Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka2dziecii

czy wasze dzieci też chca być ubierane tylko w ubrania z bohaterami bajek itp?

Polecane posty

Gość matka2dziecii

mam 2 dzieci i obydwoje od ok roku chca tylko koszulki, spodnie, kurtki, wszystko nawet majtki sygnowane logo lub bohaterami ich ulubionych bajek,juz mam tego dosc, podobnie jest z posciela, kubeczkami, recznikami, zabawkami, wszystkim, nie wiem czy to moj blad ze moze je ja tak nauczylam, albo pozwolilam na to ale czy to jest normalne? wszystko w domu musi byc z tomkiem albo zygzakiem ewent akceptowane sa jeszcze bajki madagaskar i shrek:/oszalec mozna jest krzyk awantura placz jak ma zalozyc spodnie bez nadruku, koszulke bez tomka itd..juz nie mowiac o tym ze jak w sklepie widza cokolwiekz zygzakiem czy tomkiem to oni to chca:/ a te rzeczy zwykle maja ceny razy 10:(

Znam ten ból. Mój trzylatek, też chce mieć wszystko z zygzakiem. "Cars' zna na pamięć a i tak codziennie mógłby oglądać. Ma kilka ubrań z autkami, ale ma też zwykłe ubrania, które nosi, bo wie, ze i tak ze mną nie wygra :)

nie straszcie dziewczyny...na szczęście póki co małemu jest wszystko jedno w co jest ubrany....uffff

Moja 3 latka też lubi jakieś bajkowe ubrania czy rzeczy typu kubeczek,ręczniczek . Lubi jakieś księżniczki,kubusia puchatka,ale nie ma jakiś histerii,bo chce założyć to czy tamto . Na razie ja decyduje w co będzie ubierana . :) . Nie pozwól sobie,żeby dziecko Tobą rządziło !

hihihijamam na razie 1go malego fana tomkai zygzaka alejzu mam dosc, ma mnostwo ubran a on chcetylko te ztomkiem i wieczny wrzaskbo zalozylammu nie te buty czy nie tespodnei, juz sie zastanawiam nadzakupem jakis wprasowanek itp..

Mój brat miał szał na moro i spidermana od około 3r.ż. Teraz ma 6lat i jest spokój. Najgorsze jest to, że te bajkowe gadżety są strasznie drogie

Moja lubi jak coś jest z rysunkiem z bajki, ale nie musi być koniecznie. Za to jak miała 1,5 roku to buty musiały być tylko różowe inaczej był płacz.

Gość mama urwisa
Witajcie, Ja zauważyłam co innego. Mój syn ogląda mało telewizji i mało bajek. Był czas kiedy mógłby oglądać bez przerwy lokomotywę Thomas. Teraz ma blisko trzy lata i jest lepiej, ale zauważyłam pewną prawidłowość. Dzieciaki lubią mieć ubrania z tym, czym się bawią i co je fascynuje. Mój syn uwielbia pojazdy, na ulicy " nie przepuści" żadnego auta, szczególnie ciężarówki, autobusu, czegoś wieeeeeelkiego. Dostał Lego straż pożarną i nagle uwielbia wszelkie ubrania ze strażą. Te, które miał i mówił, że są brzydkie, teraz są piękne i pokazuje jaki jest dumny z malowidła na koszulce. Mój tato zabrał go na oglądanie samolotów, kupiliśmy mu fajną zabawkę samolot, to i samoloty są w łaskach, autka już od dawna i wcale nie są to postaci bajkowe. Dzieci lubią to, do czego są przyzwyczajone i chyba stąd ten problem. Drogie mamy, zabierzcie maluchy, albo wyślijcie z tatą, czy dziadziem na jakąś wystawę maszyn, pojazdów itp., zwracajcie maluchom uwagę na pojazdy na ulicach, to z ubraniami będzie łatwiej. Będą chciały ubrania z tymi rzeczami, ale niekoniecznie z bajek:) Pozdrawiam

Gość tajasne
nie ulegać. dziecko dostanie i nałoży to co Ty mu dasz. i moze sie denerwowac ile chcąc. i nie przyzwyczajać do tego ze co chce to dostanie, i że musi być takie a nie inne.

Gość moje dzieci
tak nie maja. Doprowadzaja do tego rodzice snoby. Moje dzieci maja markowe ubrania, ale na zewnatrz tego nie widac. Markowe tylko dlatego, ze jakosc dobra.

