Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MBM

W jakich ilościach i co jedzą Wasze 10 miesięczne maluchy?

Polecane posty

Jak w temacie. Moja córka do godz 1530 zjadła 150 ml jogurt naturalny+owoce kilka łyżek zupy 1/4 gruszki kilka łyżek cukinii na parze czyli prawie nic ;/ Jak jest u Was?

jak dla mnie zjadła normalnie a ja po jogurcie dałabym owoca i już więcej bym nie wciskała, nie przesadzaj

przepraszam, nie doczytałam, że do 15.30, ale i tak niaźle, daj na kolacje kaszkę i będzie dobrze

Gość Evelinkaaaa
ja mojej 10 miesiecznej corci daje: mleko:) biszkopciki chrupaczki-paleczki owoce kisiel obiadki:) np: pulpeciki z marchewka ziemniaczkami, / pomidorowa / jarzynowa/ itp bulke/chlebek z maselkiem i szynka i wszystkiego po trochu:)

Nie je kaszek, jest na piersi. Od rana do piersi przystawiałam 3 razy. Wczoraj cały dzień na piersi i w ciagu dnia zjadła gruszkę i pół jabłka;/ zup nie chce, mies anie chce, widzi łyżke i głowa w 2 strone;/

może ząbek idzie, może pogoda jej nie odpowiada i chce tylko pierś. dobrze że pierś ssie, to głodna nie chodzi. a co do dziennego jedzenia to wcale źle nie zjadła! mój syn kilka dni temu przez cały dzień zjadł 2 łyżeczki danio i 100 ml kaszki na wieczór i koniec!!! a dziś zjadł do tej pory 2 plasterki pieczonego schabu, 2 gryzki chleba ciemnego i 3 łyżeczki danio! i koniec, ciekawe jak obiad zje :)

moja od rana na piersi była raz o 5.00, więc sie nie dziwie, że 3 posiłki do 15.30 i nie chce nic więcej, bo jest najedzona. Jak się trochę przegłodzi to jej nic się nie stanie to już duże dziecko i ma prawo ominąć 1 posiłek, jak nie jest głodna.

Dzieki, tak jest w te upały. Nie wiem czy Ona się piersią najada, w końcu to juz 10 mc a nie noworodek. Ale skoro nie cche to trudno, na siłe nie bede podawać. Wypiła jeszcze 100 ml soku od rana o ;)

skoro to dopiero teraz to na pewno wina pogody! dziecko nie da sobie krzywdy zrobić, a mleczko jest przecież posiłkiem, więc naprawdę sporo zjadła!!

Gość cioteczka króliczka
Mozesz dać np pomidora sparzonego bez skóry - tez wazywko;P mi tez sie jesc nie chce w takie upały

Gość cioteczka króliczka
a duzo pije?