Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Go艣膰 ekstern

Egzaminy eksternistyczne LO

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
tak bardzo nie chce mi si臋 pisa膰 pracy maturalnej...

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Moze mi ktos napisac do kiedy mam zlozyc wniosek do oke. Tak ogolnie to mam przedluzony termin o dwie sesje egzaminacyjbe czyli ta w pazdzierniku edzie ostatnia. Moze mi ktos pkdac terminy itd?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
O ile si臋 nie myl臋 to deklaracj臋 z przedmiotami do zdawania na pa藕dziernik wysy艂asz do 31 Sierpnia 2014 roku i nie d艂u偶ej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jestem po egzaminach eksternistycznych kt贸re zaliczy艂em w wieku 30 lat :) Pami臋tam jak to by艂o, stres przed ka偶d膮 sesj膮 hehe. Mia艂em taktyk臋 4/4/3 czyli w trzech sesjach to zaliczy艂em. Oczywi艣cie mata fiza i chemia na sam koniec zostawi艂em a na pocz膮tek naj艂atwiejsze. Zawsze m贸wi艂em sobie 偶e przy nast臋pnej sesji si臋 przy艂o偶臋 i naucz臋 a p贸藕niej i tak uczy艂em si臋 dwa tygodnie przed egzaminami :) Najlepsze uczucie to jak dosta艂em 艣wiadectwo w kopercie, co艣 niesamowitego. Tego uczucia nie da si臋 opisa膰 s艂owami :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Witam! Mam pytanie do kt贸rych, kt贸rzy s膮 po egzaminach. Ile godzin dziennie przeznaczali艣cie na nauk臋 i przez ile miesi臋cy?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Witam! Mam pytanie do tych, kt贸rzy s膮 po egzaminach. Ile godzin dziennie przeznaczali艣cie na nauk臋 i przez ile miesi臋cy?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To zale偶y, 偶eby zaliczy膰 na dopuszczaj膮cy wystarczy 30% wiedzy z danego przedmiotu tak偶e musisz sam/a odpowiedzie膰 sobie ile trzeba Ci czasu na nauk臋. Ja z tych 艂atwiejszych przedmiot贸w przygotowywa艂em si臋 tak miesi膮c przed egzaminem po 2, 3 godzinki dziennie. Natomiast J臋zyk Polski uczy艂em si臋 bite 4 miesi膮ce po 4-5 godzin dziennie ze wzgl臋du na te wszystkie lektury kt贸re trzeba zna膰 偶eby zaliczy膰 ten przedmiot. Matematyki r贸wnie偶 do艣膰 d艂ugo si臋 uczy艂em tak samo jak Fizyki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A tak 偶eby znale藕膰 arkusze z chemii albo fizyki z poprzednich sesji egzaminacyjnych? Da si臋?