Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość staraczka-83

sierpień 2010 --> rozpoczynamy starania o dzidziusia:)

Polecane posty

Gość staraczka-83

Gość staraczka-83
witam, czy są tu dziewczyny, które planują od sierpnia dziecko?? jesli tak, to może powspieramy się razem?? Mam 27 lat, to będzie nasze pierwsze dziecko. Obliczyłam z kalkulatorka dni płodnych, że najlepsze dni mamy od 10 sierpnia. Ciekawe czy się sprawdzi:) Czy Wy w jakiś sposób obliczacie płodne dni?

Gość staraczka-83
Stifler-- nie dziekuję. Śliczne masz dzieciątko!!!

Gość dorotkaaaaaaaaaaaaa
to ja sie przyłącze.tez sie staramy juz troche czasu i nic nie wychodzi.mam 28 lat i jedno dziecko 4 lata

Gość staraczka-83
ja jutro idę zrobić badania na toxoplazmozę... mam nadzieję, że będzie ok. A tak to wszystkie wyniki ok, jem folik drugi miesiąc..... nie wiem co tu jeszcze.

Dorotka, a ile już się staracie o drugie dziecko?? moje koleżanki też mają problemy, jedna od stycznia nie może zajść... druga od tamtego roku;/

Gość dorotkaaaaaaaaaaaaa
bedzie juz rok czasu jak sie staramy i nic i cykle mam nieregularne takze ciezko wyliczyc dni plodne

właśnie, muszę iść dokupić folik, bo ostatnią tabletkę dziś połknęłam. Fajnie by było, gdyby nas więcej tu się znalazło, pogadało....

ja stracilam dzidzie w marcu, na wrzesien co prawda mamy zielone swiatelko;) mam regularne cykle jak dotad;) na razie sie tylko obserwuje i lykam folik:) ruszam sie, i zdrowo odzywiam:) najwazniejsze podleczyc zeiska, a badania i tak sie robi w czasie ciazy:) najwazeniejsze to uwazac na infekcje:) nie chclac za duzo alkoholu, rzucic palenie...no i zyc normalnie:) Przytulac sie z mezami/partnerami:) i nie spinac na maxa bo sie mozna psychicznie poblokowac:)

dorotka, ja mam regularne i jeszcze nawet nie zaczęliśmy próbować, więc sama nie wiem co to będzie;/ mam cichą nadzieję, że uda się za 1 razem, ale chyba to niemożliwe.... nie znam nikogo, komu udało się zajść w ciążę za pierwszym podejściem....

dorotka - a bylas u gina? bo cykle mozna regulowac lekami, podobnie owulacje mozna stymulowac? nie wazne jesli jest dziecko, w kazdym momencie moze sie rozjechac gospodarka hormonalna, warto sie pobadac

tralalala--- noo dobrze mówisz, bo ja czasami jakies piwo wypiję, ostatnio spać nie moge, bo mysle, np co z kotem zrobic, jak sie dzieko urodzi, jak to w ogóle bedzie itp i jak mowisz, zaczynam schizować, a to źle! i okropnie boje sie jutrzejszej toxo, że wyjdą mi złe wyniki;/

Gość dorotkaaaaaaaaaaaaa
bylam u gina bo ostatnio to mi sie spoznila @ cale 3 tyg. dostalam luteine

