Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Magnolcia

Figura kręgla- najgorsza na świecie ;( załamana...

Polecane posty

hahahaha xD rozbrajasz mnie- ciężki przypadek ;D nojadę jadę ;D gdzieś daleko gdzie mnie nikt znajomy nie zobaczy w kostiumie ;DD sami tubylcy xD

Gość alllal bundy
no to zacznij w końcu chodzić:) ten chłopak o którym pisałaś palnął głupotę a ty się tym tak przejmujesz

Gość ja z kolei mam inny problem
Może kiedyś pozbędę się tych kompleksów, choć szczerze w to wątpię. W dzisiejszych czasach jest taki nacisk na idealny look, że szkoda gadać. A za parę lat będzie jeszcze gorzej, więc? Więc pozostają mi moje spodnie ;) Ja zmykam, śpiąca się robię, a jutro muszę wcześnie rano wstać. Bardzo fajnie mi się z Wami rozmawiało i przyznam szczerze, że dodaliście mi trochę otuchy. Co prawda jest to kropla w morzu potrzeb, no ale zawsze to jakiś postęp. Dzięki za miłą rozmowę 🌼 Temat dodam do ulubionych, jutro wieczorem tutaj wpadnę. Mam nadzieję, że Wy również ;) Dobranoc 👄

Gość alllal bundy
ja też już spadam, miłego wieczorka:)pa laski 🖐️ 😍

Gość ja mam taką figurę
na obu! :-)

Gość gość
Nie wiem, ale na moim komputerze nie otwierają się zdjęcia, które są w podanych linkach, ale nieważne. ale ktoś tu chyba nie bardzo ma pojęcie o tym , czym charakteryzuje się figura kręgla... Przez całe życie myślałam, że mam figurę gruszki, ale pewnego pięknego dnia poszłyśmy z moją kuzynką do stylistki i wyszło gorzej niż myślałam, bo ona po obejrzeniu mnie i po obmierzeniu stwierdziła jednoznacznie, że nie jestem "gruszką", ale "kręglem". Poza tym wytłumaczyła mi różnice między tymi dwoma typami figury.

Gość gość
Są w sumie 3 typy sylwetki podobne do siebie : kręgiel, dzwon i gruszka. "Dzwon" ma małe piersi i wąskie ramiona i krótką talię, "Gruszka" ma również ma małe piersi, ale za to płaski brzuch, no i owe "bryczesy", natomiast "kręgiel" ma piersi przeciętnej wielkości, grube uda i łydki, a u mnie właśnie tak jest, to znaczy , mam normalne ramiona, średnie piersi, w sumie normalną pupę i horror rozpoczyna się w miejscu, w którym zaczynają się nogi. Po prostu porażka ! Bo od tego miejsca nogi powinny mieć maksymalnie szerokość pupy i sukcesywnie do dołu się zwężać, a u mnie w tym miejscu one się właśnie rozszerzają i potem się zwężają, ale i tak są masywne. Najlepszy test, jeśli jesteś kobietą "kręglem" to włożyć nogę do kozaka z długą cholewką i spróbować zapiąć, ja, niestety nie dam rady tego zrobić... Jakoś próbuję zatuszować mankamenty mojej figury ubraniami. Szperam w poradnikach i gdzie się da i próbuję, eksperymentuję, czasem wychodzi to lepiej, raz gorzej, ale pomału uczę się jakie rzeczy pasują na moją figurę. Przede wszystkim nie noszę : topów na cieniutkich ramiączkach, żakietów sięgających do pośladków, spodni typu "rybaczki", oraz "rurki", prostych spódnic do połowy łydki, oraz ołówkowych i butów zapinanych w kostce. Szerzej o tym wszystkim można także przeczytać w książce Trinny i Susannah "Całkowita przemiana , zmień swoje życie w 24 godziny"