Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bułka z serem

Jutro mam kanałowe, panikuję, pocieszcie błagam!!!!

Polecane posty

Gość bułka z serem

boże, jutro na 10 mam wizytę w gabinecie na kanałowe, mam ząb juz dlugo nieleczony bo panicznie boje sie dentysty, to moj koszmar, ale musze sie przemoc bo to górna czwórka i jak nie daj boze bedzie do wyrwania to sie zalamie, musze o nią powalczyc. panicznie sie boje, pocieszcie mnie jakos, pani w rekestracji juz mi mowila ze mam sie nic nie obawiac, ze nie boli i bede miec w godzine wyleczonego zęba, ale ja sie TAK BOJEEE boze siedze w pracy i nie moge nawet nic przelknac, mam ochote plakac, boje sie bolu, boje sie zastrzyku, wszystkiego :( musze sie wygadac, sorry

Gość Felicitammm
ale czego się boisz? Jutro rozwierci zatruje i do następnej wizyty kanała robi sie na martwym zębie zatrutym:o

weź sobie znieczulenie i będziesz drzemać podczas zabiegu z zastrzyk ze znieczuleniem? 30 sekund bólu - no tyle to chyba wytrzymasz?

Gość karmerama
zastrzyk nie boli.mnie bolalo wyciaganie nerwu,wsadza sie taka igle z haczykiem do zeba brrr normalnie do dzis mam dreszcze. no ale np mojego meza nic nie bolalo;) a pociesz sie tym,ze to troche bolu a potem problem z glowy;)

Gość miks
A nerw przecież trzeba wyjąc, o rany ! ja też mam do leczenia kanałowo i umieram ze strchu

Gość superExtra
kanałowe nie boli w ogóle, to martwy ząb. też się panicznie boję dentysty, ale to akurat to nic takiego, tylko dużo latania na oczyszczanie kanału http://odlotek.pl/zaproszenie/24843

Gość mnie tam nic nie bolało

Gość miks
Tak zazdroszcze tym wszystkim,którzy nie maja lęku przed stomatologiem, ja wręcz trace przytomność ze strachu. Pamietam jak kiedyś lata temu jako dzieciać byłam na wizycie i pielęgniarka trzymała mi głowe ,a druga ręce... to co się tam działo to była jakaś rzeżnia. Wiem ,że czasy są inne i takiego bólu juz nie ma, ale jak sie przemóc? to dla mnie koszmar.

Gość patrencia
spoko. weż sobie znieczulenie przed znieczuleniem:) wbicie igły będzie mniej boleć. to taki żelik wisniowy ale fajnie działa. ja miałam 2 razy kanałowe i na prawde luzik!

Gość Felicitammm
no właśnie boisz sie ze względu na wspomnienia z dzieciństwa. Ja już dawno nie boje sie dentysty odkąd zmieniłam na cudowna panią doktor. Dzieki niej mam oiękny uśmiech i zero stresu na fotelu. Może warto czasami iśc prywatnie i zadbac o zeby w końcu mamy je tylko jedne więc moim zdaniem na zęby warto wydać każdą kase!

Gość bułka z serem
ja bede to miec na jednej wizycie zrobione, nie bede musiala latac. nie mam wplywu na ten strach, to jest panika sluchajcie, ja dzis chyba zesram sie z tego strachu, powaznie mowie. jak widze igle to mam ochote wiac do afryki, boze ja tam sobie siary narobie w tym gabinecie :(

poproś o znieczulenie i już nic nie będziesz czuła ja zawsze biorę znieczulenie dla własnego komfortu- choćby to była najmniejsza dziurka na świecie ale przynajmniej nie mam potem traumy i się nie boję a cały problem z naszym pokoleniem polega na tym, że my pamiętamy jeszcze te wizyty u dentysty z dzieciństwa.......... zupełnie niepotrzebnie

to powiedz wprost, że panicznie się boisz większość dentystów zna ten "problem" to ci jeszcze pani posmaruje żelem znieczulającym przed zastrzykiem:P

Gość bułka z serem
biore zastrzyk to jasne, zab jest chyba martwy ale i tak wezme, boje sie tej igly. sluchajcie ja zaplace za tego kła 500 zł, ide do najlepszego ganinetu w miescie bo nie dam sie namowic na NFZ, wyam kazda kase byle uratowac ząbka i zeby nie bolalo.. mam 24 lata, stara a glupia, boze

o masz a to nie będą ci przypadkiem laserem robić tego kanału? jeśli to jest bardzo dobry gabinet to w ogóle się nie martw płacisz i wymagasz każ sobie posmarować dziąsło a potem zamknij oczy:P ale uprzedź , że się boisz to nie będą zdziwieni twoimi ewentualnymi odruchami ;)

ps. czasami w nowoczesnych gabinetach nie stosuje się już igieł tylko nowoczesne znieczulenia może będziesz miała szczęście i takie cacko będą mieli ;)

