Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Walker

Sytuacja bez wyjścia,nie umiem kochać tylko nienawidzeć,jestem samotnikiem.

Polecane posty

Gość kot13
każde uczucie, każda sytuacja którą w sobie hamujesz lub blokujesz rozwali Cię od środka. wcześniej czy później. Zapamiętaj sobie te słowa- nie ma człowieka, którego nie można złamac tak więc zastanów się, czy warto być takim , na jakiego się kreujesz.

kot13-ale w czym złamać?I na jakiego według ciebie sie kreuję?nie rozumiem co masz na myśli,człowiek który nie odczuwa uczuć wyższych nie moze p0o prostu kochać,ja takich uczuć nie odczuwam.

Gość kot13
uczucia niższe Cię zjedzą zanim dojdziesz do wyższych jak się będziesz tak przed nimi wzbraniał.

Kiedyś pewien Niemiec powiedział że uczucia wyższe,humanitaryzm i litość zostały sztucznie wymyślone przez żydów,i coś w tym racji jest.Ja sie kieruję zasadami i honorem a nie uczuciami,bo uczucia se bardzo zdradliwe,raz pewniej osobie możesz powiedzieć że ją kochasz bo tak akurat w danej chwili czujesz a za chwile już jej mówisz że ją nienawidzisz bo co się odmieniło.Tak samo z litością,podasz komuś dłoń a on drugą ręka wsadzi ci nóż w plecy.

Gość kot13
Hitler kierował się słowami Nietshego który to filozof miał bardzo apodyktyczną siostrę i generalnie bał się kobiet .Jak już chcesz Walker poznania, musisz doczytać. dobrej nocy Buntowniku bez powodu.

Gość kot13
walker- polecam Ci książkę Uspienskiego- fragmenty nieznanego nauczania. tam znajdziesz odpowiedz na dręczące Cię pytanie dlaczego wieczorem zasypiamy z postanowieniami różnymi, a rankiem może je zdmuchnąć najlżejsze słowo czy gest drugiego człowieka. Nie mówiąc już że nawet głupi deszcz może pokrzyżować plany. Ale jest sposób by to zmienic.Ale nie tak, jak ty chcesz. Nie da się udawać że się nie czuje:-)

Ja mam w życiu te same zasady i rano i wieczorem,czy to zima czy lato zawsze jestem taki sam,jak sama zauważasz uczucia są zmienne ale zasady już nie.

Gość kot13
"Człowiek jest maszyną. Wszystkie jego czyny, działania, słowa, myśli, uczucia, przekonania, opinie i nawyki, są wynikiem zewnętrznych wpływów, zewnętrznych wrażeń. Sam z siebie człowiek nie jest w stanie wytworzyć ani jednej myśli, ani jednego działania. Wszystko, co mówi, robi, myśli, czuje to wszystko się zdarza. Człowiek nie może niczego odkryć, niczego wymyślić. To wszystko się zdarza. Przyswojenie sobie tego faktu, zrozumienie go, przekonanie się, że jest on prawdziwy, oznacza pozbycie się tysiąca złudzeń co do człowieka, co do jego kreatywności, jego świadomej organizacji własnego życia, itd. Nic takiego nie istnieje. Wszystko się zdarza: ruchy ludowe, wojny, rewolucje, zmiany rządu. Wszystko to się zdarza i to zdarza się dokładnie w taki sam sposób, jak wszystko, co zdarza się w życiu jednego człowieka. Człowiek rodzi się, żyje, umiera, buduje domy, pisze książki nie tak, jak chce, ale tak, jak to się zdarza. Wszystko się zdarza. Człowiek nie kocha, nie nienawidzi, nie pragnie to wszystko się zdarza....By czynić, trzeba być. I konieczne jest zrozumienie najpierw tego, co to być oznacza. "

Gość kot13
powtarzam Ci walkerze każdą zasadę da się złamać w człowieku.Potrzebny jest jedynie odpowiedni nacisk.

kot13-Nie zgodzę się z tobą,ja mam 26 lat i ani jednego związku za sobą,żadnych kontaktów z dziewczyna mimo że jestem w pełni hetero,chyba jestem wyjątkiem i mnie się nie zdarza ja tak po prostu chce,widać że jako nie liczny sam kieruje swoim życiem i sam podejmuje decyzje o moim życiu i kierunku w którym idę,nie ulegam presji woli tego świata.Nie robię rzeczy o których świat mówi "że tak trzeba,tak należy,to i tamto powinno sie zrobić" Otóż nie,robią to co mi mój instynkt podpowiada i jak na razie jeszcze nigdy mnie nie zwiódł.

