Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mammmmussskkkaaa

Potowki czy uczulenie!!!

Polecane posty

Gość mammmmussskkkaaa

Kurde blade....moja roczna coreczka dostala na karku i ramionach (gornych czesciach) jakis krostek. Z cholere nie moge tego zaklasyfikowac : do potowek czy uczulenia. Oczywiscie moze byc jedno i drugie...Upal jest okropny, a Mala sie poci wlasnie tam gdzie te pryszczyki sa. z drugiej strony jak miala 2 miesiace miala rozpoznana skaze (????? - zero dolegliwosci skornych, tylko te z przewodu pokarmowego) , a ja od 14 dni podaje jej powolutku mleko modyfikowane nie dla alergikow (tak mi lekarka polecila) i juz myslam, ze nie ma tej skazy.... Jak rozpoznac potowki albo alergie... Ach, te potowki utrzymuja sie 3 dzien - po nocy ogasaja ale jak biega to sie pojawiaja (mleka juz nie podaje), kapie w mace ziemniaczanej

Gość akrylik
moja mama tak ma o dziwo! i jest to uczulenie na slonce, ale ma to tylko w silne upaly, moze sprobuj krem z filtrem dla dzieci

Gość mammmmussskkkaaa
uzywam kremu i to od maja, wiec uczulenie na krem wykluczam Ale uczulenie na slonce mowicie? A nie powinno byc na innych czesciach ciala????

Gość mammmmussskkkaaa
matkaaizona: a jak to rozpoznalas - i obys miala racje. AAA Malej to raczej nie swedzi. A ja jak sie wpatruje to nie wdize zadnych pecherzykow z woda (tak wyczytalam ze powinno byc przy potowkach) ale z drugiej stronny wyglada mi to jakby ktos igla ponakowal (ponaukowal-kurde nie wiek jak sie pisze)

Bo skoro ma te syfy tam gdzie się najbardziej poci to chyba logiczne, że potówki :o Jakby to była alergia to by krosty też w innych miejscach były, a nie tylko tam gdzie dzieciak się poci :o Trochę rozumu nie zaszkodzi, a teraz są upały to tym bardziej potówki wychodzą:o

Gość mammmmussskkkaaa
No ale poci sie tez np na glowie a tam krostek nie ma, albo z przodu szyi...Wiem, ze sa upaly, ale napisalam tez o skazie i mleku...Nie musisz mnie obrazac i pisac o rozumie...

Gość mammmmussskkkaaa
Ale one tylko lekko ogasaja, nie znikaja do konca

moj mały jak ma potówki wcale nie ma wody!! a jesli chodzi o uczulenie to moze byc teraz baardzo pyli pokrzywa i jak chodzisz z mała na spacer itp moze to ja uczulac a ze wieczorem nie ma stycznosci zalergenem nie ma to blednie. a i alergia wcale nie mysi swędziec!! ale raczej jesli sa to lekko wypukłe krostki to pociaczki

Gość mammmmussskkkaaa
tylkka: dzieki

moze i nie jestem długo mama ale tez miałam troche problemów z pociakami i alergia :)