie wazyłam 50 kg Jak sadzicie czy duzo przytyje w ciazy?? jak bylo u was? Pozdrawiam

Gość serio?
hej, ja mam 158 cm i przed ciaza wazylam 44kg. Przytyłam 14, a po ciazy schudlam do 41 :| ale tycie w ciazy to sprawa indywidualna, nie ma regul :)

Gość orkaprzyszła
serio? a duzy miałas brzuch kiedy zaczął byc widoczny dla innych??

Gość orkaprzyszła
Piszcie kobietki bo mnie ciekawośc zżera:)

Gość pytającaaaa
ja przed ciaza wazylam 54 kg przy 158cm na poczatku ciazy schudlam do 49 kg a w dniu porodu mialam 56kg po kilku miesiacach po porodzie i teraz mam 48kg ale to sorawa indywidualna moja znajoma podobnego wzostu przytla bardzo duzo a schudniecie zajeło jej ze 2 lata

Gość przyszłaorka
Ja jestem bardzo drobna i waska, nigdy sie nie odchudzalam, a moja mama w ciazy przytyła 6 kg:) ciekawe co ze mna bedzie

Gość serio?
moja mama w ciąży przytyła 20 kg :) Brzuch zaczął być widoczny tak od 3-4mc, ale nie był duży, jak do porodu szłam to w obw. miałam 95cm. W drugiej ciąży już 120 :D Hm, a co ciekawe (jesli chodzi o 1 dziecko) najbardziej schudlam po odstawieniu od cycka:)

Ja jestem wysoka i szczupła, w ciąży przybrałam jedynie 12 kg, miałam nadzieję, że niektóre kształty mi zostaną po porodzie, ale oczywiście nie zostały i do tego schudłam 14 kg, więc ważę jeszcze mniej niż przed ciążą.

Gość jazzowaa
Kurcze dziewczyny, zazdroszcze wam, ze jestescie takie szczuple. Nawet jak przytyjecie w ciazy te 15 kg to nie bedzie wielkiej roznicy. A i tak stracicie po porodzie. A ja mam nadwage i jestem na poczatku ciazy. Nawet boje sie myslec co bedzie za pare miesiecy. Maz bedzie musial wozic mnie na taczce.

Gość serio?

Gość serio?
oj pomerdaly mi sie klawisze ;) kochana nie przejmuj sie, nie obzeraj sie, jedz zdrowo. Wiadoma sprawa, w ciazy kazdy musi przybrac, ale po ciazy pewnie zejdzie z ciebie. Dzidzius jest tak absorbujacy ze jakos to stracisz, glowa do gory

Gość gryczka
Myślę, że to kwestia indywidualna. Waga zależy od wielkości dziecka, gromadzenia wody, ilości wód płodowych, tendencji organizmu matki do gromadzenia tłuszczu... Ja przed ciążą ważyłam 49kg przy wzroście 163cm. Obecnie jestem w 20 tygodniu i mam na plusie już ponad 5kg. Nie za bardzo to widać. Mam brzuch ciążowy (zaczął się uwidaczniać ok.14tc) i większe piersi, ale po całej sylwetce nie widać dużej zmiany. Nie zaprząta to mojej uwagi, jem 5 posiłków dziennie i to na co mam ochotę. Będę się martwić, jak zostanie mi 20kg i nie będę mogła ich zrzucić :-D A jak zostaną mi 2-3kg to nawet będę się cieszyć, bo straszny był ze mnie szczypiorek:-)

Gość Hagneta
Jazzowa - jak masz nadwagę to powinnaś mało przytyć - maks 8-10kg. Nie znam zadnej grubszej kumpeli, która by przekroczyła tę górna granice, średnio waga rosła o ok 7-8kg i po ciąży w szybkim czasie wracały do wagi sprzed ciąży i nawet bardziej chudły. :-) Rekordzistka przytyła 2 kg, od razu po porodzie miała 7 mniej. - czyż to nie optymistyczne? Ja przybrałam 16,5 kg i 9 miesięcy po urodzeniu mam jeszcze 6 na plusie. Waga początkowa 59kg, przy wzroście 168cm. Ale wiem,ze z czasem wróce do wagi pierwotnej hihi..

