Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powiedzcie co mam zrobić...

czy mama powinna mi płacić jakieś pieniądze skoro się uczę???

Polecane posty

wiadomo powiedziałam jej co o tym myśle po tamtej sytuacji, która z nim miała. Ale moge jedynie wyrazić swoje zdanie i powiedzieć, bo znam to z własnego życia, że jeżeli ktoś coś zrobi raz to zrobi to i drugi. Naprawde rzadko kiedy człowiek tak naprawdę się otrząśnie i zmieni.

Gość zloz papiery o alimenty
zalatw sobie internat a matce na odchodne powiedz, ze fagas sie do ciebie dobieral i boisz sie, ze cie zgwalci wiec uciekasz z domu. ze proponowal ci seks jak jej nie bylo i ze sie boisz tam mieszkac. spakuj sie i wyjdz. matka moze sie otrzasnie..

zloz papiery o alimenty Ale nic takiego nie bylo. Nie mam zamiaru kłamać.

ja tak nie potrafię. Nie lubie kłamać. Nie chce być taka jak on.

ona jest dorosła przeszła już swoje w życiu i mam nadzieje, że w porę się otrząśnie. Mnie i tak nie posłucha i tak zorbi jak będzie chciała.

Gość Autorko, głowa do góryy
do rurka_z_kremem Masakra, jaka z ciebie jest idiotka :o Aż nerw rusza, jak człowiek czyta twoje kretyńskie wypowiedzi. Głupia jesteś jak but. Ty widać należysz do tych mamusiek jak matka autorki - dziwne babsko, co to dla niej to co między nogami u faceta jest najważniejszy:o Normalnie nie rozumiem co ty piepszysz??? Dziewczyna uczy się w technikum, jak ma iść do pracy? To nie są studia, że być może jest opcja, żeby np. opuścić sobie kilka zajęć, z resztą dziewczyna ma maturę i NIE MA OBOWIĄZKU PRACOWAĆ! A kogo to obchodzi, że ty miałaś 19 lat jak się usamodzielniłaś? Nie musiałaś się już uczyć, to po pierwsze, a po drugie kiedyś były inne czasy... Autorko, może też zbyt przesadzasz. Niekiedy i ze swoimi obydwoma rodzicami dzieciaki mają większe konflikty. I powiem Ci, że rodzice w nerwach często każą się wynosić, czego tak naprawdę wcale nie pragną! Sama oceń sytuację, przemyśl. Jeśli jednak Matka jest toksyczna, utrudnia Ci warunki do nauki i życia, razem z tym obcym dla Ciebie mężczyzną, wyprowadź się, postaraj się o internat. Najpierw, bez składania pozwu o alimenty, oznajmij matce, żeby opłacała Ci internat. Jeśli się nie zgodzi- złóż pozew. Takie są Twoje prawa, jeśli chcesz kontynuować naukę- do 25 roku życia. Powodzenia:)