Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aro aro aro

Mam dylemat moralny. :(( HELP

Polecane posty

Gość b ghty
no jesli to nie podszyw to jestes zenujaca :O jego kase to chcialas, ale swojej jemu nie dasz? :O coz, mam nadzieje ze koles przejrzy na oczy i kopnie w dupsko taka egoistyczna materialistke

Gość aro aro aro
Ten wpis wyżej to podszyw! Nigdy nie liczyłam na pieniądze męża. Co więcej... jak się pobieraliśmy to jeszcze pomogłam mu spłacić kredyt w banku na 10 000 zł. Byśmy mogli zacząć wspólne życie z czystym kontem... bez długów. Co mnie skłania? W moim otoczeniu już trzy małżeństwa się rozpadły. We wszystkich przypadkach powodem rozwodu była inna kobieta. No i choć ufam mężowi... te rozwody trochę otworzyły mi oczy. Nigdy nie wiadomo jak się potoczy życie. :(

Gość 12masakra12
O kurwa... Nie zgodziłaś ze bo myślałaś ze to on będzie wnosił WIĘCEJ pieniędzy? Teraz dostałaś spadek, i chcesz rozdzielności? Sorry ja myślałem że można to jakoś zrozumieć, i masz jakieś podejrzenia- ale niech ten koleś spieprza przed tobą gdzie pieprz rośnie... A jesli Kiok itd, nadal podzielają swoje wcześniejsze zdanie to dziękuję, i słuchanie o tym że facet to świnia... Aż się smutno człowiekowi robi....

Gość ogga_007
Masz racje! Skoro maz planuje byc Ci wiernym do konca zycia, to czego sie obawia? Ale z drugiej strony, on tez moze czuc sie pokrzywdzony. zawrzyjcie umowe cywilna, ze w razie Twojej winy rospadu malzenstwa, maz dostaje czesc-z jego winy: zero! To jest najbardziej sprawiedliwe, zabezpieczajace Ciebie i dzieci, ale i on moze byc spokojny. Poza tym gratuluje logicznego myslenia!

Gość powiem ci jak sie potoczy
twój mąż znajdzie sobie inną kobietę, lepszą, taką której będzie ufał, a ona jemu. A Ty zostaniesz ze swoim mieszkaniem i działką. Nie wyobrażam sobie związku po czymś takim. Biżuterię też przed nim chowasz żeby nie wyniósł i nie sprzedał?

Gość głos rozsadku!!!
uważam że robisz bardzo dobrze popieram cie w 100% nigdy nie wiesz co sie stanie a wiadomo faceci robia co robia wystarczy poczytać większość postów rób co Ty uważasz za słuszne i nie dawaj sie głupim opiniom o egoizmie itd. kibicuje !!!

Gość głos rozsadku!!!
życie pokazuje ze niestety nie warto ufac nikomu w tych czasach a czasami szczególnie małżonkom

Gość 12masakra12
w takim razie przepraszam... Słuchaj no, już mu powiedziałaś o swoim zamiarach więc cokolwiek zrobisz wiele już nie zmienisz. Ale czy nie pomyślałaś że mogłaś popełnić jakiś krok w kierunku tego rozpadu? Ja też obserwuję ludzi dookoła, wcześniej widziałem jak to kobiety się puszczają itd- a to gówno prawda. Robią to samo kobiety i faceci- to ja tak patrzyłem bo byłem uprzedzony przez to co mnie kiedyś tam spotkało- i nie ma co tu generalizować na płeć, bo jak się sporzy obiektywnym okiem to takie sytuacje dotyczą obu stron. Często też mają jakieś źródło, ktoś zaczyna szukać niekoniecznie z powodu seksu, namiętności... Twój facet po takim kroku też może zechcieć szukać gdzieś indziej czegoś, czego przez taki krok nie znajduje u Ciebie

Gość ogga_007
Ja zawarlam przed slubem umowe z mezem (on mial dom), ze w razie rozwodu ja sie nie bede starac o polowe domu, ale jezeli to on mnie zdradzi, albo wystapi o rozwod musi mi za kazdy rok malzenstwa zaplacic 10 000 $. Zyje w Stanach. Umowe spisalismy tylko na pierwszy 5 lat malzenstwa i tylko dlatego, ze jego rodzina tak chciala. My i tak wiemy, ze bedziemy razem do konca zycia. Ale nielegalna imigrantka nie budzila ich zaufania. Nawet ta umowe oddalismy jego mamusi, bo my ja nie potzrebujemy. Wracajac do tematu autorka mysli bardzo racjonalnie. Ile kobiet zostaje z dziecmi bez srodkow do zycia, bo mezczyznie zachcialo sie mlodszej cipki?????

