Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moniarm

czy to potówki ?

Polecane posty

Gość raczej potowki
ubieraj go lzej i bedzie ok:)

Gość oaoaoaoaoao
tak, to potowki, moje dziecko ma to samo

Gość moniarm
w domu jest cała nago.

Gość oaoaoaoaoao
lzej hmmm ciezko jesli dzicko w samym bodziaku lezy i bez pampersa a na dworze 30 stopni w cieniu

Gość raczej potowki
a moze watro zainwestowac w jakis wentylator?

Gość moniarm
mam dwa.

Gość moniarm
niestety mam przez cały dzień słońce w mieszkaniu :-/

zdejmij bodziaka niech leży całkiem gołe :) mój synek biega w samych majtach w domu. jak masz słońce w oknach to zasłoń okna, jak nie masz rolet a masz szynę do firanek to w oknie pozawieszaj mokre białe, albo kolorowe (nawet lepiej ciemne) prześcieradła. powietrze będzie przechodziło, ale będzie bardziej wilgotno i temperatura troszkę się obniży. a na potówki dobrze działa kąpiel w krochmalu. do wody dodaj trochę mąki ziemniaczanej i w takim roztworze wykąp maluszka. twarz też możesz krochmalem przemywać :)

wygląda to na potówki, a jak jest dziecko karmione sztucznie czy naturalnie?????

Gość moniarm
naturalnie, ostatnio nic nie zmieniałam w diecie.

to wykap dziecko w krochmalu, a jak nie to po kąpieli wysmaruj je całe mąką ziemniaczaną - naprawdę pomaga:) jeśli jesz dużo nabiału, bądź pijesz dużo mleka to spróbuj ograniczyć nabiał, bo może to tez być alergia na białko, skoro dziecko lezy w samych bodach

Gość pytająca mamusia
mi też to raczej wygląda na potówki, jeśli dziecko szybko się przegrzewa to co jakis czas rób chłodną kąpiel, przecieraj ciałko chłodną szmatką. A wprowadzałas ostatnio jakis nowy pokarm, albo innej firmy? A wokół odbytu też ma wysypke albo zaczerwienienie?

Gość moniarm
dziecko jest karmione piersią, od zeszłej środy je zupki, a pierwsze krostki pojawiły się w niedziele rano, ale potem przez dzień zniknęły. w poniedziałek w nocy spała na boku i na policzku pojawiło się ich więcej. wokoło odbytu ma troszkę czerwone, ale posmarowałam sudocremem i schodzi.

Gość pytająca mamusia
no właśnie odbyt może świadczyć o alergiach pokarmowych najczęściej :) jeśli dopiero zaczęłaś podawać zupki to pewnie te najprostrze, marchewka i ziemniak, byc może były spryskane albo to zwykła reakcja na "nowe" plus upał i mamy wysypkę. Dużo wietrz pupkę, nasiadówki w krochmalu tak jak wyżej zasugerowały dziewczyny daja bardzo dobry efekt, chłodne kapiele i obserwuj jak na te pokarmy stałe malec reaguje...

potówki:) Moja ma to samo, po karmieniu cała mokra, na rękę kłade flanelke i dopiero jej głowkę a i tak jest spocona, wczoraj miała na karku i na szyi dzis juz znikają. Najgorzej poci sie przy karmieniu, ja mokra i Blanka mokra. Przecieraj wilgotna chusteczką albo myjka.