Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w Góry Świętokrzyskie na wakac

w Góry Świętokrzyskie na wakacje, kilka pytań

Polecane posty

Co o tym sądzicie? Chciałabym jechać z facetem tam na kilka dni. CO tam jest ciekawego poza Świętym krzyżem i zamkiem w Chęcinach. Czy tam się normalnie chodzi po górach jak w Tatrach czy Karkonoszach, są tam normalnie szlaki i jakaś infrastruktura turystyczna? No i co z noclegiem? Czy np w takiej Nowej Słupi albo Chęcinach czy Bodzentynie znajdzie się nocleg? Pytam bo nigdy tam nie byłam, a w Karpaty albo Sudety to co roku jeżdżę i chciała bym zobaczyć coś innego, a te Świętokrzyskie Góry są chyba mało popularne turystycznie.

Gość Zapraszam, wszystko
o co pytasz jest. Do tego ceny nie są wygórowane, a i atmosferka fajna. Mieszkam ok 30km od Nowej Słupi i często jezdzimy tam na weekendy. Polecam.

ok, dzięki

Gość aha i achh
Krzemionki Opatowskie, Sandomierz koniecznie z podziemiami, Bałtów z dinozaurami, Palac Biskupi w Kielcach i Kadzielnia, Muzeum w Nowej Słupi 9to przy Świetym Krzyżu, i na samym Świetym Krzyżu warto oba: oblatów i przyrodnicze.

Gość Ona z pytaniem
Ja z niedlaeka z Ostrowca Swietokrzyskiego bywalam tam czesto i goraco polecam:)

Gość greeg
I jeszcze Krzysztopór, skansen w Tokarni, Klasztor i muzeum w Wąchocku, jeśli lubisz - to i ruiny zamku w Ćmielowie i fabrykę porcelany. No i Kurozwęki. Byliśmy w zeszłym roku, było bardzo, bardzo interesująco.

chciałabym sie wspiąć na najwyższy szczyt tych gór. Czy muze zabrac raki i liny? Czy na szczycie latem jest snieg i mróz?

Jesli chodzi o jaskinie Raj to wejdz na strone i zorientuj sie o bilety i wejscia tlumy tam sa Poza tym koniecznie Ujazd zamek Krzyztopror,Checiny w Kielcach palac biskupow krakowskich św katarzyna s Krzyz klasztor i koscol na Karczowce, dworek Laszczykow cmentarz Stary koscioly sw Wojciecha i sw Trojcy, Palacyk Zielinskiego

aaa zapomnialam zachaczcie o park miniatur :)mozecie tez zajrzec do doliny gadów :)

Gość Tinka, Tinusia
Jaskinia Raj

Gość Marlena6479
Miejscami wartymi zobaczenia są: Nowa Słipia, bodzentyn, kielce, św.katarzyna, Święty Krzyż, Chęciny, Tokarnia, Kurozwęki, Wąchock, Kałków, Bałtów Blisko położone są wyciągi narciarskie - Bodzentyn, Krajno i zalewy - Wilków, Cedzyna, Ciekoty POLECAM GORĄCO!!!! Wiśniowe Wzgórze" to gospodarstwo położone w malowniczej miejscowości Dębno, znajdującej się u stóp Łysicy. Pole nasze dochodzi do Świętokrzyskiego Parku Narodowego, dużą jego część stanowi sad wiśni. Gospodarstwo zajęło II miejsce w wojweódzkim konkursie "Piękne i bezpieczne gospodarstwo agroturystyczne 2009", brało udział w finale wojewódzkim konkursie "Nasze kulinarne dziedzictwo" na najlepszy produkt żywnościowy.

Gość Adam w
Tak, faktycznie, góry te s urokliwe. Bylem tam z zona na Dymarkach swietokrzyskich (wytop zelaza) w sierpniu. Jest co pozwiedzac...#a co do noclegow, jest ich sporo. jedne lepsze, inne gorsze. Warto poszukac wyjatkowego i blisko zabytkow, zeby duzo czasu nie tracic na dojazd.