Wiesz co to jest sprawa indywidualna. Ja mam 167cm przed ciążą ważyłam 47kg teraz jestem w 35 tyg i mam prawie o 20 kg więcej:( A moja mama urodziła czwórkę dzieci i będąc w 9 miesiącu ciąży zawsze ważyła nie więcej niż 52 kg. Nikt nie wiedział że ona w ciąży jest bo nie miała praktycznie brzucha, a u mnie za to jest za odwrót ja mam brzuch jak balon:D chodź dzidzia jest malutka jak na swój czas;)

Gość blackly
tez mam 165. przed ciaza 45 kg w 5 m-cu ciazy 49 kg jak bedzie dalej to zobaczymy...i hope ze nie duzo przybedzie;p

Gość ciekawe,ze kazda
ciekawe,ze kazda tutaj wazy ponizej 50kg...na ulicach jakos tego nie widac:)

Gość przyszłaorka
Ja faktycznie tyle waże, dlatego przeraża mnie to 20 kg...

Gość blackly
"ciekawe ze kazda" pomysl logicznie ..tu jest narazie kilka dziewczyn ponizej 50 kg.. a wejdz na forum dla kobiet powyzej 100kg to zobaczysz ile ich jest;p a na ulicach to juz dopiero -.- i jeszcze z fast foodem w łapie xD

Gość anusssska
ja przed ciaza 53kg i 166cm wzrostu teraz 32tc i waze 59,5kg urosł mi tylko brzuch i troszke piersi reszta wogole wiec mysle ze bez problemu zrzuce :) to zalezy naprawde chyba indywidulanie od osoby nawet nie od jedzenia tylko od zatrzymywania plynow w organizmie itp ale obzerac sie nie warto za duzo takimi pierdolkami :)

Gość kjhhhhhh
Jesus maryja!!!!!! ktoś tam napisał ze waży 40kg przecież to jest kalectwo, dzieci tyle powinny ważyć, anie dorosłe osoby, to trzeba leczyć

Gość blackly
kjhhh to nie jest kalectwo tylko anorexia co najwyrzej:)

ja ważyłam 47kg ale teraz wiem że byłam za chuda. Przytyłam 20 kg ale nie widać tego tak po mnie. Przed ciążą nie miałam w ogóle tyłka teraz mi się zrobił taki okrąglutki co mi się nawet podoba. Mam dość spory brzuch i biust mi się też o dwa rozmiary zwiększył.

Gość gryczka
Nie musi to być anoreksja, tylko po prostu taka uroda. Całe dorosłe życie ważę między 47 a 50 i - owszem - jestem chuda, ale nie chorobliwie. Wszystko zależy od wzrostu i ogólnej budowy. Przy wzroście 163 miałam lekką niedowagę, ale jakby dziewczyna, która ma powyżej 170cm tyle ważyła, to już byłaby wychudzona.

Gość tylko pytam.............
ja mam 165 przed ciążą nie warzyłam więcej jak 50 (średnio 48 kilo) w ciąży przytyłam 18 kilo, 4 miesiące po porodzie wróciłam do poprzedniej wagi (choć chciałam żeby mi troszkę ciała zostało) bez żadnej diety i ćwiczeń. jedyną pamiątką po ciąży są u mnie rozstępy :O i piersi o rozmiar mniejsze :( dodam, że żadną anorektyczką ani bulimiczką nie jestem ani nigdy nie byłam. diety nigdy nie stosowałam- po prostu niektórzy ludzie tak po prostu mają. a czepiającym się, żal dupe ściska :O to tyle:)

Ja przytyłam 18 kg i na 9 miesięcy po porodzie mam jeszcze 4 kg więcej niż przed ciążą. Przez jakieś 5 ostatnich miesięcy schudłam 2 kg. Jak na razie nie mam juz nadziei że wrócę do wagi z przed ciąży :)

Gość blackly
mam nadzieje ze pociazy sie wraca do wagi przedciazowej.. bo jakbym miala wazyc 50 kg to masakra T_T

Gość mama Igora
W ciąży przytyłam 10 kg. Jestem 1,5 tyg po porodzie i już wróciłam do swojej wagi:)