Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podrozniczkaaaa

Samochodem nad morze.....

Polecane posty

Gość jaa.
nie czytalam poprzednich postów,więc na powtorzenia nie zwracajcie uwagi. Ja co roku jezdze osobowym z tata z Angli aż tutaj, mamy gps'a i jest ok ; p . jesli dobrze nie znacie Polski i to 1 raz, tez wezcie bo nawet glupi zakret zmyli Wam całą droge. My kiedys tak jechalismy i akurat GPS "padł" , skrecilismy nie w ta dróżkę co trzeba i wyladowalismy w innym mieście i trzeba sie bylo 50 km cofać:/.Weźcie dużo picia,ew.jedzenia jesli nie bedziecie sie zatrzymywać, co 2 godziny mozecie zrobic maly odpoczynek.Pamietaj-nie szalejcie na drogach! Pozdrawiam:)

Gość podrozniczkaaaa
hmm no wlasnie dlatego zabieramy 3 gps i laptopa z mobilnym netem w razie gdyby byla nam mapa potrzebna...co nie zmienia faktu ze mam stresa;/ ale kiedys musi byc ten pierwszy raz. nie zamierzamy szalec na drodze ale tyle sie czyta o szalejacych tirowcach ze az mi sie gesia skorka robi jak sobie pomysle...;/

spokojnie :) trochę krócej, bo na trasie Katowice - Szczecin jechałam z kumpelą; nocą, w strugach deszczu... i spokojnie, bez problemu dotarłyśmy :) znajomi, którzy mniej więcej podobną do Twojej trasy jeżdżą chwalą sobie tę niemiecką stronę; ale to zależy, co kto lubi; jak ktoś nie przepada za szybką jazdą, woli kręte, ale mniej drogi - no to może lepiej mu będzie po polskiej stronie :)

pierwszy raz jak jechałem nad morze, a było to jakieś 3 lata temu w nocy nie znając w ogóle drogi mając popularne cb 'podpiąłem' się w Lesznie pod mobilka, który też leciał nad morze;) doprowadził mnie do samego miasta, a on pojechał jeszcze dalej;)

Gość Nawigacji boją
Się tylko ludzie którzy nie potrafia odpowiednio gpsa skonfigurować. Jak się mądrze korzysta z tego urządzenia to nie wyprowadzi tam gdzie nie trzeba.

Gość jazdowiczkaaa
Ja polecam trasę przez Niemcy! Polecam też porządne tradycyjne "papierowe" mapy czy atlasy - nawigacja nie raz nas w pole wyprowadziła, na jakieś nieczynne przeprawy promowe czy Bóg wie co. Mapy są najlepsze! Do tego cb radio i styknie. Osobiście nie dbam o prowiant - jak dla mnei wystarczy hot-dog na BP, popity colą :D (wieeeem, że to niezdrowe, ale na wakacjach mogę sobie pozwolić :P) Plus przerwa na fajkę i sikanie, ewentualnie w ciągu dnia obiad w jakiejś fajnej karczmie. Zazwyczaj też w towarzystwie, w którym jeżdżę jest jeden konkretny keirowca i nie zmieniamy się. Pasażerowie browarka popijają, sikać trzeba często, to kierowca odpoczywa :P Wogóle...wielkie mi halo, samochodem nad morze :D

Gość jenk
Też uważam ,że autor wybiera się jak do Portugalii.wyjedz kobieto dzień wcześniej ,znajdz po drodze jakiś nocleg (agroturystyka przy trasie co kawałek i będziesz na czas w Międzyzdrojach.