Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mętlik w głowie, w życiu, wszę

problem z mężem

Polecane posty

poza tym, miałeś matacz szczęście, bo ceny gruntów baaardzo poszły w górę w ciągu kilku lat, tak samo ceny mieszkać; teraz juz przystopowały więc na pewno az tak byś się nie wzbogacił

Gość matacz...
10 lat oszczedzania rocznie po 20.000 żł daje sume 200,000 zł za to domu nie wybudujesz !! a jezeli jestes w stanie odlozyc rocznie 20000zł to ja nie rozumie w czym problem z tym kredytem ! jaką ty uczelnie konczylaś ?

a tak poważnie - dom zdrewna nie pasuje do zabudowy przeciętnej wioski/miasta. wyglada jak z innej bajki ale niewykluczone ze o tym pomyślę, domy z bali mi się podobają

Gość matacz...
bzdura !! finskie domki ktore są z drewna stoją u nas 50 lat , zadnego nie zjadł zaden kornik - przyjedz na slask i zobacz jak one wygladają , nawet do srodka cie wpuszczę !!!

gdybym teraz chciała wziąc kredyt na 200 tyś, na 30 lat musiałabym zwrócić przez te 30 lat 385 tyś - tyle bank wyliczył ostatnio. Nie mam zamiaru dawac komuś za nic 185 tyś, wolę jakos te pieniądz ezainwestować i pomnożyc dla siebie. Poza tym, nie wiem co będzie za 20 lat, nie wiem jak będzie ze zdrowiem, z pracą. Miałabym żyć w zasadzie resztę zycia w niepewności, że mi mogą dom odebrać w razie jakiegos nieszczęścia? dziękuję nie

Gość matacz...
jak go pokryjesz ! ociepleniem np, steropianem , a na to siatka i cos tam i pomalujesz , to za cholere nie widac ze on jest z bali !!! przyjedz i zobacz taki dom ! rozeznaj sprawe , a nie ze od razu skreslasz ! daj moze tu adres poczty , zrobie ci zdjecia takiego domu u nas stojacego jak on wyglada

z bali mi się podobają te fińskie mi się nie podobają - jakies takie papierowe sie wydają poza tym, co to 50 lat? chcę dom zeby w razie czego dla dzieci był, a jak one nie będą chcieć to niech mają co sprzedać

Gość matacz...
Ty liczyc nie umiesz :) zobacz ja za sam czynsz na mieszkaniu wlasnosciowym płace 400 zł razy to 12 miesiecy razy 30 lat daje kwote 144,000 zł tyle dam komus czyli spółdzielni mimo ze mieszkanie jest moje przez 30 lat ! a ty nie chesz dac bankowi zarobic na czyms co bedzie po spłacie twoje ?? dziwna jestes

Gość matacz...
no to cie zaskocze , te finskie domki co stoja 50 lat są spzredawane za ...ostatni poszedł za uwaga !! 180,000 zł wraz z gruntem , i sie zabijali !!! DO REMONTU !!!!!!!!!! wiesz ile remont ? dam sobie jednak spokój ....powodzenia

matacz, chcesz płacić komuś czynsz to płać, ja nie chcę poza tym, czynsz nie idzie w próżnię; czasem w czynsz jest wliczona woda, ogrzewanie, wywóz śmieci, tv kablowa, fundusz remontowy - bynajmniej tak było w mieszkaniu, które ja wynajmowałam.

Gość matacz...
pisze wyraznie czynszu samego tyle płacę , to co piszesz to osobne rzeczy ! coś mylisz ... A ...płacic nie chcesz :) no prosze , pewnie jeszcze tesciowa was zywi ! :)

równie dobrze po 25 latach bank mi może ten dom odebrać....

Gość matacz...
gdybym chiał napisac tak jak ty to rozumujesz , a i moja zona tak samo to bym musial napisac , ze czynszy płace - około 980 zł ale to nie czynsz ! to koszt całkowity miesieczny utrzymania mieszkania o moich gabarytach ....

No ja płaciłam czynsz i odstępne właścicielowi W czynszu było wliczone to co wymieniłam (przychodziło ze spółdzielni rozliczenie, jaka częśc czynszu jest przeznaczona na konkretny cel), a odstępne miał własciciel dla siebie.

Gość matacz...
a ile bedzie wynoscic owa rata kredytu ? wyliczyli ci ? wiec dlaczego bank ma ci dom zabrać ? moze go huragan zniszczyc tez , wiec po co budowac dom ?

dobra matacz, ja wynajmowałam mieszkanie 60m2, czynsz ok 450 zł (woda zimna, ogrzewnie, i reszta) 700zł - odstępne dla właściciela dodatkowo: prąd, gaz, telefon, internet

Gość matacz...
Jako "czynsz" potocznie (choć błędnie) określa się także świadczenia uiszczane przez lokatorów na rzecz spółdzielni mieszkaniowej, które jednak z prawnego punktu widzenia są jedynie opłatami eksploatacyjnymi i partycypacją spółdzielcy w kosztach utrzymania spółdzielni, a nie wynagrodzeniem za używanie rzeczy, jakim jest właściwy czynsz. Tak więc, w tym przypadku, nazywanie opłaty eksploatacyjnej "czynszem" jest niepoprawne.