Gość gość
Ja nie lubię gór

Gość ayris
Nigdy nie byłam w Górach Świętokrzyskich ale jakoś mnie tam nie ciągnie. Ostatnio czytałam o Bieszczadach na http://www.moj***eszczady.edu.pl/ i chętnie bym się tam wybrała na wakacje. Szczerze mówiąc nigdy nie lubiłam gór ale Bieszczady mnie zachwyciły.

Gość SasankaBlue
Jak chcesz coś naprawdę zwiedzić to weź przewodnika. Ja np. byłam z panią Dorotą Czesak i rewelacja. Dowiesz się o historii, zabierze Cie w fajne trasy :) A Ty masz z głowy martwienie się mapami, atrakcjami itp.

Gość gość
Ja ze swoją rodzinką byłem w agroturystyce Pytlówka. Czysto, schludnie, pyszne jedzonko, mili gospodarze zawsze pomocni...po prostu żyć nie umierać. jak będę jeszcze jechał w świętokrzyskie to tam. A jeszcze dużo nie zobaczyłem

Gość andrzejow
Mi się góry świętokrzyskie już znudziły przez 3 lata pod rząd jeździliśmy tam z żoną na urlop. Choć tereny ładne to trzeba przyznać. Teraz przerzuciliśmy się na Karkonosze. Ostatnio był to Świeradów Zdrój i pensjonat Malwa http://pensjonat-malwa.pl/. Mile nas przyjęli właściciele. Pokój był schludny i jedzenie dobre.

Gość Tomaszek667
tez bylem w swietokrzyskim. znalazlem w googlach fajna oferte: swietokrzyskie-przewodnik.pl bardzo polecam :)

Gość agrowczasyinfo
zapytanie stare, temat aktualny - oferta jest dużo bogatsza jak się potencjalnemu turyście zdaje. Od lat ukierunkowana reklama była na Chęciny, Bodzentyn, Święty Krzyż i Łysicę..... Świętokrzyskie to setki innych miejsc. To nie tylko zabytki, ale również szlaki, parki rozrywki , ośrodki narciarskie, zbiorniki wodne, atrakcje dla dzieci , geologia.... I ważne, gościnni ludzie, przyzwoite warunki na pobyt, najczęściej świetne jedzenie. No i dla tych co na krótsze chcą wypady: 2,5 - 3 godziny jazdy z Warszawy, Łodzi i wielu innych miejscowości.

Gość gość
Czy ktoś z was był może w Obidzy? Zastanawiam się nad odwiedzeniem tego misteczka i generealnie zakwaterowania się tu www.obidza438.pl - może ktoś polecić?

Ja wraz z żoną od 7 lat odwiedzam Grynwald http://grynwald.pl/ mają blisko do Jeziora Chańcza i gór a wszystkie atrakcje są w dogodnych odległościach i przede wszystkim jest tam cisza! ostatnio wybudowali domek letniskowy. Polecam

Gość gość
Kochamy Góry Świętokrzyskie. Każdego roku przynajmniej jeden długi weekend spędzamy z rodziną w www.hotel-uroczysko.com.pl. Przemiłej obsługi i smacznego jedzenia nie da się porównać z żadnym z innych hoteli, w których byliśmy.

Gość gość
Jak już wybieram się w te okolice to zawsze udaje mi się trafić jakieś dobre miejsce do spania. Na stronie www.tonocleg.pl jest masa korzystnych ofert z Kielc i okolic.

Gość gośćxc
. Oryginalne pantofle góralskie znajdziecie Państwo na naszej stronie. Nasze produkty wyróżniają się na tle konkurencji jakością i estetyką wykonania. http://pantofle-goralskie.pl

Gość gość
W Kielcach bez problemu znalazłam nocleg przez wyszukiwarkę www.tonocleg.pl gdzie mieli wiele opcji od zaraz.