Gość Felicitammm
słyszałam jak wypowiadał sie kiedyś psycholog i mówił, że na poziom bólu nma wpływ natsawienie. Jak ty teraz tak się wkręcasz i ciągle o tym myślisz to twój mózg koduje to i jutro będzie cię bardziej bolało z samego myślenia. Wiem, że ciężko sie rozluźnić ale moja dentystka to puszcza fajną muzykę zanim coś zrobi to pogada szczegółowo wyjaśni co i jak w ogóle anioła kobieta:) Ona jest lekarzem z powołania i życzę każdemu takiego dentysty:)

moja mnie głaszcze po policzku:D

Gość bułka z serem
watpie, owszem to jest leczenie laserem (klinika Laserdent w Łodzi), ale i tak beda pewnie wsadzac te okropne igly do kanałów i czyscic a ja tam zejde z bolu i strachu :( juz sobie dzis siary narobilam dzwoiac do rejestracji, pytalam babki o wszystko doslownie, pewnie si esmieje ze mnie do tej pory

Gość Felicitammm
acha i jeszcze mam taki sposób: Ja panicznie boje sie igieł i krwi nie wiem dlaczego. Ale jak idę na pobieranie krwi to zawsze muszę mieć asystę już mi tak zapowiedzieli w laboratorium jak im fiknęłam pięknego razu:D No i jak siadam na fotel i lekarz mówi, że może zastrzyk bo trochę poboli a ja cholernie boje się zastrzyków to odpowiadam: -Nie na żywca! Muszę się hartować przed porodem:D Zawsze sobie mówie, że ten ból to nic w porównaniu do porodowego:D:P

autorko uwierz mi osób bojących się dentysty jest tak koszmarnie dużo , że dentysta zna ten temat na pamięć i wcale go to nie dziwi to bardzo dobrze, że pytasz o wszytko i naprawdę nie wstydź się powiedzieć, że się boisz dentysta będzie wtedy wiedział, żeby traktować cię jak dziecko :)

Gość kochana, bierz znieczulenie
a nic nie poczujesz:D miałam tydzień temu. Zero bólu. Tylko żeby się nie denerwować, miałam zamknięte oczy:D

Gość bułka z serem
boze az mnie zaczal bolec ten zab a jest chyba martwy :/nie no zartuje, jest nadwrazliwy jakby, to podobno normalnie przy martwych zebach, on jest siny i raczej na 100% martwy, ale niewazne, znieczulenie biore, byle je przezyc...matko jutro o tej porze bedzie po wszystkim

Gość serużonka
ja przez 3 lata nosiłam aparat stały i się sporo nasiedziałam na fotelu stomatologicznym, przyzwyczaiłam się do dłubania w mojej buzi i w zębach, niedługo pójdę do stomatologa na plombowanie, mam malutkie dziurki, zęby mnie w ogóle nie bolą ale wolę teraz iść niż czekać aż mi się tam czarny kanał zrobi :O

Gość vdvdvdv
kurcze mac a mnie tak ząb nawalać dzisiaj zaczął ze az zaczynam się bać :( chyba będę musiała zapisac sie do dentysty chociaz tego nie nawidzę :( boli strasznie, chętnie bym ominęła tą wizytę ale obawiam się ze do konca sie zepsuje ten ząb i po drodze jeszcze inne narazi na zepsucie :( poczekam jeszcze jeden dzien moze tylko dzisiaj mnie tak boli

Gość bułka z serem
jak cie boli to lec do dentysty, bo potem bedziesz skamlec jak ja, ze kanalowe :( ja na leczenie malych dziurek na zywca moge chodzic codziennie, bo mni to nie rusza, ale jak mysle o tych iglach wsadzanych do kanału, boze niedobrze mi

Gość VOLVO v50 T5
w dzisiejszych czasach są bardzo dobre środki znieczulajace.wiec nie obawiaj sie.pomyśl że dzieki temu uratujesz piękny uśmiech http://odlotek.pl/zaproszenie/31074

Gość vdvdvdv
oj to chyba jednak się zapiszę chociaż lękam się niesamowicie już przed samym zadzwonieniem i umawianiem się na wizytę :( trzymam za Ciebie kciuki z całych sił, dasz jutro radę

Gość bułka z serem
musze, kto jak nie ja :P specjalnie wzielam wizyte na rano, zeby sie przypadkiem w ciagu dnia nie rozmyslic, do pracy dotre gdzies na 12 w pelni szczescia i chyba wszystkich wycaluje jak bedzie juz po wszystkim :P bo teraz to mam ochote sie zabic...

Gość bułka z serem
musze, kto jak nie ja :P specjalnie wzielam wizyte na rano, zeby sie przypadkiem w ciagu dnia nie rozmyslic, do pracy dotre gdzies na 12 w pelni szczescia i chyba wszystkich wycaluje jak bedzie juz po wszystkim :P bo teraz to mam ochote sie zabic...