Gość Matacz wyluzuj , dziewczynie
się odechce tego domu.. A tobie autorko życzę byś miała kiedyś swój wymarzony dom,bo wiem że nie chudzi ci tylko o dom by go mieć dla szpanu,marzysz jak pisałaś bu mieć Swoje Miejsce na ziemi ,marzysz o cieple domowego ogniska,a w bloku tego nie zaznasz(masz racje )..dla mnie też koszenie trawy to relaks , a kawka popołudniu na tarasie przed domem, to coś czego mi nic nie zastąpi..Autorko pozdrawiam Cię i nie odpuszczaj...

Gość karoolek...................x
ale ja jej odpuszczenia nie radzę wszak !! lecz zabranie sie do tego nie od dupy strony !

Gość a Ty lebiego
Karolku porypany na ilu nickach jeszcze siedzisz mataczu ? Kiedy masz czas na kochanke? Cale dni na kafe . Zalosna kreatura ,a najmadrzejszy .

Gość matacz...
juz pisalem , ze na dwóch nickach - nie czytała ? kwestie przebywania na necie też wyjasniałem - powtarzac zamiaru nie mam !

Gość dom teściów pooo 40
matcz tu jasno wyłożył stronę ekonomiczną problemu i wydaje mi się, że słusznie ;). To ja spróbuję nawiązać bardziej do strony emocjonalno-psychologicznej problemu. Twój mąż słusznie powiedział, że zobaczymy jak to będzie...Do żadnej sprawy nie należy podchodzić, że jestem w stanie przebić głową mur...Żeby nie być gołosłowna przytoczę przykład moich teściów...Ich dom był głównie marzeniem mojej teściowej, uważam że ambicja znacznie przerosła możliwości. Wybudowali dom gdy najmłodszy syn miał 16 lat, mój mąż mieszkał tam tylko rok i poszedł na studia, wyjechał, najstarszy brat był już na studiach w innym mieście kiedy stanął nowy dom...Teściów ten dom wiele kosztował pomijaj kwestie finansowe, kosztował ich dużo stresu, sił psychicznych i to jest widać do dziś...Wystawili wielki dom, teściowie zostali w nim sami, bo dzieci wyjechały, teść zmarł 2 lata temu i teściowa jest w nim sama. No wiadomo różnie bywa, u Ciebie może być zupełnie inaczej, chodzi mi to, że trzeba dostosowywać plany do okoliczności tego co się dzieje, a teściowa się uparła, że będzie dom i nie patrzyła na nic...

Gość dom teściów pooo 40
Oni wprowadzili się do tego domu, jak teściowa miała jakieś 45 lat, a teść był jeszcze starszy...

Gość karoolek..................x
45 lat to jest jeszcze bardzo dobrze !! :)

Gość dom teściów poo 40
W przypadku kiedy w wieku 45 lat, ma się dzieci już dorosłe poza domem, albo prawie dorosłe, które zaraz wyfruną z domu, no wprowadzenia się do domu w tym wieku jest średnio sensowne...Dom buduje się dla rodziny, a jak zostaje tylko matka i ojciec, to wiadomo...

Ostrzegam - ja tez myslalam, ze moja tesciowa jest w miare OK zanim pojawilo sie dziecko. Nie znam Twojej tesciowej, ale uwazaj, bo moze byc gorzej. Lepiej byc na swoim. ps moj maz tez wydaje ile chce, mnie szlag trafia bo jak Ty pozaluje sobie wszystkiego i nie wiem co mam z tym zrobic.

Gość Wilkowska
Spróbuj swojego szczęścia w konkursie na www.energa.pl/konkurs , wygraj jeden z 10 voucherów na wakacje i pojedźcie gdzieś razem. Taki voucher o wartości 3000 zł można wygrać odpowiadając jedynie na dwa pytania

Ja swoja tesciowa zaprosilam na szczescie do siebie na rok i juz rok czuje sie jak nie na swoim, choc jestem w swoim domu. Nawet ona mowi, ze moj dom to nie jest jej dom. Tylko moj maz czuje sie dobrze :) Malzenstwo zawsze powinno zyc same. Zadnych obcych ludzi. Ja to sie nawet nei moge porzadnie z mezem poklocic, bo slysze komentaze ze "jak ja moglam to czy owo powiedziec" chociaz jako kobieta myslalam, ze bedzie mnie popierac. Wiem co czujesz.

moja teściowa nie jest taka zla, jak mąż podniesie głos to mu głowę zmyje, al efakt ze np ja staram się krzyki organiczać, czasem mu tylko coś przygadam, że on sięwkurzy i wrzeszczy zobaczymy co bedize, ja tam wierzę że świat pprze dnami, w koncu dażymy do tego żeby zarabiać lepiej a nie gorzej więc może się uda.