Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kFiatuszek33

USG w 6 tygodniu ciąży

Polecane posty

Byłam właśnie na USG i wyszło że pęcherzyk ma 0,63cm a zarodek 0,33 co odpowiada 4,4 tygodnia. Mi wychodzi że powinien być 6 tydzień. Czy wielkość zarodka nie jest najważniejsza?? Wcześniejszą ciążę poroniłam i bardzo się boję. Czy któraś z as tak miała?? Czy mogę mieć nadzieję że będzie dobrze...? kFiatek

Gość tttytusik
w 6 tyg mialam zarodek wielkosci 0.11 ;] takze glowa do gory, obecnie jestem w 21 tyg;)

Oj czyli jest szansa że będzie dobrze. Zrobię sobie betę i zobaczę jak przyrasta. Lekarka kazała mi przyjść na USG za tydzień. pozdrawiam kFiatek

Gość vi_
u mnie jeszcze wogóle nie było widac zarodka w 6 tyg :) nic się nie martw|! Poza tym zarodek może być młodsz (np podwójna owulacja i zaplodnienie później niż liczysz). Trzeba trzymać kciuki i myśleć pozytywnie

boże z kąd się bierze pogląd o podwójnej późniejszej owulacji nie ma czegoś takiego!!!!! Owulacja jeżeli wystąpi podwójna czytaj z 2 jajników to dzieje się to zawsze w ciągu 24 godzin trochę wiedzy medycznej A co do twojego pytania to ty okreslałaś sobie wiek ciąży pewnie na podstawie ostatniej meisiączki a owulacja mogła być później i stąd dzidiza mniejsza

jeju podwójna owulacja :/ nie ma czegoś takiego :/ może być opóźniona najwyżej ja w 6t5d miałam 0,76cm ale pamiętaj, że aparat usg(jak i gin) liczy pełne tygodnie tzn. 6t5d to już pełne 6tygoni i 5dni czyli na chłopski rozum trwający 7tydzień więc u Ciebie aparat mógł podać np. 4t6d czyli prawie 6tydzień nie wiem, czy nie namieszałam :) uważam, ze nie ma co się martwić, bo w 4 tygodniu nie widać nigdy zarodka!!! U mnie nawet pęcherzyk nie był widoczny w 5tc

Gość wiem ona jest
katascha, na tym etapie ważniejsze od wiedzy medycznej jest nie robienie byków ortograficznych takich jak ty...co do owulacji, ja przez 13 miesięcy byłam monitorowana i występowały u mnie podwójne owólacje, 5 miesięcy temu rekordowy odstęp wynosił 91 godzin...co na to twoje "trochę wiedzy medycznej"?

Gość wiem ona jest
chyba się zaraziłam *owUlacje

dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Poczekam i zobaczę co się wydarzy... powodzenia w Waszych ciążach i wszystkiego dobrego pozdrawiam Kfiatek

Gość ja wstahe o
hahahah Pouczasz kogoś z ortografii, a sama nie wiesz jak się pisze owUlacja? :-P :-D zabawne