Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bellanna

Za mały rozmiar?

Polecane posty

Gość zjkfhewuighuie2
jestem zalamana mam 17 lat 172 wzrostu i rozmiar stanika 65B masakra ja prawie cycek nie mam;/

bylam w triumphie wczoraj i pytalam o rozmiary 65 to mi powiedzialy ze nie znajde takiego stanika bo np triumph juz nie robi 65 i ze wiekszosc zaczyna sie od 70... a zreszta nawet nie mialam wiekszego wyboru bo jakos nie bardzo mi sie podobaly.. trzeba bedzie sie do Krk wybrac... masakra z tym biustem moim ... mowie wam ja mam chyba miseczke A :( bo wczoraj w przymierzalni byla taka tabelka z rozmiarami miseczek i bylo napisane tak ze wymiary pod biustem - wymiary w biuscie= miseczka a skoro ja pod biustem mam 74 a w biuscie 85 to roznica jest 11 wiec wychodzi miseczka A ;/ ja sie zalamie ;( dosc ze mam takie kompleksy na temat rozmiaarow swojego biustu to jescze te nieszczesne A ;(

dziewczyny, a gdzie można kupić staniki o takich nietypowych rozmiarach? W jakich sklepach?

Gdzie moge dostać stanik 65 ????? bo bylam wczoraj w 3 sklepach i nigdzie nie bylo..

Gość Pattri wybierz się do Krakowa
i przejdź do sklepu http://www.intimo4you.com/kontakt.html Panie Cię zmierzą, dobiorą stanik a nawet nauczą, jak prawidłowo założyć :)

Nie. Niestety, z tego co wiem, jest tylko w tym miejscu, które podałam na stronie internetowej, ale naprawdę warto :) Ja teraz przeniosłam się na drugi koniec Polski, ale zakupy bieliźniane robię wyłacznie w tym sklepie podczas wizyt w Krakowie

a powiedz mi to jest daleko od galerii bo ja zazwyczaj jak jezdze do Krk to przewaznie obejmuje to rynek i galeria heh takze nie za bardzo znam ulice w Krk.. mozesz mi wytlumaczyc gdzie to jest ?

Na tej stronie którą Ci podałam masz mapkę. Możesz ja pomniejszyć i wtedy zobaczysz, że Dietla jest nieco poniżej Rynku :) więc nie będziesz miała daleko

to super dziekuje ci bardzo za informacje ;) unnoticed.. bo rozmiarowka 65 jest wogole masakryczna hehe masakra co my mamy z tymi biustami i ze stanikami... szok

Eeee, coś się chrzani. Wejdź na zumi.pl i wpisz Kraków, Dietla 50 i wszystko wyskoczy

a znajde tam wszelkie rozmiary biustonoszy ? bo ja tu widze tekst "bielizna damska w duzych rozmairach"

Tak, znajdziesz we wszystkich rozmiarach :)

to dobrze.. dzieki za informacje ;) napewno sie tam przejde jak bede w poblizu :)

Rozmiary 65 nie są dziwne, są jak najbardziej normalne. Tylko kobiety nie potrafią dobrać sobie stanika, zresztą jak mają dobrać, jak w sklepie tylko 75B. W triumphie na pewno nie znajdziesz 65, a ich tabelka to... :) na 68 pod biustem każą nosić 70, podczas gdy powinno się minimum 65. i takie ich 70A zamienia się w 65C. Już pisałam, gdzie możesz kupić takie staniki. Masz na mapie zaznaczone, a w zwykłych bieliźniakach za rogiem czy w H&M po prostu tego nie znajdziesz, bo oni produkują od 70 i najwyżej do E ( i to np 85E, a 70 to tylko A i B) Zresztą Ty miałaś zmierzyć właśnie 70B, dopiero później jak byłoby za luźne, to 65C. 75B nie może być idealne na kogoś, kto ma 65G :O Ta 75tka musi Ci latać naokoło pleców, wiem to po sobie. Też nosiłam 75.

znawczynie tematu proszę o radę w kalkulatorze wyszły mi następujące wyniki: Rozmiar brytyjski: 30 (65) D Rozmiar brytyjski, stanik rozciągliwy: 28 (60) E Rozmiar brytyjski, stanik wyjątkowo ścisliwy: 32 (70) B Rozmiar polski: 65C 65C ?! jakim sposobem?!

Gość mortisziaa
takim sposobem ze firmy odziezowe wbily nam do glow ze cycki a to male, b wieksze c to duze a DD to juz w ogole cyce jak donica, a to gowno prawda, bo na stanik sklada sie pas obwodu i miska,a tych mamy kilkadziesiat, ja nosze 75ff, i mam nieduze cycki, osoby szczuple beda nosily 60, 65, 70 pod biustem bo sa szczuple i zeby dobrze trzymac stanik musi byc dosyc scisly... Takze po prostu trzeba wybic sobie z glowy ten strach przed C i D, zreszta mozesz sobie dobrac dobrze stanik,a potem przyszyc metke 75b z jakiegos starego, od razu literkofobia sie zmniejszy:D

raczej chodziło mi o to, że dziewczyny, które pisały, że noszą 75B wyszło im F a mi C, stąd bardziej moje zdziwienie. problem z dobraniem stanika mam ogromny, bo nie dość, że za dużo nie mam... to większość albo je spłaszcza jeszcze bardziej albo po prostu zakrywa nie robiąc nic. do tego nie zbierając cycków z boków ;) mam nadzieje, że wiecie o co mi chodzi

Gość mortisziaa
mysle ze zawyczaj mowia to,co wyszlo im w brytyjskim rozmiarze, tak jak tobie D. Polskiego 65C chyba raczej nigdzie nie dostaniesz, tzn przez neta, jakas gorsenia itd, ja jednak raczej polecam staniki brytyjskie, zobacz na allegro jakies tanie, albo na bra swap, dlatego ze kalkulator jest tylko odnosnikiem, co stanik to inna konstrukcja, nie kazdy 65 d bedzie od razu lezal idealnie

Białystok, jakoś nie bardzo mi tam cokolwiek wyświetla ;) co do zdjęć, jestem pod wrażeniem i w szoku :o dzięki ogromne!

chociaż dziwne, że nic nie ma, bo białystok to wylęgarnia gorseciarskich firm i producentów.

Gość mortisziaa
hehe gratulacje:D zobaczysz jaka bedzie roznica jak zalozysz dobrze dobrany stanik :D

ja juz nie wiem.. mierzylam stanik 75 A i wydawalo mi sie ze byl idealny ;( a znowu 75 B to w obwodzie pod biustem jest dobre ale miseczka mala