Gość rób rozdzielność
spłacałaś kawalerskie długi swojego męża...nic dziwnego że się obraża i chce jeszcze kasy twojej babki:D przyzwyczaił sie do sponsoringu:P serio-gdyby on był taki w porządku, to by to przyjął normalnie, a to że się obraża daje do myślenia

Gość chrysteee panieeee
to prawda. I jeszcze matce szczególnie nie wolno ufać. I bratu i siostrze. Nikomu nie wolno ufać. Paranoja. W jakich środowiskach Wy się obracacie?

Gość 12masakra12
ogga_007 w tej sytuacji to by było dobre rozwiązanie jeśli tak można w ogóle

Gość 12masakra12
Tylko możesz liczyć też na to że jeśli Twój mąż dorobi się czegoś większego to urażony wyskoczy z tym samym... Poza tym może niechętnie dzielić się teraz majątkiem z Tobą, tym co zarobi itd... Też przecież ma prawo się ubepieczać

Gość degrengolada z polewą
Musicie wspólnie podjąć tę decyzję. Powinnaś go przekonać, że chcesz po prostu zabezpieczyć siebie i dzieci. Ale zrozum tez jego obawy, ni stąd ni zowąd taki pomysł... NA to trzeba czasu, cierpliwości, zrozumienia, a przede wszystkim zaufania

autorkę w pełni popieram i rozumiem, a ta reszta co pisze, że jej małżeństwo jest do dupy pewnie sama miała takie dylematy rodzinne, niestety z tej drugiej strony...i przez to czuja się urazone niestety czasy sa jakie są, na twoim miejscu zrobilabym to samo, myslisz racjonalnie i nic w tym zlego

Gość degrengolada z polewą
ogga_007, popieram

Gość rób rozdzielność
gdyby facet był godny zaufania to nie robiłby problemu- bo skoro cię nie zdradza i nie ma zamiaru... skoro chce się z tobą zestarzeć i ani w głowie mu rozwody....to będziecie sobie żyli w tym domku długo i szczęśliwie a skoro strzela focha to znaczy że coś jest nie tak już samo to że spłacałaś jego długi kawalerskie i on na to pozwolił...on lubi nie swoje pieniądze

Gość autorka ma 100% racji
jest takie powiedzenie: " Nie buduj swojego świata na mężczyźnie to ci się nigdy nie zawali" . Masz rację myśl o dzieciach i o sobie. Pozdrawiam P.S. Niestosowna to jest w tej sytuacji reakcja męża aktorki. Za 10 lat będzie opowiadał bajki jakiejś małolacie jak to wybudował żonie dom za swoją krwawicę... znamy , znamy Was kochani mężowie :)

Gość autorka ma 100% racji
autorki* miało być :)

Gość ja tam rozumiem autorke
Wiecie. Ja mam pod nosem jak moja przyjaciółka się szarpie z Exem i jego kochanką. Oni się pobrali i po roku małżeństwa JEJ rodzice kupili im mieszkanie. Urodziły się dzieci. I po kilku latach wyszło, że On ma kochankę w ciąży. W sądzie ustalono, że On ma się wyprowadzić a Ona ma go spłacić w ratach. I teraz szarpie się z Exem i kochanką, którzy jak tylko przychodzi termin raty to niemal leżą jej na wycieraczce. Jak ostatnio koleżanka spóźniła się tydzień z przelewem to ta kochanka wydzwaniała do niej i groziła jej komornikiem i sądami. :O Mieszkanie było kupione w 100% z oszczędności rodziców koleżanki i Ex nie dołożył do niego ani złotóweczki... a uważa, że należy się mu połowa!! Rozumiecie... Kto o zdrowych zmysłach chciałby się znaleźć na miejscu tej porzuconej kobiety - która musi fundować start dla niewiernego męża i jego kochanki. :O

Gość 12masakra12
do "rób rozdzielność" Ale hipokryzja. Wychodzisz z założenie że jedyne zagrożenie jest z jego strony. Jeśli on jej nie zdradza to będzie ok i nie ma się czego obawiać... Ciężko aż to czytać widząc takie podejście. A może on też by chciał czuć się pewnie że ona go nie zdradzi i nie zostawi?