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie da si臋 偶adnego znale藕膰 i w necie nie ma czego艣 takiego. S膮 tylko przyk艂adowe arkusze kt贸re s膮 bardzo 艂atwe i 艣mieszne w por贸wnaniu do tego co jest na egzaminie. Te arkusze przyk艂adowe s膮 tylko tak 偶eby rozja艣ni膰 jak egzamin wygl膮da ale takich banalnych pyta艅 si臋 nie spodziewaj niestety. To jest szko艂a 艣rednia, tutaj materia艂u jest bardzo du偶o, trzeba si臋 uczy膰 i Tobie radz臋 w艂a艣nie to. Ja te偶 tak kiedy艣 kombinowa艂em szuka艂em w necie, uczy艂em si臋 z przyk艂adowych arkuszy i nic to nie da艂o. Musisz przysi膮艣膰 do nauki jak chcesz zda膰 liceum.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dobrze wiedzie膰. A ty jak sobie poradzi艂e艣? Zda艂e艣? W ilu sesjach? Co poradzisz przy 艣cis艂ych?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 goscowa
Z jakich materia艂贸w, ksi膮偶ek si臋 uczy艂e艣? Piszesz,偶e poziom jest zdecydowanie wy偶szy ni偶 na arkuszach, co masz konkretnie na my艣li?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 goscowa
Jeszcze jedno pytanie je艣li zdam ostatnie przedmioty w sesji zimowej 2015 to czy mog臋 w tym samym roku podej艣膰 do matury ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zdawa艂em w trzech sesjach. Najpierw cztery potem znowu cztery i na koniec trzy najtrudniejsze dla mnie czyli mata fiza i chemia. Przy 艣cis艂ych musisz uczy膰 si臋 od podstaw z ka偶dego dzia艂u tak 偶eby mie膰 poj臋cie i nie zaczynaj od 艣rodka tylko niestety od podstaw. Z fizyki przerabia艂em ka偶dy dzia艂 krok po kroku, uczy艂em si臋 liczy膰 zadania i wkuwa艂em teori臋. Z matematyki i chemii tak samo. Uczy艂em si臋 tylko i wy艂膮cznie z internetu. Co do tego poziomu to jest on wy偶szy dlatego 偶e pytania s膮 trudniejsze i czasem inaczej skonstruowane. Te testy przyk艂adowe to naprawd臋 bardzo 艂atwe s膮 w por贸wnaniu do prawdziwego egzaminu, jak p贸jdziesz na pierwszy egzamin to b臋dziesz wiedzie膰 co mam na my艣li :) Jak zaliczysz wszystkie przedmioty w lutym 2015 to spokojnie mo偶esz przyst臋powa膰 do matury w tym samym roku jednak wniosek musisz z艂o偶y膰 nie wiem teraz albo do ko艅ca grudnia, stycznia albo lutego ? Poczytaj w informatorach CKE.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosciowa
Dzi臋ki za info,kiedy艣 pisa艂am do oke i tam mnie poinformowali,偶e nie ma takiej mo偶liwo艣ci,偶eby ko艅cz膮c lo w lutym zdawa膰 w tym samym roku. A z jakich stron korzysta艂e艣 ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosciowa
Mam zamiar uczy膰 si臋 od "podstaw" Od maja zaczynam przygotowania do 艣cis艂ych, poniewa偶 z humanistycznych jeszcze co艣 pami臋tam. Super je艣li mo偶na podchodzi膰 do matury w tym samym roku, b臋d臋 mia艂a wi臋cej czasu na przygotowanie:)

