Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość staraczka-83

sierpień 2010 --> rozpoczynamy starania o dzidziusia:)

Polecane posty

Gość kiedyś tu pisałam111111111
Tralala a cytomegalia jak się w laboratorium nazywa? to nie jest przypadkiem cytamegavirus czy jakoś tak? pytam bo też przeszłam nie tak dawno poronienie (obumarcie) i porobiłam już większość badań ale tej cytomegalii jeszcze nie. ps. w sierpniu też będę miała zielone światełko;_))))

witamy nową koleżankę:) ja pytalam dziś o te cyto i babka nic nie mówiła, że to sie jakos inaczej nazywa, więc może bezpieczniej powiedz normalnie cytomegalia:P

kiedyś tu pisałam111111111 - kurcze nie wiem, bo cytomegali nie robilam:// zrobie w sierpniu to bede wiedziala ale moze poszperaj w googlach:/

ja mysle ze generalnie jak sie powie ze sie chce na cytomegalie test zrobic to one juz sobie tam odznacza jak beda chcialy;)

myślaŁAM Że jestem inteligentna:-))))no przecież!!!!!zamiast kwitnąć pod tablicą z listą badań i domyślać się co jest co wystarczy wejść do środka i zapytaĆ:_))) czasami najtrudniej wpaść na najprostsze rzeczy...

:) dziewczyny, czy Wy tez macie przed miesiączką temperaturę powyżej 37 stopni?? ja mam zawsze około 37, 3 raz miałam 37,5 i nie byłam przeziębiona.

Hymm...nie wiem jak to jest z tą temperaturą bo nigdy nie mierzyłam jej przez cały cykl bo to pracuję na zmiany. ale wiem że np. luteina podnosi temperaturę no i w początkach ciąży też rośnie ( to akurat sprawdziłam i rzeczywiście coś w tym jest)

a jakie bierzecie witaminy? ja w ciąży kupiłam feminatal n i doczytałam że jest zalecany też przed ciążą to dalej na nim jadę

oooo właśnie dziisaj myslałam o witaminkach. Mówisz, że są dobre??? to ja sobie jutro kupię. Myślałam wcześniej o Falvit, ale nie wiem czy jest ok.

kurcze jutro powinnam dostać okres, wtedy za 2 tyg możemy działać. ALe nie rozpędzam się z planami, bo nie wiem co z toxoplazmozą;/ zobaczymy we wtorek, ewentualnie poniedziałek. Co można teraz jeszcze robić?? a mężowie mają też coś wcinać? pić kawę?hehee

dziewczyny proponuje taka tabelke jesli nie macie nic przeciwko jak chcecie to sie dopiszcie: NICK .........WIEK..............OSTATNI OKRES ...............SKĄD... ********************************************************* ***************************** MALINECZKAA.....28.................24.07............... .. ...sląskie no a mój mąz idzie za kilka dni na badanie nasienia jestem ciekawa jak wydzie..a od tego cyklu zupelnie na luzie do tego podchodze juz nawet nie licze plodnych dni ani owulacji działamy ze tak powiem na ślepaka

malineczka, my to w ogóle z mężem dwa ciemniaki pod tym względem, bo my od 6 lat kochamy się z przerywaniem:P więc przez te lata zdarzyło się nam tylko 2 razy do końca, tylko dwa razy zaszaleliśmy. Dla nas to m.in. odmiana i coś fajnego "tworzenie naszego dziecka":) bo juz nie trzeba nic przerywać:) mam nadzieję, że uda się za max drugim razem:P za marzenia nie karają hehee:P

ehhh bo to jest, jak się naczyta, jak dziewczyny urodziły i mają juz swoje dzidzie przy sobie:) mówiłam, żeby tu laski do porządku tu mnie doprowadzały:) gdzie jesteście hehe:) nie ma co tak ględzić, jak ja:P staraczko, co ma być, to będzie:)

staraczka-83 no ja juz sie staram z mezem ponad 2 lata brakuje tylko dzidzi ale ten cykl nie nastaawiam sie i nie licze dni plodnych nawet daje na calkowity luz co ma byc to bedzie kiedys napewno sie uda chodz latka leca w prszlym roku juz 29 bedzie i chcialo by sie rodzinke wkoncu powiększyc

staraczka-83 dopiero pierwszy twoj cykl kiedy sie starasz iwec bez obaw nie zawsze da sie tafic za 1 razem czasem trzeba nawet i pol roku prubowac ja widzisz juz ponad 2 lata a jakos sie nie poddaje

