Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pokoik

pokoik

Polecane posty

Gość pokoik

czy pokoik dla swojego dziecka robiłyście na podstawie jakiegoś magazynu , strony internetowej .itp czy same wymyślałyście ? przeglądam strony ale w większości są takie że albo meble za kosmiczne kwoty albo jakies strasznie duże pokoje = kto ma takie w Polsce? chyba mało osób

Gość ja robiłam sama
meble w ikea tylko obklejone nalepkami na ścianę wiec wyglądają jak te z meblika. Resztę sobie sama wymyśliłam, poszukałam dodatków i wyszło. Tyle, że ja robiłam pokoik królewny, a nie niemowlęcy więc może trochę łatwiej było bo jest dużo rzeczy z motywem księżniczek, wróżek itd

My z mężem mamy małe2pokojowe mieszkanie więc na szczęście nie mamy tego "problemu". Łóżeczko będzie stało w naszej biuro-sypialni. Dostawimy jedynie jakąś komodę i nad łóżeczkiem powieszę jakiś obrazek i lampkę w kształcie gwiazdki i księżyca i to wszystko :)

Gość szuszka
Wydaje mi się,że aranżując pokoik dla dziecka należy przede wszystkim kierować się własnym rozsądkiem. To,że coś ciekawie prezentuje się w magazynie nie oznacza,że w naszym mieszkaniu byłoby funkcjonalne. Oczywiście można się czymś inspirować- jest to nawet wskazane ale nie wolno nigdy robić wiernej "kalki z ". Kiedy urządzałam pokój dla dziecka kierowało mną głównie to, by był jak najbardziej bezpieczny

wedle swojego upodobania,naklejki piankowe wokół łóżeczka...mój synek nie ma swojego pokoju,teraz ma łózeczko w naszym,w przyszłosci będziemy się przeprowadzać,więc już będzie miał swój :) ale urzadzać go będę wg mojego gustu i upodobania,bo debilem nie jestem i nie muszę sie na czymś zworować :D

a kto powiedzial ze debile sie na czyms wzoruja??:).. kiedy kupilam mieszkanie to sama wertowalam 1000 magazynow w poszukiwaniu idei,na koniec wyszlo tak, ze sama wszystko urzadzilam po swojemu, a z magazynow dowiedzialam sie mnostwo fajnych rzeczy i adresy tanich sklepow z oryginalnymi rzeczami,

Gość ala ma kotaa
Przede wszystkim ma być funkcjonalnie. Nasze maleństwo będzie miało malutki kącik , taką wnękę... Najpierw myslałam żeby kupić zestaw mebli z drewexu łóżeczko+szafa+komoda ale jak tak sobie pomyślałam to za jakieś parę lat dziecko nie będzie już chciało mebelków z zyrafą a i szafa czy komoda zrobią się ciut za małe(mebelki jakieś takie mniejsze niż standardowe) Tak więc ostatecznie kupie chyba łóżeczko firmy x które z początku będzie w naszej sypialni a do wnęki mebelki BRW młodzieżowe o takie http://brw.com.pl/pl/kolekcja/9-Pok%C3%B3j+m%C5%82odzie%C5%BCowy/30-Ringo . Jak dziecko podrośnie do łóżka dokupię ochraniacz i będzie w sam raz. Na ściany jakieś naklejki , na zabawki kolorowe kosze...

Gość pokoik
no w sumie to racja ; ale zawsze jest fajnie mieć jakąś inspiracje ; wiedziec jak to wyglada w efekcie

dopóki zamówione meble nie przyszły to w moim wyobrazeniu każde z nich miało stać gdzie indziej ... córcia miała pokoik jeszcze przed narodzinami , nie moglam sie powstrzymac :) Zamówiłam neutralny kolor zestawu : szafa , komoda , regal pojedyńczy , szafka wiszaca , łóżeczko z mozliowscią przerobienia na tapczanik na później . Wszystko za 1500 zł , nowe. Jest napawde bardzo funkcjonalne i ładnie wyglada. Do tego duże naklejki na ściany z motywem safari , ładnie ułożone w "historię" . Myśle ze parę lat posłuży , dopóki córa nie uprze sie na rózowe meble ... najpierw zmienie kolor ścian a meble zostawię .