Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nijaka1889

hiv

Polecane posty

Gość guadeluop
Czemu od razu HIV?jest masę groźnych bakterii które wyniszczają człowieka gronkowce,chlamydie,paciorkowce więc nie ma co samemu stawiać diagnozy trzeba iść do lekarza i opisać dokładnie objawy jakie się ma.

Gość guadeluop
no i oczywiście nie bierz tych środków

Gość każdy myśli inaczej
wiesz, no myślę że prawdopodobieństwo jest bardzo małe. ile minęło od tamtego zdarzenia? testy 4 generacji wykrywają HIV już nawet po 11 dniach od potencjalnego zakażenia! jak wyszły Ci 4 ujemne to na pewno jest ok:)

Gość czarne buraki
23:08 [zgłoś do usunięcia] czarne glany A jaką metodą zrobiłaś test? Pamiętaj, że HIV nie ma objawów. ------------------------------------------ sama sobie przeczysz najpierw piszesz że NIE MA a potem że czasem są a czasem nie ja wyraźnie napisałem że HIV może dawac objawy czytaj uważnie następnym razem

nie wiem ile minelo, najpierw bylam przekonaana ze to bylo 21 kwietnia, teraz skrocilam ten czas do 8 maja... wiec ost. test albo po 7 albo po 9,5 tyg...

to znowu ja, kurcze ja juz nie wiem czy tylko dotknelam przy podtrlam, z nerwow nic juz nie pamietam, boje sie ze zarazilam mame bo jadlam z nia z jednej lyzeczki, boje sie nawet ze zarazilam psa, bo lizal mnie bo rekach, a tam mialam jakies rozdrapane krostki, boje sie o chlopaka bo mnie calowal... wszedzie moglam miec jakas niewidoczna ilosc krwi... ja juz chyba wariuje, w czwartek jade na test to sie okaze.. to juz piaty... wypowiedzcie sie cos na temat mojego ryzyka, prosze, im wiecej opinii tym lepiej :(

kazdy tak mysli, na telefonie zaufania Pan powiedzial ze nie ma takiej mozliwosci, bo ciesz w papier wsiaka i nawet jakby byl on mokry to nic sie nie stanie, no ale jakas wydzielina czasami jest gesta i mogla dobrze nie wsiaknac..

przypomne ryzykowna sytuacje zeby nikt nie musial szukac.. mialam taka nieprzyjemna przygode z papierem, na dyskotece poszlam sie zalatwivc i.. okazalo sie ze nie bylo papieru, wiec po fakcie jak sie zorientowalam wpadlam na glupi pomysl..był pełny kosz, czubaty i wzięłam pierwszy z brzegu bo byłam pijana i troche mi pokapało na nogi. Wzięłam go dwoma palcami, przytknelam powierzchownie do cewki moczowej, ale mialam lekko rozchylone wargi wiec jakas jego czes mogla dotknac blony sluzowej od wewnatr.. pozniej wytarlam nogi i wyrzucilam do kibla. I jak juz tak sobie splywal to sie przerazilam... po jakims czasie pobieglam do innej toalety i zmoczylam czysty papier i sie wycieralam... taka bylam przestraszona...nie wiem czemu sie tak zachowalam, zawsze na higiene zwracalam szczegolna uwage a teraz...

Gość derthju
oszczędź sobie wstydu zrób test po jakimś dłuższym czasie i nie myśl o HIV.Jeżeli masz jakieś złe objawy to powiedz lekarzowi,poproś o podstawowe badania(morfologia ogólna,mocz,OB)we własnym zakresie zrób posiew moczu,możesz mieć coś innego masę jest dziadostwa.HIV możesz się zarazić strzykawką,poprzez stosunek płciowy,matka przenosi na dziecko.

Gość derthju
zrób tą morfologie z rozmazem krwi jeżeli są podwyższone limfocyty to będzie oznaka że masz jakieś ciężkie zakażenie wirusowe

o Boze... nie wiem czy sie odważe.. zrobiłam juz 4 testy na hiv... i niby sa pewne w 99,97 %... no ale 100 % po 12 tyg. jak czwartkowy wyjdzie ujemny to wtedy zrobie badania

Gość no to już wszystko jasne
nijaka z jakiego jesteś miasta? albo podaj chociaż województwo

Gość no to już wszystko jasne
nie bój się nic, w Poznaniu na pewno robią testy 4 generacji bo to duże miasto. one wykrywają po niecałych 2 tygodniach. jak 4 Ci wyszły negatywne to na bank jesteś zdrowa

no wszystkie cztery były duo... lecz boje się, że przez to moje przeziebienie i oslabienie został opóxniony proces wytwarzania przeciwciał, niby wtedy dalej byłoby widoczne białko, ale ma się te czarne myśli...

objawy HIVa ukazują sie po ok 10-15 latach od złapania wirusa. to jednak nie oznacza, ze nie mozna zarażać przez te kilka lat przed objawami. w każdym jednak momencie mozna zrobic test na wirusa, zadne hpv nie przeszkodzi testowi w odkryciu antyciał, które powstały na wskutek antygenów wirusa HIV. objawów nie dostaniesz miesiąc po złapaniu wirusa. nie przeczytałam całego wątku, ale to tak na rozwianie wątpliwości.

we wczesnym stadium zakażenia po około 2-3 tyg. może ale nie musi wystąpić ostra choroba retrowirusowa...

no cztery wyniki negatywne, ujemne, ale do 7 tyg... a ostateczny wynik uznaje sie po 12 tyg. Wszyscy z kim sie konsultowalam uwazaja ze nie ma mozliwosci zakazic sie przez papier toaletowy nawet jakby cos tam bylo... panikuje? odkad o tym pomyslalam trzese sie z nerwow,...

mozecie mnie wyzywac i potepiac za ten papier, ale pisze tu, bo wierze ze sa tu ludzie ktorzy maja jakas wiedze na ten temat i mi pomoga ocenic ryzyko... rozmawialam z pania doktor zakaznikiem przez tel.. zaluje ze nie udalam sie na wizyte osobiscie ;(

Gość derthju
Nie zarazisz się przez papier wirus poza ciałem jest zbyt słaby i nie przetrwał by długo

no wiem, ze szybko ginie... ale nie wiem tez ile ten papier tam lezal, moze 3 minuty... kto to wie...

Gość derthju
Czemu się tak boisz HIV?są też inne groźne bakterie i wirusy którymi możesz się zarazić np. rzeżączką możesz się zarazić przez ręczniki itd. Niektóre bakterie niszczą stawy, zrób badania krwi(morfologia,OB,mocz ogólny)poproś lekarz,we własnym zakresie zrób posiew moczu,od zakaźnego lekarza poproś aby dał ci skierowania na różne inne testy dla świętego spokoju bo HIV na 99,9% nie masz skoro tyle robiłaś tych testów.

nie wiem... Pani doktor zakaznik mowi, ze prawdopodobnie juz rozwinela sie u mnie aidsfobia i ze ona daje mi slowo ze sie w taki sposob nie zarazilam... boje sie o to, innymi chorobami zajme sie pozniej... :(

Gość derthju
a czemu akurat boisz się HIV są różne ciężkie choroby i ludzie są skazani na leki do końca życia tak samo w przypadku HIV. Nikt wieczny nie jest nie ma co się na zapas martwić bo te nerwy Cie zeżrą bardziej niż twój wmówiony HIV którego nie masz.