Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koksownicaaa

w moim miescie nie ma kasy pkp gdzie sie kupuje bilet??

Polecane posty

Gość koksownicaaa

Gość lalazmaja
w miescie gdzie pkp jest:)

Gość koksownicaaa
no tak ale jakos do tego miasta musze dojechac ;/ kolezanka mi powiedziala ze u konduktora

Gość lalazmaja
to tez.

Gość w pociągu
jeśli na stacji na której wsiadasz nie ma kasy, to powinnaś kupić bilet u konduktora w pociągu i chyba nawet bez dopłaty, bo niby czemu masz płacić dodatkowo za to, że w mieście nie ma kasy?

jeśli nie ma kasy to bilet kosztuję tyle samo co tak jakby była kasa, karę naliczają wtedy gdy kasa jest otwarta a ktoś mimo to nie kupi biletu

Standardowo konduktor pobiera opłatę 5 zł za wypisanie biletu w pociągu. Nie wiem jak to jest w przypadku, gdy nie ma kasy na dworcu.

Gość w pociągu
to nie jest kara - jak się nie kupi na stacji, a od razu po wejściu do pociągu pójdzie do konduktora i powie, że chce kupić bilet to doliczaję opłatę dodatkową. Kara jest wtedy, gdy konduktor złapie kogoś bez biletu, jest dużo wyższa niż dopłata za kupienie biletu. Ale jeśli nie ma kasy, to nie ma dopłaty w pociągu, tylko trzeba od razu znaleźć konduktora!

Gość koksownicaaa
rozumiem dzieki bo wlasnie nie wiem ;/ a konduktor zawsze z przodu siedzi nie?? tam mam sie udac?? :D

jak nie ma kasy to oczywiście że nic więcej nie pobiera, wiem bo sama przez dwa lata pociągiem codziennie jeździłam w tym z pół roku gdy kasy na dworcu już nie było:)

Gość dfrtyui
pierwsze słyszę, że konduktor pobiera jakąś kwotę jak nie ma kasy jeżdżę do pracy od lat pociągiem i nie ma u mnie kasy od kilku lat, bo zlikwidowali

konduktorzy zazwyczaj się szlajają po pociągu:) ale jak pociąg podjeżdża to konduktor zawsze na stacji albo wychodzi albo chociaż wygląda z pociągu to go spokojnie zobaczysz:)

Konduktor przeważnie wychodzi z pociągu na stacji, żeby zasygnalizować gwizdkiem odjazd, więc prostu wsiądź tam gdzie on, bo to nie zawsze jest przód pociągu ;)

Gość koksownicaaa
dzieki tak zroie hehe

Gość wartosc ma dwa znaki

A gdy jest rezerwacja biletu i moze nie byc juz miejsca w pociągu to gdzie taki bilet kupic?