Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Miss Perfectito

Seks czy nie seks?

Polecane posty

No więc, mam takiego 'bliskiego' przyjaciela, 'bliskiego' ponieważ łączy nas również bliskość fizyczna. Oboje dażymy się dużym uczuciem i pragniemy kochać się ze sobą. Nie jesteśmy parą i nie będziemy - z przyczyn technicznych o których wspominać nie chcę i nie będę - powiem tylko, że nie chodzi o posiadanie partnera życiowego żeby nie było że robimy coś NIE fair. Bardzo mu na mnie zależy - co już nie raz udowodnił. Chcę to zrobić, jednak zastanawia mnie czy seks bez związku, to coś czego powinnam się powstydzić? Ta myśl wciąż mnie hamuje. Wszystkie opinie - również bluzgacze - mile widziane.

Założyłam topik z tematem, który wymyśliłam zgodnie z panującymi i wszechobecnymi w czasach dziejszych zasadami marketingu czyli ''gdzie jest seks jest popyt'' a tu nikogo?

dzięki staszek, ale jakoś tak nie potrafię przemóc się i mam psychiczną blokadę która wciąż powtarza mi, że robię coś złego... ale to zapewne uraz przeszłości.

wychowanie, presja i nieakceptowanie tego przez społeczeństwo robi swoje. facetowi tego nikt nie wypomni, a kobieta bedzie nazywana dziwka jak bedzie chciala seksu bez zobowiązań. plus to ze facetowi łatwiej to przychodzi, nie wyszukuje w tym jakichkolwiek uczuć

Dokładnie staszek, szkoda że nasze społeczeństwo nie składa się z większej liczby myślących osób. Szczytem hipokryzji jest to, że choć każdy to robi, jednocześnie każdy to krytykuje...

Gość trutnia pospolita
mam tak samo, nigdy nie będziemy parą ale bardzo się lubimy, szanujemy, możemy na sobie polegać i też mamy seks, nie robię nic złego, ty też nie więc się nie zamartwiaj

Oczywiście, że nie powinnaś się tego stydzić. To Twoje życie i masz prawo robić co tlyko zechesz, tym bardziej, że nie krzywidzisz tym nikogo i obe strony się na to zgadzają. W dodatku nie jest to przypadkowy facet, znacie się, więc jeśli tlyko tego pragniecie... :)

Gość kobieto rób ten sex
czy sądzisz, że w wieku 80 lat jako babuleńka bedzie to dla ciebie istotne? teraz żyjesz - korzystaj, opinie innych miej w doopie, nikogo nie krzywdzisz więc ------> do przodu :)

Gość kobieto rób ten sex
vodka, jesteś kobietą? jeżeli tak to muszę się z tobą umówić :)

Hehe :P dzięki dodaliście mi otuchy :P powinnam się cieszyć, że mam godnego zaufania i szanującego mnie mężczyznę obok siebie, który choć nie jest moim partnerem życiowym, jest mi bardzo bliski.

Gość kobieto rób ten sex
miss, nie szukaj odpowiedzi u innych, szukaj jej u siebie!!!!!!!!!!! :)

Masz rację, tylko parę lat temu, trafiłam na chłopaka, który był skończonym frajerem i udostępnił naszą intymność innym. Bardzo mi się za to wówczas dostało, ludzie aż wrzeli od sensacji... Byłam młoda i ciężko było mi przez to przejśc, tym bardziej, że jako dziecko zawsze byłam uczulana na to ''co powiedzą inni...''. Obecny mężczyzna jest wobec mnie szczery i zależy mu na mnie - wobec tego nie mam wątpliwości, ale mimo to, jakoś mam pewne zahamowania i obawy.

Gość kobieto rób ten sex
jeśli będziesz mieć dużo zahamowań to ucierpi wasza relacja - masz być pełna prawdziwa i do końca, dawaj i bierz całą sobą, nie kawałkiem

Gość kobieto rób ten sex
oj tam zajętą :)

Gość kobieto rób ten sex
staraj się i bądź szczęśliwa bo co więcej...

Nie mozesz zyc przeszloscią. Pamietaj, aby nie oceniac terazniejszosci przez perspektywe przeszlosci, a przede wszystkim ludzi. Tamtem okazal sie frajerem, do obecnego masz zaufanie, wiec uwazam, ze bedzie dobrze i jesli juz sprobujesz raz i udowodni, ze godzien ejst zaufania, Twoje obawy znikną. Zycze powodzenia :) oj zajeta, zajeta, w dodatku z prawie 6letnim stazem :D

Zaufam mu, w końcu nie każdy facet ma nieodpartą potrzebę chwalenia się wszystkim swoimi podbojami i sprzedawania tego co intymne. Prawda?

Gość Bizja
Bierz pod uwagę to, że bliskość fizyczna zbliża dwoje ludzi jeszcze bardziej i któreś z Was może się w końcu na prawdę zakochać, a wtedy "względy techniczne" mogą dla tej osoby nie być już takie oczywiste... Nie wiem dlaczego, ale coś mi się wydaje, że jedno z Was jest w związku małżeńskim.

Gość kobieto rób ten sex
6 lat ... ok... ale czujesz, że pokazałbym ci bramy raju... :)

Nikt nie jest w związku małżeńskim. Byliśmy znajomymi, kolegami, przyjaciółmi a później pojawił się wspólny pociąg itp. Wiem że seks może spowodować większe zaangażowanie uczuciowe, a opcja 'związek' w tym przypadku nie istnieje. Trochę się tego obawiam, bo nie chciałabym go zranić.

Znam to... Długa historia w moim przypadku... Z jednej strony mam wyrzuty sumienia, z drugiej tego chcę.

Gość za dużo wahań
za mało działań

Gość kobiety które same nie
wiedzą czego chcą są na dłuższą metę wkurzające, weż się zastanów, pomyśl i podejmij decyzję, bo takie "sama nie wiem" po prostu w końcu wkurrwia, wiedz sama czego chcesz bo zaraz zrobisz ankiete co masz robić ze swoim życiem i jakie masz podejmować wybory