Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fattima

Farba a ciaza

Polecane posty

Gość fattima

czy w ciazy mozna zafarbić włosy??? ( drugi miesiąc)

Gość ja farbowałam regularnie
farba najlepiej bez amoniaku

Gość fattima
londę mam ni nie wiem czy mogę...

Ja farbowałam w ciaży dwa razy i było ok, ale też farbą bez amoniaku. Poczytaj, czy jest z czy bez amoniaku.

można :) ja nawet amoniakowa farbowałam, to nie chodzi że przez skórę się dostanie a o zapach :) nie wolno się nawdychać za dużo :)

Gość aniak74
Ja farbowałam w 12 tygodniu ciąży , przed kilkoma dniami. Moja Pani doktor powiedziała że mogę, tylko bez amoniaku, dobra jest loreal ale droga. Pani doktor powiedziała że są różne opinie na ten temat, ale jej pacjentkom nigdy nie zaszkodziło farbowanie włosów, oczywiście z umiarem, nie udowodniono że farba wnika przez skórę głowy. raczej zapach jest nie bezpieczny. Widziałam program na TVN style, tak samo lekarz wypowiadał się o kawie i lampce wina. Kawa słaba jedna dziennie nie zaszkodzi z mlekiem, i jedna lampka wina, kiedyś leczono ciężarne w szpitalach winem , działa rozkurczowo, dlatego wszystko z umiarem :)

Gość różnie to bywa
Ogólnie farbować można z tego co mówią lekarze, ale wiadomo że każda dziewczyna jest inna- moja koleżanka farbowała włosy w 8 miesiącu i w nocy dostała skurczy :( na szczęście dziecko urodziło się zdrowe. W 1 trymestrze ciąży zrezygnowałabym z farbowania włosów.

Ja farbowałam i rozjaśniałam i nawet nie wiedziałam , że to może miec skutki uboczne w ciazy . Córa zdrowa

Gość moim zdaniem jako M
farba bez amoniaku bedzie OK tylko dziecko moze sie urodzic z pasemkiem w innym kolorze - osobiscie znam 2 takie przypadki, jeden z nich jest moim chrzesniakiem. uroczy blondynek z grubym pasmem kasztanowych wlosow (takich jak farba mamy) skoro farba L'oreal jest droga i jak mniemam to znaczacy wydatek dla niektorych mam to jak poradzicie sobie z utrzymaniem dziecka?

Ja farbowałam już 2 razy od początku ciąży i maluch rozwija się prawidłowo :)

Gość iiiiigła
Pytanie: bardziej zależy wam na wyglądzie czy na dziecku?

Gość kfiatusssek
Tak mozna farbowac rozjasniac obcinac trwala robic itp... Nie jest to szkodliwe do tej pory jak czegos nie zjesz. A co do iiigla zalerzy na wygladzie i na dziecku czy to ze ktos jest w ciazy to ma wygladac jak potwor??? Dziewczyny nie jedna fryzjerka w ciazy pracuje i idzie na urlop jak jej juz brzuszek przeszkadza. W tym czasie robi wszystko normalnie jak przed ciaza.

Gość tojatojatojatoaj
mozna farbowac;-) tylko bardziej chodzi o sam zapach ze mozesz nie wytrzymac...;-)

Ja juz 3 razy malowalam... i planuje ejszcze przed porodem. jedynie przestalam uzywac lakieru i pianek bo cuchna :)

Gość gggg-
kup sobie loreal bez amoniaku...droga,ale naprawdę będziesz zadowolona.ja byłam...w czasie farbowania otwierałam wszystkie możliwe okna w domu...a z nałożoną farbą wyszłam na 40 minut do ogródka,żeby nie wdychać oparów....nie zaszkodziło to mojej córci

Gość ciezarowkaa25
a ja farbuje ale tylko u znajomego fryzjera delikatną farbą albo szamponem koloryzujacym odswiezam kolorek

rannyyy, autorko!!! Jak mozna byc takim nieukiem :P Mozesz sobie pofarbowac wlosy , nawet cipke gdybys sobie pofarbowala to nic by Ci sie nie stalo. :O po co zadajecie tak denne pytania. :O

Gość fattima
Jagoda może bez epitetow; nie wiem więc pytam i tyle