Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wycieczkoowiczka za granicee

JAKIEKOLWIEK rady przyjmnę - wyjazd za granice z 21 mis dzieckiem

Polecane posty

co zabrac na co zwrócić uwage

W zeszłym tygodniu wróciliśmy z Chorwacji, wprawdzie moja córcia ma 18 miesięcy, ale to nie duża różnica. Przed wyjazdem nakupowałam soczków, deserków, kaszek itp (to co nie popsuje się w podróży), okazało się że niepotrzebnie bo tam w sklepie było wszystko to samo, ceny porównywalne. Napewno przydadzą się plastry, woda utleniona, coś przeciwbólowego i przeciw gorączkowego, smecta (lub coś innego na biegunke bo przy zmianie wody pitnej, jedzenia i powietrza może się zdarzyć), kremy z filtrem. Jeżeli oduczasz dziecko od pieluszki to nocniczek i duży zapas majtek. Jeśłi jedziecie samochodem to dużo atrakcji, ulubione zabawki, książeczki itp. Niewiem czy o takie rady Ci chodziło :)

własnie otakie dzieki no własnie nie jedziemy samochodem wiec bagaz musi byc b.ograniczony nabardziej mnie martwia te pampersy -jeszcze je tachac nigdy nie byłam za granica a co dopiero z małym dzieckiem

Gość poooooooodddnoszeeeee

Gość SAMOLOTTT
PLIS O ODZEW

Ja bym radzila wziac leki na chorobe lokomocyjna u dziecka, z samolotem roznie bywa, jest taki lek - Lokomotiv dla dzieci, naturalny, na bazie imbiru, bardzo fajny, jest w syropie, cukierkach, zelkach, itp... Poza tym wzielabym mleko modyfikowane (jesli takie pije) i ulubione kaszki, w kazdym kraju te produkty moga sie roznic i miec inny smak. Takze leki przeciwgoraczkowe i przeciwbolowe, ewentualnie smecte. Pampersy, kosmetyki , wilgotne chusteczki, itp. mozna kupic w kazdym kraju, nie musisz ich ze soba targac, wystarczy wziac kilka sztuk na podroz i pierwszy dzien pobytu.

Gość jaknajbardziej
Jesli lecicie samolotem to jak najmniej ciuszkow...zawsze mozna przeprac i w ta temperature wyschnie szybko. Zalezy jeszcze gdzie lecisz i na jak dlugo.. Jesli chodzi o pampersy to w krajach europy jest to samo, wiec nie musisz brac, podobnie jesli chodzi o jedzenie. Inaczej sprawa wyglada np. w krajach Afrykanskich-Egipt, Maroko, Tunezja itp.-tu bym na pewno wziela pampersy, bo tamtejsze sa do D..y i to nie dzieciecej :) Jedzenie takie samo jak w Europie, ew. ciut drozsze. Podobnie rszta produktow-chusteczki nawilzajace, kosmetyki itd. Krem z filtrem koniecznie, przeciwgoraczkowe, przeciwbolowe, przeciw komarom.to chyba podstawy