Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Purtyliuszyna

Czy zarobki miesięczne 15tys zł to już bogactwo??

Polecane posty

Gość Purtyliuszyna

Na rodzine: małżeństwo + 2 dzieci

Gość u nas na 4 jest
3,5 tys więc jakbym miała 15 to chyba czułabym się bogata.

Gość Flora1234
Tak

Gość Tomaszekk
Jeśli to jest kwota netto miesięcznie, to zdecydowanie bogactwo i to duże bogactwo. Ja nawet nie mam połowy tej kwoty miesięcznie, a i tak czuję, że jestem bogaty.

Gość średnia krajowa ,tyle byle
dyrektor koncernu zarabia

Gość Flora1234
Oczywiscie w Polsce , bo za granica , to poprostu dobra wyplata. No ale i inne ceny np. za wynajem..

Gość Mlodamam23lataMam
moj maz zarabia 40-50tys miesiecznie ja nie pracuje ,mamy jedno dziecko :) wiecej nie chcemy czy bogactwo 15 tys mysle ze nie chociaz jesli to zagwarantowany dochod do konca zycia to jest nawet nawet :) mozecie uzywac ale jesli jestescie na etapie dorabiania sie czyli dom /mieszkanie ,auto itp to wcale nie jest duzo ,my budujemy domek 200m2 za gotowke i te 40-50tys rozchodzi sie w miesiacu z predkoscia swiatla i nie czuje sie tego przesytu

Gość bełagam
a gdzie sie tak zarabia? ja chce ja che

Mlodamam23lataMam - no ale jak już wybudujecie ten "domek" ;) to zaczeniecie odczuwać comiesięczny przypływ takiej gotówki ;) oooooch gdybym miała 40 tys miesiecznie to bym chyba 10 razy w roku jeździła na wycieczki po całym świecie ;) a czy 15 tysiecy to bogactwo? nie, to nie bogactwo ale spory dobrobyt ;)

Gość Mlodamam23lataMam
jak sie ma dobre firmy w dobry kierunku to sie duzo zarabia albo jak sie ma dobry fach np lekarz ,albo wystarczy sie urodzic w bogatej rodzinie tak jest najprosciej ale trzeba miec szczescie;)

Gość Purtyliuszyna
Młoda mama, twój mąż tez ma23 lata??

Gość Mlodamam23lataMam
meaaa ale wiesz to nie jest dobchod zagwarantowany na cale zycie ,zdarzaja sie miesiace ze sie zarabialo 20tys na dzien dzisijeszy jest to 50 a za kilka lat moze byc 5 wiec roznie to w zyciu bywa ,roznie sie sprawy ukladaja i nie mamy grwanacji ze co miesiac do konca zycia bedzie te 40-czy 50 tys niestety

Gość jak sie ma dobre firmy w dobry
to co to za kierunki????? może nam podpowiesz i my też będziemy bogate

Gość Mlodamam23lataMam
Purtyliuszyna nie ,moj maz ma 30 lat

Mlodamam23lataMam - no w sumie racja. jak sie ma własny biznes to moze byc róznie ;) dlatego korzystajcie póki jest i sie budujcie ;) nieruchomość to najlepsza inwestycja ;) w sumie jakbym miała do końca zycia zagwarantowany taki dochód jak mam to nic by mi do szczescia nie było potrzebne ;) tylko niczego nie mozna byc w zyciu pewnym ;) aaa mam sporo mniej niz 15 tysi :P

Gość takajednamama....
no z pewnością 40-50 tys. to własny dobry powiedziałabym biznes, albo zorganizowana grupa przestępcza hehe:p zgadłam? u żadnego prywaciarza czy państwowej robocie tyle nie dostaniesz, no bo gdzie? chyba, że jakiś tam np. trener 1ligi czy prezes tyle nie mam pojęcia czego tyle dostanie. czy 15 tysięcy to bogactwo? zależy gdzie i dla kogo i co masz. bo jeśli masz już dom,auto itd to owszem. jeśli ktoś ma np. pasje typu golf,wycieczki,nurkowanie,wspinaczka to też mało, jeśli mieszkasz w dużym mieście i dużo imprezujesz oraz żyjesz rozrzutnie to też tak na styk, ale jeśli jesteś przeciętnym kowalskim to ta suma jest dość wysoka. natomiast słowo bogactwo chyba jest za mocne!

Gość takajednamama....
o, ile już wpisów:p

Gość Flora1234
Cos kitujecie znowu! Znowu zarobki 40, 50 tys... A taka bida w Polsce. Ciekawe gdzie Ci bogaci, bo ile razy mowa o zarobkach to sumy poprostu kosmiczne. Ja mieszkam w Niemczech i malo kto tutaj tyle wyciega, ale oczywiscie na kaffe co drugi.

Gość Mlodamam23lataMam
no wlasnieduzo zalezy od tego co juz posiadasz ,my np mamy narazie mieszkanie 48m2 ,kilka firm ,majtek w postaci ziemi ,dwa dobre auta i na meza jest juz zapisane mieszkanie swoich rodzicow bardzo ladnie urzadzone 74m2 ,na dodatek ciagle ma nowe pomysly na noew interesy i tak to sie kreci ,moim marzeniem jest ten juz pwroadzic sie do tego domku:) poki co nie uwazam sie za bogata bo w zyciu to roznie bywa za bogactwo uwazam ludzi ktorzy maja wille z basenami maja swoj helikopter ,jachty itp ja sie uwazam za powyzej przecietnej

Gość jak sie ma dobre firmy w dobry
Flora - dokładnie jest tak jak piszesz ;) same bogate, nikt do biedy się nie przyzna :( a są rodziny co i za 1000-1500zł muszą przeżyć miesiąc

Gość bełagam
a ja zarabiam 1200 netto miesięcznie, w porównaniu z 15 tysiami to bieda

Gość Mlodamam23lataMam
flora nie wiem skad te zdziwienie ,moze opowiem na przykladzie szwagra dobry ginekolog pracuje w prywatnej klinice zaplodnien in vitro zarabia 20tys miesiecznie ,wiadomo ginekolog ma duzo znajomosci zalatwil swojej zone(siostrze mojego meza) prace jak przedstawieciel handlowy w pewnej firmie komputerowej pracuje w tej firmie juz jakies 5 lat obecnie jest na stanowisku dyrektora lekka 9tys czyli prawie 30tys miesiecznie ,dom wybduowal im jego ojciec rodzice jego tez maja dom wiecj ka umra(on jest jedynakiem) na pewno po nich odziedziczy tak wiec bogaczy wsrod nas jest duzo nie kazdy o tym mowi otwarcie.

Gość a to wszystko dzieki
mężusiowi. fajnie

Gość bełagam
w wieku 23 lat kilka firm kilka aut, kilka mieszkań jasne, i to z uczciwej pracy, którą rozpoczęliście w trzeciej klasie szkoły podstawowej

Gość a to wszystko dzieki
czytaj, ze to wszystko m,ęża nie jej

Gość Mlodamam23lataMam
bełagan czytaj ze rozumieniem moj maz ma 30 lat ja mam 23