Gość popieram autora
oby bylo wiecej takich osobnikow :)

Stwierdzenie, że kobieta jest nam potrzebna tylko do seksu, odnosi się zupełnie do czegoś innego niż zinterpretowały to tutaj kobiety. Oznacza, że kobiety nic sobą nie reprezentują, chcielibyśmy żeby wiele spraw nas łączyło, ale nie ma takiej możliwości. Kobieta od siebie, mężczyźnie nie daje nic, zawsze tylko bierze. Najgorsze jest to że traktujecie nas jak przedmioty, co chwile zmieniając na nowy. Stąd wniosek, że jedynie nadajecie się do lóżka, bo nie tworzycie z nami żadnej więzi emocjonalnej.

popieram autora-popierasz bo prawdopodobnie jesteś facetem,natomiast kobiety mnie nie rozumieja,wszystkie myśla że dla faceta największy szczęściem jest kobieta a jest zupełnie na odwrót

Gość kot13
witam panów filozofów:-) Panowie kochani- wciąż o damsko- męskich sprawach dyskutujecie ale to nie jest tak ważne. Najwazniejsze jest, by POZNAĆ SAMEGO SIEBIE:-) a do tego potrzebna jest obserwacja siebie, własnych uczuć, zapamiętywanie siebie i poznanie mechanizmów wpływających na nas. Wtedy dopiero można naprawdę rozmawiac o jakichkolwiek samodzielnych decyzjach:-) Jeśli powiem CI walkerze, że Twoja matka jest ulicznicą a Ty spłodzonym bekartem znienawidzisz mnie

Gość kot13
a jeśli powiem że jesteś inteligentnym człowiekiem z którym ciekawie się rozmawia i do tego się uśmiechnę polubisz mnie. I co- nie mam na Ciebie wpływu czy mam?

dominik1000-Popiera tylko że ja to powiem inaczej,kobieta może dać facetowi tylko sex,a z powodu seksu nie warto się angażować i poświęcać dla kobiety,po prostu seks to za mało żebyśmy chcieli związku bo to za wysoka cena. Ps:Dominik 1000 z tymi kobietami muszę ci niestety przyznać rację,wczoraj oficjalnie się do tego przyznawały że zdradzają swoich mężów i to z kilkoma kochankami,do teraz jestem jeszcze w szoku!!:(

Gość kot13
no a mnie walkerze nic nie odpowiesz? jak gadka o kobietach i seksie to nuda zmykam Panowie a wy sio na portal erotyczny:-) za często słowo na s tu pada:-)

kot13-Mylisz sie,jak powiesz te pierwsze to bedę wiedział że cię wkurzam i chcesz mi odgryść,a jak te drugie to pomyśle ze jesteś desperatka która szuka faceta i każdemu sie przymila

Gość kot13 jest nawiedzona
jak obca osoba moze miec wplyw na kogos? wez sie troche zastanow :D

zaowarzylam ,ze wy macie o wszystkich kobietach takie samo zdanie ... a ty Walker spisz wogole:-)

Gość kot13
:-) czyli mam rację że jesteś skoncentrowany na poszukiwaniu kobiety a nie na poszukiwaniu siebie:-) Nie sądzę , by każda kobieta oceniała mężczyznę pod kątem jego przydatności prokreacyjnej- choć większość pewnie tak ponieważ nasz gatunek chce przetrwac tak jak każdy.

Gość kazde zdanie jest wyrobione
na podstawie obserwacji badz wlasnych doswiadczen :) my mamy takie i raczej sie to nie zmieni na lepsze

dobrze Rożni mogą być tylko mężczyźni. Kobiety wszystkie są takie same. Mam zbyt duże doświadczenie z kobietami, za dużo spędzałem z nimi czasu, dlatego jestem pewien wszystkiego co tutaj piszę.

Gość kot13
JAK OBCA OSOBA MOŻE MIEĆ WPŁYW NA KOGOŚ?;-)))) może mieć , zapewniam CIę- możesz się o tym przekonac np biegnąc do autobusu - wiesz że kierowca widzi CIę w lusterku a jednak zamyka CI drzwi przed nosem i odjeżdza- i co- ma na Ciebie wpływ czy nie?:-) założę się że kopniesz w pobliski kosz na śmieci:-)

dobrze-Śpię,mnie wystarcza 3 godziny snu,to taki nawyk z woja mi pozostał:)

Gość baba waga jaga
Walker, skoro masz duże potrzeby, to dlaczego ich nie zaspokajasz? Przecież nie z każdą kobietą trzeba się związać żeby mieć bzykanko.

kot13-Ja bym mu przestrzelił oponę;)jak jedziemy to wszyscy a jak nie jadę to nikt nie pojedzie;)

Gość baba waga jaga
Kot mądrze pisze, trzeba dość dobrze znać siebie i mieć nad sobą kontrolę, żeby uniezależnić się choć trochę od czynników zewnętrznych.