Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezpseudo123xyz

jak nauczyc dziecko czystosci i nie zwariowac?

Polecane posty

Gość bezpseudo123xyz

kochani, moja corcia ma prawie 3 lata. juz kilka razy zaczynalysmy trening nocnikowy bez wiekszego zainteresowania ze strony corki wiec za rada amerykanskich zrodel, odkladalam to na pozniej kiedy corka wykarze wiecej gotowosci. potem bylam w ciazy, urodzil sie dzidzius no i znowu odkladalam zeby nie bylo uwstecznienia. dzidzius ma juz 2 miesiace i chyba mala sie z nim juz oswoila wiec pora znowu zaczac bo to juz sie lato konczy. jestem w domu od kilkunastu dni, poswiecam sie temu nocnikowemu projektowi. efekty sa rozne, na poczatku bylo prania - majteczki - potem sie polepszylo - mniej prania, potem bylo calkiem dobrze - nawet jednej wpadki tylko kilka kropelek na majtkach i juz sama biegla na nocnik. a teraz to roznie, jakby juz sie znudzila tym treningiem. kiedy rano sciagam jej pampersa - bo na noc zakladam - mala protestuje. czasem mnie wola ze niby ma byc siusiu tak dla zabawy, a potem leje za wersalke. z kupka to troche problem, wstrzymuje sie, potem sa pelne majty a do nocnika jakos nie chce - boi sie. podworka nie mam zeby gdzies wyjsc, i stad pytanie, bo nie chce jej znowu pampersa wkladac kiedy bedziemy wychodzic zeby juz calkiem nie stracila motywacji, co tu robic - wozic ze soba nocnik? no moze w parku gdyby to byl synek, zsiusialby sie pod drzewko i fajnie, ale ze to dziewczynka to glupio ja wysadzac na trawke, rany.... a ja juz nie chce siedziec w domu... a jak w samochodzie nam narobi na krzeselko to masakra. oczywiscie jak sie zapytam czy chce jej sie siusiu to automatycznie mowi ze nie. i co, ile to trwa ten trening kochani, i chyba faktycznie lepiej siedziec w domu, jak myslicie?

Siedzieć w domu? -No co Ty nie żartuj :D 3 letnia dziewczynka to już spora dziewczynka która praktycznie wszystko rozumie! Ona jak ona ale najważniejsze byś Ty się nie znudziła i była konsekwentna :) Ja moje dziecko uczylam w zimę,jak miało 2 latka.W domu ciągle latał bez pampersa a na spacery oczywiście zakładałam bo nie będę na mróz tyłka wystawiać :D A na noc również pampers.

jeśli nie chcesz zeby buciki były mokre to w majteczki włóż złożoną pieluszkę tetrową. będzie czuła ze ma mokro, majtki będą mokre ale siuśki po nogach nie pociekną :D