Gość moje dzieci
a myszsza widze, ze jeszcze na chodzie :D:D Rodzina pomogla?

a ja widze prawidlowosc-przedszkole! jak Karol i Michał i jeszcze ktos ma taka np. czapke to ja tez chce :/ ja staram sie nie ulegc ale ciezko jest... niestety ale nei widze w tych zachowaniach nic snobistycznego moze mnie oswiecicie?? a co do tegozejakzobaczy smoloty tojepolubi to nie jest prawda,moj syn odpoczatkukocha pociagi wlasnei przez Thomasa i wszystko jets fajne ale pociagi to jestdopiero cos imajuz2,5roku i tmilosc jest bezgrniczna,moze godzinami siedziec na dworcu,jezdzic trmwajem caly dzien,oglada kazdy film z pociagami itd.. o zbawkach nie wspominam nawetbodalby sie pociac za ciuchcie

moje dzieci a myszsza widze, ze jeszcze na chodzie Rodzina pomogla? nie rozumiem??

myśle, ze do 4-5 latek dzieci na pewno nie snobują, a potem i owszem - lubia sie pochwalić marką, zarowno dziewczynki jak i chlopcy , ale bardziej dziewczynki - widzę to na placu zabaw. moj uwielbia ubranka z samochodami (cars) i samolotami , na szczescie mam takie dyzurne, kiedy buntuje sie przeciw zakladaniu innych bluzek lub majtek. majtki z zygzakiem moglby nosic bez przerwy, tomek z tej okazji wypadl z obiegu - uwazam, ze nalezy pozwalac dzieciom decydowac. potrzebna jest rownowaga, kontrola wlasciwego wyboru, moj potrafi sobie przypomniec o zimowej czapce pilotce podczas upałow, albo rajstopach z samolotem i zaprzec sie i wtedy trzeba jednak "drobnej" sugestii.

mlodsza jeszcze nie szaleje za postaciami z bajek ale starsza jak najbardziej,co gorsza ma bzika na punkcie rozu,ktorego ja nie trawie:Ow domu jak najbardziej ubiera to co chce,szczegolnie stroi sie we wrozke(oczywiscie specjalnie zakupiona na te okolicznosc rozowa blyszczaca od brokatu,falbianiasta sukienka ze skrzydelkami)ale na zewnatrz ja decyduje co ma zalozyc i kropka.

Moja córka miała fazę na Hello Kity czy jakoś tak i myślałam że przez najbliższe 3 lata będę zostawiała fortunę w sklepach i tylko to będzie w jej szafie,ale po prezencie od ukochanej babci - tunika z logiem kaczuszki całkowicie zrezygnowała z Hello Kity.Szczerze chyba na dzieciaki wpływa i reklama i to od kogo otrzymują ciuszki.

moja córka raczej zwraca uwagę na ubrania, ale rzadko są awantury, że czegoś nie chce. Uwielbia katankę z Elmem, kolor żółty i różowy, jakieś wrózki i syrenki, a ostatnim hitem są różowe croxy - chce je nosić do elegenckiej sukienki i wszędzie w nich chodzić :)

moj musi miec wszystko z samochodami (cars). i nawet tej bajki za bardzo nie oglada. widzial raz potem pare razy mu wlaczylam jak chcial i kawalek obejrzal, ale ma cala kolekcje zygzaka w roznych kolorach i tylko tym sie prawie bawi. i tak samo ubrania. koszulki musza miec zygzaka, majtki tez, kurtke zimowa mial z zygzakiem, sniegowce, adidasy i czapke. teraz jest troche lepiej ale tez ulubione to te z zygzakiem ewentualnie ze spidermenem. ale byl okres ze wrzucalam bluzke do prania a on ja wyciagal, wycieral w rekach i mowil ze juz nie jest brudna i moze nosic :D tak bardzo mi to nie przeszkadza bo nie mieszkam w pl i prawde mowiac te bluzki grosze kosztuja ale wkurzajace jak majtki wrzuce do prania a on szuka innych z zygzakiem w szufladzie i zadne mu nie pasuja bo nie sa z ta postacia

Gość oczywiscie ze dzieci chcą
ubranka i akcesoria z ulubionymi bohaterami. U nas carsy, tomek, strażak sam i bob budowniczy, a dla córeczki księżniczki, roszpunka, dora. Często kupuje ubrania z ulubionymi bohaterami, ale równie często są to zwykle ubrania bez takich nadruków. Uważam, ze we wszystkim trzeba mieć umiar. Choć właśnie wczoraj nabyłam sandałki ze spider menem :p

Gość w przedszkolu się
pewnie zacznie.