Gość premiczkaa 22
no, nikt by pewnie nie chcial, ale juz nie mow ze ta kolezanka to taka krysztalowa :O pewnie rownie mocno szarpie sie z eksem o alimenty

Gość musisz to przetrwac
widze,ze niektore osoby w ogole nie widza tego, ze w zwiazku to kobieta jest slabsza, zwlaszcza gdy ma dzieci, bo tak to sie z reguly dziee, ze jak sei zaczynaja klopoty to wszelkie sprawy zwiazane w dziecmi i ich wychowaniem z reguly i najczesciej spadaja na kobiete. A tatus idzie sobie w sina dal i uklada sobie nowe zycie.

Gość 12masakra12
No patrzcie jacy to faceci są niewdzięczni... Rzygać się chce od czytania tych uprzedzeń do grup. W rodzinie mojej dziewczyny była taka sytuacja- jej ciotka zadłużyła się, o ile pamiętam tam też chodziło o mieszkanie czy coś z majątkiem. Jej mąż wziął kredyt, po czym został na lodzie z tym kredytem a ona z jakimś fagasem używają za jego poświęcenie...

Gość 12masakra12
Ludzie- wy wszyscy generalizujecie, kobieta nie powie nic na kobietę bo kobieta kobiety nie wpuści w maliny- chyba że jest homo, dlatego nie zuważa takich sytacji. Może za to wtedy liczyć na podporę innych kobiet z reguły najczęściej. Tak samo dokładnie jest z facetem! Co to za pieprzenie baby są takie i takie, faceci tacy i tacy... Ludzie, ile wy lat macie i skąd sie wzięliście?

Gość ja roumiem autorke
---> premiczkaa 22 Ona dostaje 600 zł alimentów na dwójkę dzieci. A 830 zł musi mu płacić za mieszkanie - miesięcznie. I jeszcze ma nieprzyjemności i telefony z groźbami jak tylko się spóźni choć jeden dzień! Ostatnio nawet usłyszała od ludzi, że ta kochanka z Exem rozpowiadają, że to Oni powinni taj mieszkać z dzieckiem bo to On to mieszkanie kupił... a Ona go podstępem wywaliła na zbity pysk... i On taki biedny robaczek... :O

Gość eetreterter
Z jednej strony - masz rację. To Twoja własność i powinna być nią na zawsze - tylko Twoją. Ale z drugiej - on też przecież będzie w to wkładał swój czas, energię, sentymenty, wspomnienia (w budowę domu) i w razie czego - będzie miał się tak po prostu wynieść?

Gość rób rozdzielność
czemu hipokryzja?:D to jest JEJ spadek i stanowi tylko i wyłącznie JEJ włąsność a przed facetem który by pozwalał mi spłacać swoje długi kawalerskie bym się miała na baczności:O

Gość eetreterter
"skoro chce się z tobą zestarzeć i ani w głowie mu rozwody....to będziecie sobie żyli w tym domku długo i szczęśliwie" To nie do końca tak. Wyobrażcie sobie odwrotną sytuację - gdy już wybudują dom, po 10 latach to ona znajdzie sobie kochanka. I co? Powie męzowi - sorry, ale wyprowadź się, bo już Cię nie kocham? A przecież on poświęci parę lat na budowę tego domu itd... To będzie (sentymentalnie) JEGO dom. Kasa to nie wszystko. A poza tym... kto by chciał żyć w domu który w sumie nie należy do niego, wciąż w strachu że zona powie "spadaj, to nie jest twoje"? Ale jak pisalam.... z 2 strony masz rację. Sama nie wiem....

Gość 4234234
No właśnie - z góry zakładacie że to on znajdzie sobie niunię, a może to ona znajdzie sobie kochanka? Co wtedy? Wypierdoli męża z domu? Nie dziwię mu się że się boi. On tez chce być jakoś zabezpieczony.