Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wczasowiczka

czy wszyscy jeździcie na wczasy?

Polecane posty

Gość wczasowiczka

Mam pytanie czy jeździcie na wczasy w Polsce czy za granicę? Jeśli Polska to kwatery (pokoje u ludzi) czy domy wczasowe? Może ktoś poleci mi domek nad morzem 3osobowy (ja, mąż, dziecko). Ile wydajecie na tydzień pobytu?

Gość my juz byliśmy
Kwatery prywatne, ale Ci nie polecę bo już nie mają miejsca w tym sezonie więc co to da, że polecę. Chcieli nasi znajomi jechać tam i nie ma szans.

Gość my juz byliśmy
kwatery- 60 zł za pokój 4 osobowy (rodzice plus dwoje dzieci), jedzenie 30 zł dziennie (dokładnie nie wiem bo dużo wzięliśmy z domu) gotowałam szybkie obiady w kuchni dla gości. dodatkowe atrakcje takie jak lody, rybka, pamiątki, statek, wesołe miasteczko itd 100- 150 zł dziennie.

Gość wczasowiczka
Ta cena 60zł za 4 osoby? czy jedna osoba 60zł? czyli doba nocleg 240? ja szukam i minimum jest 50zł od osoby ( dziecko całość) więc 150 doba- pokoje u ludzi, bo domki droższe i brak miejsc.

Gość my już byliśmy
60 zl za pokój za 4 osoby, dwie dorosłe i dwoje dzieci do lat 3. Udało nam się bardzo tanio, a miałam namiary z ogłoszenia w gazecie więc szczęście nam dopisało.

my jedziemy w sierpniu - 120 zł za domek holenderski (sypialnia , łazienka, pokój z aneksem kuchennym)

Gość wczasowiczka
mała agatka, a w jakiej miejscowości ten domek, masz jakieś namiary? info przyda się jak nie teraz to za rok...

Gość wczasowiczka
to nikt nigdzie już nie jedzie lub nie był?

My zawsze jezdzilismy,a raczej latalismy za granice,srednio 2 razy w roku.Teraz jestem w ciazy i pewnie nad polskie morze sie wybiore.

Gość wczasowiczka
Ja w ubiegłym roku też byłam za granicą, jednak teraz zdecydowałam się na nieco tańszą wersję wakacji w Polsce, bo mam inne wydatki jeszcze. Jestem ciekawa jak wy spędzacie wakacje, czy co roku wszyscy gdzieś jeździcie? Na wczasy nad naszym morzem w pokoju gościnnym trzeba liczyć 150zł za dobę (małżeństwo i dziecko)więc same noclegio i dojazd to ok 1400zł do tego wyżywienie i przyjemności to trzeba na tydzień liczyć 3tys. Czy wszystkich stać na taki wyjazd? Nie wiem.

Gość ja byłam na wczasach pierwszy
raz od 5 lat bo albo byłam w ciąży, albo dzieci były za malutkie i tak odkładaliśmy wiec w tym roku pojechaliśmy na wypasione wakacje. Nad morze mam daleko więc pewnie długo znów tam nie pojadę, ale tydzień w górach to wydatek 700 zł z wyżywieniem dla 4 osobowej rodziny. Jak chcesz to podam ci link do ośrodka.

Gość dużo osób nie jedzie
Bo to jest jednak wydatek. Za taką sumę to nie jednba rodzina żyje przez 2miesiące i nie sztukla wydać 3tys na 7dni. Nikt ci tu nie odpisze, bo mało kto jeździ.

Gość wczasowiczka
Proszę o podanie namiarów na ten ośrodek w górach, fajnie jakbym coś znalazła na tuydzień za 1tys a nie 3tys....

my zawsze jezdzilismy za granice,a w tym roku zdecydowalismy sie pojechac na Kaszuby.Wielkie jezioro,uroczy dom wczasowy i pyszne jedzonko,do tego cisza i spokoj. Placilismy 90zl za osobe z pelnym wyzywieniem(sniadania,obiady,kolacje) do tego sami ustalalismy pory posilkow.Kajaki do wynajecia w cenie 25zl/doba. Dom wczasowy byl urzadzony bardzo nowoczesnie,a jednoczesnie przytulnie

http://www.zacisze.wysowa.pl/ Było bardzo fajnie. Na każdej polance plac zabaw, wokoło las, do dyspozycji basen odkryty, pyszne jedzenie. Nie ma za bardzo gdzie wydać pieniędzy bo nie ma żadnych kramów itd czasem jest targ, ale same pierdoły tam są nic atrakcyjnego dla dzieci- na szczęście :P Na miejscu jest sklepik i kawiarnia, ale lepiej zejść do wsi i tam coś kupić bo jest taniej. To miejscowość uzdrowiskowa więc sa pijalnie wód, park zdrojowy, rzeczka w której dzieciaki mogą się popluskać i zbudować tamę. Jak się jedzie większą grupą sa miejsca na grilla i ognisko, boisko do siatkówki. Na terenie ośrodka dzieci mogą karmić lamy, kucyki i kozy :D Są super szlaki turystyczne na górki (dla nas niestety odpada) i extra trasy spacerowe, które można pokonać z wózeczkiem. Moje dzieci były zachwycone i za rok na pewno jedziemy. A nad morze to tak jak pisałam... na samo paliwo muszę 500 zł wydać ...

