Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość evenstar

tabletki antykocepncyjne harmonet a dziwne uczucie w łydkach PILNE

Polecane posty

Gość evenstar

witam wszystkich, mój problem przedstawia się następująco: jestem po 11 tabletce, mam dziwne uczucie w nogach i wiem, że powinnam już tabletki odstawić ale w niedzielę wyjeżdżamy z chłopakiem na wakacje i nie w smak mi okres na ten czas dzwoniłam do lekarza, powiedziała, że dopóki objawy nie będą się nasilać, mogę nie przerywać ale po lekturze internetu to ja już wariuję. nie odczuwam żadnego bólu w nogach, ani nie mam obrzęku. jednak mam taki nagły przypływ ciepła w jednej łydce oraz ucisk przy wstawaniu, potem mija. żadnych skurczy, nic mnie w nocy nie budzi. dodam, że zażywam pierwszy blister harmonetu. brałam je już kiedyś przez 1,5 roku, zrobiłam przerwę ze względu na te mrowienia w nogach i bardzo bolesnych piersi (u mnie to się nie zdarza). przez 3 miesiące bez tabletek wszystko wróciło do normy i dałam harmonetowi ponownie szansę i bach... generalnie pytam o to, co będzie z okresem gdy już dziś nie wezmę 11 tabletki i czy mogę dokończyć chociaż to opakowanie a potem odstawić je już na baaardzo długo ;)

Gość evenstar
up

To mogą byc wczesne objawy problemów z krążeniem. Jeżeli nie stosujesz niczego profilaktycznie to kup sobie żel z kasztanowca i venescin( tabletki, które poprawiają krążenie). Do tego nogi często w górze i naprzemienny prysznic.

Nie odstawiaj, jeśli bolą Cię obie nogi i nie puchną to kup magnez. Tabsy wypłukują magnez z organizmu i trzeba go uzupełniać. Miałam tak samo, odkąd gin powiedział mi o tym i codziennie łykam mg- zero problemu.

Gość evenstar
bardzo dziękuje za odpowiedzi! kupiłam już sobie żel do nóg i smaruję 2-3 razy dziennie. Venescin sprawię sobie dzisiaj i od dziś naprzemienny prysznic. Noctua - niestety ucisk odczuwam tylko w jednej nodze, ale z pewnością żadna noga mi nie puchnie, koloryt ok, pod skórą normalnie. I nie jest to ból, tylko ucisk właśnie. Asparghin sobie łykam, oby pomogło na czas urlopu a potem odstawiam tabsy!