Udost臋pnij ten post

Je艣li chcesz zdawa膰 matur臋 w maju 2015 roku nale偶y z艂o偶y膰 deklaracj臋 maturaln膮 do 31 grudnia 2014 roku. Z tym, 偶e matura 2015 b臋dzie trudniejsza, zmienia si臋 podstawa programowa. W szczeg贸lno艣ci matematyka b臋dzie trudniejsza. Oczywi艣cie, aby zdawa膰 matur臋 musisz zda膰 wszystkie egzaminy z zakresu LO. Lepiej roz艂贸偶 sobie to na dwie sesje jesienn膮 i zimow膮. Na prawd臋 tak b臋dzie 艂atwiej. Po za tym jak by艣 wszystko zda艂a w pa藕dzierniku to masz oko艂o p贸艂 roku na przygotowania do matury.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Egzaminowany matura jeszcze przez dwa lata jest na starych zasadach wi臋c nie wprowadzaj kole偶anki w b艂膮d.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zdacie jak si臋 b臋dziecie uczy膰, ja robi艂em w ten spos贸b LO w wieku 27 lat i zda艂em w dw贸ch sesjach ale uczy艂em si臋 solidnie. W ko艅cu jest to szko艂a 艣rednia materia艂u od groma. W liceum uczysz si臋 tego przez 3 lata masz zaliczenia, zadania domowe i wszystko w ratach. Tutaj na jednej sesji trafiaj膮 si臋 pytania z ca艂ych trzech lat danego przedmiotu tak偶e logicznie na to patrz膮c jest trudniej. Dlatego najlepiej roz艂o偶y膰 sobie to na dwie/trzy sesje i przygotowywa膰 si臋 do trzech przedmiot贸w na pa藕dziernik a potem kolejnych trzech na luty i reszt臋 np na pa藕dziernik bo jest wi臋cej czasu na nauk臋. Ka偶dy musi sam sobie oceni膰 na ile go sta膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 uurys31
Gosciowa a co zdajesz w pa藕dzierniku i gdzie? Jak podasz maila to ci mog臋 wys艂a膰 testy z matematyki i fizyki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosciowa
B臋d臋 rozk艂ada艂a przedmioty na dwie sesje. Jeszcze nie zdecydowa艂am co b臋d臋 zdawa艂a w pa偶dzierniku. Jednak my艣l臋,偶e przedmioty humanistyczne, wos, j.polski, geografie plus mo偶e fizyk臋. W lutym reszt臋, potrzebuje du偶o czasu na chemi臋 bo zawsze mia艂am z ni膮 problemy. Z drugiej strony mo偶e warto zdawa膰 przedmioty w lutym te, kt贸re ewentualnie zdawa艂oby si臋 na maturze? Co s膮dzicie o tym? Ponawiam pytanie z jakich materia艂贸w korzystacie ucz膮c si臋 do egzamin贸w? Uczycie si臋 z materia艂贸w przygotowuj膮cych do matury ? B臋d臋 zdawa艂a w Warszawie, albo w 艁odzi, m贸j adres nauka-85@wp.pl B臋d臋 wdzi臋czna za podes艂anie arkuszy:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Meteusz12
Ja sobie kupi艂em materia艂y do nauki na ca艂e 11 przedmiot贸w z nadziej膮 na wszystko w pa藕dzierniku z tym 偶e bez nastawiania na zdanie wszystkiego bo w膮tpi臋 偶e si臋 uda. Na luty reszte co si臋 nie uda. Tak jako艣

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosciowa
Mateusz12 - vademeca, repetytoria tak ? Ja jak narazie mam vademaca wydawnictwa greg plus zamierzam korzysta膰 ze stron internetowych, nie wiem czy to wystarczy na przygotowanie si臋 do egzamin贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Meteusz12
dost臋p do forum ze wszystkimi materia艂ami itp. itd. Troche to kosztowa艂o ale wole wszystko w jednym miejscu mie膰 ni偶 szuka膰 i si臋 w******膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosciowa
mateusz12 - a mo偶esz poda膰 stron臋 tego forum?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Meteusz12
tu wszystko masz napisane. http://www.naukaprzezinternet.pl/ wybierasz system jakim chcesz si臋 uczy膰, wysy艂asz zg艂oszenie, potem kase a oni ci przysy艂aj膮 has艂o na swoje forum z materia艂ami. Masz tam tematy do przerobienia, test pr贸bne itp. Ja dopiero zaczynam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosciowa
Dzi臋ki za linka, mo偶e z niekt贸rych przedmiot贸w skorzystam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ludzie nie p艂a膰cie za materia艂y bo po co ? Stron z materia艂ami w necie jest ca艂a masa i to zupe艂nie ZA DARMO. P艂acicie praktycznie za to co jest w necie zupe艂nie za free.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Meteusz12
np. gdzie?

Udost臋pnij ten post

Matura na obecnych zasadach obowi膮zuje tylko w tym roku, czyli w roku szkolnym 2013/2014. Matura 2015 jest ju偶 wed艂ug nowych zasad. Wi臋c twoje informacje s膮 nierzetelne, ale jak chcesz sprawd藕 sobie na stronie CKE. Materia艂y s膮 darmowe w sieci szczeg贸lnie do matematyki, ale ksi膮偶ki te偶 mo偶na kupi膰. Szczeg贸lnie opracowania lektur i wierszy. Szkoda czasu marnowa膰 na szukanie streszcze艅 w internecie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Meteusz12
Jakie jest wasze podej艣cie do zdawania sposobem jak matura przez s艂uchawke? :D

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