Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cirilla_z_cintry

Czerwona suknia slubna

Polecane posty

MOje drogie, czy któraś z was slubowała w czerwieni? To praktycznie ''od zawsze'' było moim marzeniem i własnie je spełaniam- czerwona suknia już niemal uszyta. Teraz tylko odliczanie dni do ślubu! :)

Gość kasiak1987
mam nadzieję że to na ślub cywilny bo jak na kościelny to ja bym jako ksiądz Cię do kościoła nie wpuściła

Gość callendario
jak cywliny to spoko. Moja kolezanka tez szla do cywilnego w czerwonym

Gość kasiak1987
jeśli cywilny to ok bo do kościelnego nie wypada

kwestia gustu a o gustach sie nie dyskutuje:) ja osobiscie jestem zwolenniczka sukni białych, sama takową miałam ale np.moja kuzynka miała biały gorset i bordowy dól sukni, z małymi białymi rózyczkami.wygladała naprawde pięknie...

" biorę tylko cywilny ślub" A dlaczego "tylko"? kasiak1987--> naucz się pisać, a potem wyłuszczaj swoje mądrości. Nie sposób w ogóle tego przeczytać :o

Gość hehehe dobry jest ten kit
dlaczego do koscioła nie wypada? Kiedyś panny młode zakładały czarne suknie do koscioła :P

Gość frgdeghdrgsz
tylko cywilny bo to nie jest sakrament przed Bogiem a jak wezmiesz konkordatowy w kosciele to masz 2 in 1 czyli i kościelny i cywilny z moca prawna

Tylko że ten wyimaginowany Bog nie wszystkich obchodzi. A kościół tym bardziej. Więc nie umniejszajcie znaczenia ślubu cywilnego - bez niego kościelnego nie ma. Natomiast odwrotnie - owszem.

Gość chardoney
Dlaczego nie wypada??? Gdzie to jest napisane. Jestem fotografem i wiele razy się spotkałam z tym że dziewczyny brały ślub w czerwieni/bordo i nikt się nie dziwił. Ja np nie miałam welonu - to znaczy że też ksiądz miał mnie wyprosić z kościoła bo co, bo welon oznacza dziewictwo. Albo dziewczyny w zaawansowanej ciąży to też nie powinny mieć kościelnego. Niektóre z Was to mają niezłe pomysły... :/ A jeśli o mnie chodzi to czerwona dobra i do kościelnego i cywilnego

ENERGIA---- 25 LAT a wiesz tak ja poszlabym na rozmowe w sprawie pracy w czerwonym kostiumie Wazne zbey bylo elegancko i uwazam ze te czarno biale mundurki sa ohydne Chyba nigdy nie szukalas pracy skoro takie dyrdymaly wypisujesz zapewniam cie ze towarzyska wygadana ladna elegancka i wykwalifikowana kobieta szybciej dostanie prace w tym czerwonym wdzianku od szarej myszy w szkolnym kostiumiku. Czerwona suknia na slub cywilny koscielny prosze bardzo Bialy to tylko tradycja nic wiecej zreszta znaim wszedl bialy suknie slubne byly roznokolorowe i bardzo bogate Smieszy mnie argment ze ktos czerowna suknia chce bog wie co pokazac czy udowodnic Kazdy zaklada to co mu sie podoba i w czym mu wygodnie We Wloszech z tego co pamietam Panna Mloda ma CZARNA SUKNIE Zdarzylo mi sie to widziec 10 lat temu w wenecji

Gość fringilla
a ja jestem jak najbardziej ZA !!!

Gość ciocia krysia
sdcgdhdccgdhfrd ale bzdury u mnie w klasie dawno dawno temu 3 dzieci nie chodzila na religie i kazdy mial to w dupie ich sprawa i ich rodzicow ze niewierzace nikt nie dokuczal i nie wytykal a kraj jest katolicki tylko z nazwy i pamietaj ze jakby Karol wielki nie zadzialal mielibysmy tutaj islam nie od nas zalezy jaka religia jest w kraju ale od plityki wojen bitew wplywow itd pamietaj ze Chrobry np sila kazal wierzyc i nawet kazal obcinac rece gdy ktos sie sprzeciwial

Gość fringilla
Ale niektórzy wypisują bzdety! Kolorowa suknia? czemu nie?! jeżeli tylko taka odpowiada pannie młodej, to innym wara od tego! NIech idzie w zielonej, fioletowej, turkusowej albo złotej- trzymam kciuki za odważne dziewczyny! :)

Gość Miss Cole
Temat wiary zostawmy na spotkania koscielne i nie zakladajmy ze kazdy musi byc wierzacy. Po co od razu pyskowki a jak dziecko urodzisz?. Temat czerwonej sukni - jesli autorko Tobie sie podoba to brawo, chodzi przeciez o Ciebie to Twoj dzien! Mozesz nawet podeslac foteczke, chetnie obejrze efekt koncowy :D

Do poprzedniego ślubu szykowalam sobie czerwona suknie,hiszpanke,na kole,z gorsetem.cudo! gdyby nie wrodzony wstret do kościelnych klimatów,zalozylabym taka na slub kościelny zeby takim moherom jak tu w tym temacie obecnym podniesc cisnienie a co do wychowywania dzieci na takie,jak wszystkie inne,zalatuje mi to uniformizacja osobowosciowa,zwyklym mentalnym komunizmem fe teraz pojde w malej czarnej i czerwonych szpilkach,a co w bialej kiecce rzadko kto wyglada NAPRAWDE dobrze,a slub cywilny nie jest "tylko", tylko "aż"-to kościelny nic nie znaczy bez cywilnego

Gość tissaia-de-vries
I o to chodzi dokładnie! to Twój dzień i masz się czuć doskonale! Czerwona suknia? Jak najbardziej! wiwat odważni!