Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 78987

prawko- ŁUK: LUSTERKA, LICZENIE PACHOŁKÓW, A MOŻE NA CZUJA?

Polecane posty

Gość 78987

Dziasiaj oblałam na łuku, chociaż się tego nie spodziewałam. RZekomo na kursie robiłam to super, nigdy nie miał zastrzeżeń mój instruktor. Egzaminator powiedział, że nie korzystam z lusterek. Robiłam metodą- 2 pachołek poł obrotu, trzeci pachołek pół obrotu, patrze na tylnią szybę- patrze na środkowy pachołek, który musi znaleźć się pośrodku szyby, odkręcam kierownicę spowrotem i jadę prosto. Najechałam na pachołek. Po egzaminie, brat wziął mnie na plac i stwierdziliśmy, że metoda na pachołki dobra, ale źle wjeżdżałam w kopertę do przodu, krzywo- mój problem jazda do przodu, a w tył wszystko super. Można na egzaminie tak ustawić lusterka aby widzieć linie???W prywatnym samochodzie (golf) ustawiałam lusterka jak do normalnej jazdy i widziałam linie, a w tamtym nie wiem. Sama nie wiem jak to już robić. Jakie sposoby Wy macie.?????

na egzaminie nie można ustawiać lusterek tak żeby było widać linie, samochód musi być przygotowany do poruszania się w mieście, a dzięki takiemu ustawieniu mogłabyś nie widzieć pojazdów z tyłu, łuk robiłam na wyczucie-0,5m od słupka i jest ok, zakręt łuku robiłam patrząc się w prawe lusterko, a prosta łuku patrząc się w tylną szybę, ale O,5m i ok