Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wrobelekelemelek

ZNALAZŁAM WRÓBELKA POMOCY????

Polecane posty

Gość wrobelekelemelek
no i fajnie, nie musze jutro kurczaka na odbiad kupować :)

Gość zdzichhhh
jasne obiad masz z glowy

Gość Schnix
Proponuje go schować w kartoniku z otworem na wyjście i postawić ten karton na balkonie lub na zew. parapecie (tak aby nie spadł, można dać do środka większy kamień). Wróbel dojdzie do siebie i odfrunie jak będzie czuł się na siłach. Miałem dzisiaj okazję wydrzeć takiego wróbelka z pyska kota. Wróble są dzikie i się bardzo stresują, strasznie waliło mu serducho. Już myślałem że zejdzie. ...............................................................................................................................................................................................................................................................................................UWAGA.Początkowo nie umiał latać i nie ruszał skrzydłem WYDAWAŁO SIĘ ZŁAMANE. Okazało się że oba skrzydła są sprawne. Być może po starci z kotem zwyczajnie go bolało. Zanim więc zaczniecie panikować co z ptakiem dajcie mu chwilę aby się ocknął i doszedł do siebie. Każda ludzka interwencja stresuje ptaka. Jedynie w przypadku ran - jeżeli macie taką możliwość to idźcie z nim do weterynarza. To jednak będzie kosztować. Być może trzeba będzie go uśpić a to też kosztuje. Każda rana, zwłaszcza po kocim ugryzieniu może być śmiertelna!