malineczka, ja się cieszę, że mam was, chociaż się nie znamy, ale ja np nie mam z kim pogadać na właśnie m.in. takie tematy, bo nie mam mamy, bo nie mieszka w PL, wyjechała 15 lat temu. A co do starań, to poprostu jak każda babka, mam cichą nadzieję, że to będzie już tak hop i jest fasolka:) ok, uciekam do męża. do jutra:)

staraczka-83ja am tak samo moja mama od 3 lat tez nie mieszka wPL a z kolezankami nawet niemam co gadac bo jedne albo maja dzieci albo inne naraize niechce a jak juz maja to nie rozumia takich kobiet ktore sie staraja bez skutecznie np :jak ja ja tez padam do mezusia nynac dobranoc

falvit jest jak najbardziej ok:) Ja sie nie faszeruje witaminami;) tzn wciagam pluszz active tylko:) no i folik;) Nie ma co przesadzac:) bo to tez niepotrzebna spinka jest:) jak bede w ciazy to na pewno zaczne lykac falvit mama bo mialam super wyniki przy tym:) dobra teraz poczytam dalej bo na razie stanelam na watku witaminkowym :P

ja tez tylko na forum gledze o ewentualnym zajsciu w ciaze;) A co do temperatury przez okresem to tuz przed powinna sie obnizyc do 36,6. A tak ok owulacji chyba moze byc powyzej 37, i jesli sie utrzymuje taka w granicach 37-37,5 to moze oznaczac ciaze. Ja mialam 36,8 wiec dosc niska jak na ciaze. staraczko - jesli nie dostaniesz okresu w ciagu tygodnia od spodziewanej miesiaczki to rob test:) Trzymam kciuki:) Aaa co do tabelki, to dziewuszki z doswiadczenia wiem ze tabelkizawalaja forum, do tego jak rpzywyba dziewczyn to sie robi balagan przy przeklejaniu wiec bez sensu. Mozna w stopce sobie zaznaczyc cykl staran i jak dlugie cykle itepe...wiec moim zdaniem tabelka jest zbedna

Melduję się:-)))) co do witamin to ja tamte kupiłam jak juz byłam w ciąży zostały mi a skoro są zalecane też przed to łykam:-))) ale sczerze Wam powiem że jak wtedy wybierałam witaminy to oczopląsu chciałam dostać ile tego jest!!! i jakie mają ceny co niektóre!!!! te co ja łykam kosztują około 30zł i starczają na 2 tygodnie.

a i jeszcze robiłyście może badania na chlamydie, mycoplasme i ureoplasme?

hej dziewczynki! na chlamydie robił mój mąż, i był negat, więc mi gin juz nie kazał robic z oczywistych powodów :) toxo - robiłam ja i miałam kiedyś więc przeciwciała zostały, obecnie jestem zdrowa. zostaje mi cytomegalia, choć nei wiem jaki sens jej robienia skoro można nią zarazic się ponownie mimo iż wczesniej sie chorowało. ja czekam na @ a potem clo, zastrzyki i do dzieła :)

NICK .........WIEK..............OSTATNI OKRES .......CYKL STARŃ......SKĄD... ********************************************************* ***************************** MALINECZKAA.....28.................24.07............... .. ...............śląskie DZIUBASEK.........25..................5.07...................12...........Wrocław a co myślicie kobitki by dodać cykl starań :)

dziubasek 25 cykl staran jak najbardziej moze byc ja juz nawet nie licze cykli bo juz nie pamietam ktory to cykl bo ja z męzem staram sie juz 2 lata bedzie no za pare dni badania i zobaczymy co jest grane tażke jaj uz bedzie po badaniach itd dam wam znac co i jak ale kiedys sie napewno uda wazne jest pozytywne myslenie!a tak pozatym to co w zyciu robicie ?

a co do witamin to ja biore wiesoiłek na sluz i mi np pomaga oprucz tego folik witaminy takie jak magnez ,witami,B6 noi mojemu męzusiow ma zamiar kupic salfazin czytałam rozne akrtykuły na temat tego preparatu i musze powedziec ze w wiekoszosci przypadkow pomaga wiem na przykadzie mojej kolezanki jej maz bral 2 miesace i udalo jej sie zajsc w ciąże a starali sie ponad 8 miesacy noi obydowje byli zdrowi ale to tak jest jednym pomaga drugim nie to tak na marginie.