Gość krótki urlopik
mój urlop trwa 2tyg w wakacje, staram się miło spędzać czas odpocząć, nabrać sił do dalszej pracy...ale nie wyjeżdżam co rok, bo to jest jednak wydatek. Nie chcę jechać aby jechać i na siłę być w "jakimś miejscu", wolę co 2-3lata jechać nad morze (nasze), a zadupia też nie lubię, więc większe miejscowości. a na wczasach są wydatki, dzieci wołają karuzele, balony, zabawki.

Gość wczasowiczka
Nikt już nic nie napisze? Podbijam.

jeździmy co roku. Bez względu na wiek dzieci. Ale mam 4 dzieci i psa, to nie będę sobie i innym robiła problemów. Zawsze szukam do wynajęcia domku w ustronnym miejscu. Poza komfortem, że nikomu na głowie nie siedzimy, mamy spokój i jest tanio. Zawsze mieszczę się w 150 zł/ dobę. Jeździmy na Mazury, w góry (w tym roku Tatry), za rok mam upatrzone miejsce na zadupiu przy morzu :D

Gość ciezaroweczka;)
jezdzimy co rok nad morze...nasze polskie.... cena za 10-cio dniowy pobyt 1000-1100 + wyzywienie gdzies na miescie tracimy ok 2300 za wszystko. 2 osoby:-)

Jeździmy co roku na wczasy.Zawsze Polska - góry (Zakopane) lub morze (Międzyzdroje). W tym roku było morze.Pokój przy promenadzie w domu wczasowym za dobę wyszło nam 150 zł - 2 osoby dorosłe + dziecko.Więc na 10 dni wychodzi nam 1500. Do tego podróż 200 zł. Śniadania jedliśmy w pokoju ( sami,nie wliczone w cenę wynajmu ). Na obiady chodziliśmy do sprawdzonej od wielu lat baru mlecznego - tanio,smacznie i co najwazniejsze czysto! Posiłek wychodził nam ok 50 zł za całą rodzinę! Kolacja w restauracji. Do tego wiadomo a to karuzela ,a to kino,a to jakaś zabawka,lody,piwo itd.Więc tracimy średnio ok 4 000

Gość my byliśmy
w tym roku w bieszczadach i zdecydowanie mogę polecić. Kwatera prywatna, do dyspozycji jest całe mieszkanie, oddzielna sypialnia dla dzieci, salon i kuchnia, a do tego były obnizki dla dzieci. Trafiliśmy na super pogodę, dzieciaki były zadowolone, wieczory spędzaliśmy przy ognisku, na obiady nie straciliśmy jakoś super dużo, bo parę dni robiliśmy kiełbaski z grilla do tego sałatka, potem kurczak z grilla i sałatka i rybka z grilla też była, tym sposobem wydalismy mniej niż zaplanowaliśmy. Znajomi byli tam w zeszłym roku zimą i też wrócili zadowoleni, szczególnie, że zima dopisała i bardzo dużo jeździli na nartach. Więc z czystym sumieniem polecam: www.zrodzinawbieszczady.pl

Gość my byliśmy
zapomniałam o cenach: osoba dorosła 39zł, a dzieci mają zniżki ale nie pamiętam już jak to liczyli, nam wyszło bardzo mało coś około 100zł za dzień za cztery osoby. A i Bieszczady to trochę ogólnie, dokładniej to Ustrzyki Dolne. Pojedziemy również jesienią ale tylko we dwoje z meżem, bo mamy 10 rocznicę ślubu :) ponoć planują jakieś obnizki posezonowe więc skorzystamy.

Gość do głowa w chmurach
Czy możesz podać nazwę, namiary na te pokoje w Międzyzdrojach? Mają str w internecie? W jakim wieku Twoje dziecko? Może za rok się wybiorę, bo bardzo bym chciała do Międzyzdroi.

Gość facetrka znad morza
w międzyzdrojach nie ma kina droga głowo w chmurach

Gość do dużo osób nie jedzie
jak nie jedzie, jak stać tyle dzieci a nie stać na wyjazd z tymi dziećmi, nie przesadzaj, to robi się 1-2 dzieci i wyjeżdża

ja mogę polecić ten pensjonat w górach: http://www.pensjonat-jawor.pl/pl-cennik.html byłam w tamtym roku na początku czerwca, za turnus 11 dni z pełnym wyżywieniem płaciliśmy 570 zł od osoby chyba, a mały (4 lata ) był za darmo warunki świetne, jedzenie smaczne, krajobrazy śliczne i gratis wycieczka do basenu termalnego koło zakopanego w przyszłym roku znowu tam pojadę, w maju i czerwcu jest tanio

Gość to raczej
facetrka znad morza w międzyzdrojach jest kino :) sama w tym roku byłam

Gość RÓŻA SAWICKA
Tak jak teraz na przykład to lepiej lecieć gdzieś gdzie jeszcze jest ciepło, jak do Egiptu czy Turcji. Wczasy wcale takie drogie nie są, zresztą w Itace mają sporo promocji więc zawsze można liczyć na dobre ceny.