jesli wyjdzie ci ze toxo przechodzisz lub przechodzilas to luzik bo ci organizm przeciwciala wytworzy i w ciazy bedziesz bezpieczna juz.....a jak nie ejstes w ciazy to mozesz sie przeciez leczyc...gorzej jak w ciazy masz toxo..wowczas musisz byc non stop po opieka lekarska, a jesli ci wyjdzie ze nie masz, to fajnie by bylo zebys zlapala przed ciaza wlasnie zeby organizm przeciwciala wyprodukowal:) lub tez bedziesz musiala ostro dbac o higiene, myc koniecznie warzywa i owoce przed zjedzeniem, myc rece, unikac surowego miesa, albo z miesem obchodzic sie tak ze po przyrzadzeniu od razu myjesz rece;) nie stresuj sie toxoplazmoza poki nie jestes w ciazy:) wcale toxo nie musi dawac objawow. Jesli masz kota to po porstu unikaj czyszczenia kuwety, bo akterie toxo tylko w odchodach sie gromadza. Mozesz jeszcze jesli masz ochote zbadac sobie przeciwciala na cytomegalie. No i ja bym zrobila podstawowe badani hormonow:) tak profilaktycznie:) no i zeby podleczyla, bo niestety pruchnica moze miec wplyw na zarodek, mozesz miec infekcje ipete. Ale nie mart sie w ciazy mozna leczyc zeby, sa specjalne srodki znieczulajace wiec tez niema sie co spinac:) Uwierz mi:D wiem sporo bo sie interesowalam jak bylam w ciazy;)

dorotka - a czy gin ci zlecil badania hormonow? bo wiesz czasem miesiaczki sie spozniaja bo hormony zle funkcjonuja.

kurcze Tralala super, że jesteś!!!!!!!!!!🌻 ok, to poczekam do jutra i się okaże, mam nadzieję, że wynik jet w ten sam dzień. Hormony porobiłam i mam w porządku... robilam kilka miesięcy temu więc chyba nie są stare wyniki.

jesli robilas hormony w tym roku i sa ok to sie nie martw:) Mozesz sobie np dla ulatwienia kupic na allegro testy owulacyjne:) wowczas bedziesz wiedziala kiedy masz owulacje i celowac w dni plodne;) tylko mezowi nie mow ze juz teraz trzeba bo bedzie zestresowany chodzil;)) A no mi nie wspolczuj...po prostu takie rzeczy sie dzieja i trzeba dalej walczyc;) a moja wiedza mi spro daje i chetnie sie nia podziele;) a na wyniki toxo i cytomegalii to sie czeka troszke dluzej niz na normalne wyniki;) nie martw sie na zapas:)

niestety, koleżanka poroniła;/ 4 miesiąc:( to już jej 4 poronienie:( traalala ona porobiła mnóstwo badań, wszystko było niby ok!!!!!

a moze sluz wrogi? albo konflikt serologiczny? a mąż robil badania? Nie no jak sluz wrogi to bys nie zaszla:// hm...a lekarze co mowia? moze kariotyp zbadajcie sobie z mezem?

przekazałam koleżance, co napisałaś, nie pamieta, czy mieli robiony na konflikt serolog. Musi srawdzić;/ narazie nie będę się jej narzucać, bo to świeża dzisiejsza sprawa;/ ehhhhhhhhhhh

aa no tak....pewnie, wiesz takie rzeczy sie zdarzaja......wcale nic nie musialo sie dziac....moze po prostu poronila bo dzidzia miala wady..... ja mialam plamienia, ale bralam duphaston, a dzidzia i tak miala wady...moze te plamienia to matka natura byla informujaca ze cos jest nie teges....nie wiem, bez sesnu o tym myslec.....daj kolezance czas zeby mogla to ogarnac.... na szczescie nie byla na etapie czucia ruchow dziecka.....aczkowleik wiem ze sie przywiazala i oswoila z mysla...ech.....ciezki to temat jest...

No to ja się chyba przyłączam... co prawda zaczynam od paździrnika, ale miło poznać jakieś koleżanki :)

ciężki.... ehhh tyle razy być w ciąży i nic..... ehh to naprawdę nie jest takie łatwe urodzić dziecko, prawda??? Witamy nową koleżankę:)

ale nie ukrywam, że okrutnie się zdołowałam:( musze męża ścignąć, żby grupe krwi zrobił, bo teściowa nie pamięta jaką on ma a on sam nie wie:P achhh Ci faceci!! ja mam 0 rh+

To ja się podpinam pod wątek :) tak jak autorka również mam 27 lat. Od sierpnia będziemy pracować nad naszym pierwszym dzieckiem. Od miesiąca łykam folik, wyniki podstawowych badań będe mieć w przyszłym tygodniu, musze jeszcze podleczyć zęby.