Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 magdalenamarczak

pomocy!! juz nie daje rady z tymi rachunkami z zyciem..

Polecane posty

Go艣膰 magdalenamarczak

Miesiecznie mam 2500wyplaty czteroosobowa rodzina na rahcunki wychodzi 300zl+250rata razem z internetem 60zl kart do tel dla mnie i dziecka 50zl ubezpieczenie zakupy w sklepie biore na kreske pozniej oddje ale gdy juz oddam na dlugi nic mi nie zostaje i znowu musze isc i brac na zeszyt dzisiaj bylam kubilam tylko chleb 3 papryku 2jogurty naturane 2danio ziemniaki jajaka 2 wody mineralnei dalam za to 27zl a nic do chleba nawet nie wzielam pytanie doWas jak wy sobie radzicie bo ja chyba nie umiem zazadac pieniedzmi? macie jakies rady? kazda wskazowka mile widziana

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 wszystko na zak艂adk臋
u nas....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 callendario
to wychodzi, ze rachunki to 700 z艂?? co robisz z reszt膮??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pot
a m膮z pracuje?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pot
po co kupujesz jogurty? Kolejna baba kt贸ra przepierdala pieni膮dze. Ty powinna艣 kupowa膰 pieczywo i obk艂ad i mi臋so na obiad. Mleko przede wszystkim! Po huja kupujesz takie drogie papryki? Nie uumiesz gospodarowa膰 si臋 pieni臋dzmi. A m膮偶 co le偶y na kanapie z piwkiem i papieroskiem co?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 magdalenamarczak
tak pracuje ona daje 1500zl a ja 1000 reszta?? za reszte robie zakupy zuwnosc od czasu do czsu na jakies cjuszki dla dzieci ale rzadko9 bo niestety niestarcza ja wiem ze zkle cos robie ale nie weim jak mam to poprawic?mam tylko wode i chlep kupowac?:O

Udost臋pnij ten post

Takie dobra jak woda mineralna czy jogurty kupuj w hipermarketach, gdzie s膮 znacznie ta艅sze (woda cz臋sto nawet dwukrotnie) ni偶 w sklepikach osiedlowych.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pot
czy woda mineralna jest najwa偶niejsza? Czy papryka? Czy jogurt danio jest najwa偶niejszy? Powinna艣 kupowa膰 tylko najpotrzebniejsze rzeczy. Chleb,ser lub jak膮s tani膮 wedline jajka,ziemniaki makaron. A jak kupujesz takie duperele to si臋 nie dziw,偶e pieni膮偶k贸w brakuje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 callendario
zostaje ci 1800 i narzekasz??:O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 magdalenamarczak
ppot to padaj liste zakupow jaka ty dzisiaj zrobiles/las prosze maz pali ja nie ale w konc zarabia na to probowal rzucaca ale nie udaje mu sie nie zabije go przeciez

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pot
Pewnie papierosy jeszcze palicie i dlatego wam nie starcza

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pot
Przelicz ile idzie na papierosy jedna paczka dziennie po 9 z艂 x 31 dni w miesi膮cu= no ile? du偶o nie? Lepiej napali膰 si臋 papieroch贸w ni偶 dzieciakowi kupi膰 mleko

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 magdalenamarczak
wode zawsze kupuje moze zaczne w biedronce warzywa tez staram sie kupowac bo zdrowe po prostu nie umiem obchodzic sie z pieniedzmi:O:O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pot
co Ci臋 obchodzi moja lista zakup贸w co? Sta膰 mnie to kupuje sobie i swojej 偶onie. Tylko moja 偶ona umie gospodarzy膰 pieni臋dzmi i nie wydaje na takie g艂贸wna

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zmarwiona swym staanem
1800z艂 i niemozliwe ze wam nie starcza.Bardzo duzo kasy na zyciee. Na samo jedzenie starczyloby wam te 1000z艂. Ja raz w tyyg. robie wieksze zakupy.A codziennie dokupuje tylko chleb , warzywa owoce, napoj, cos na kanapki.I mieszzce sie w 700zl mieiecznie na 2 osoby dorosle i dziecko( 17 miesiecy).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 magdalenamarczak
wiem ze bardzo duzo idzie na papierosy dlatego od miesiaca kazalam mezowi robic sobie samemu tzn kupilam maszynke tyton i te tutki czy jakos tak oczywiscie oburzomy byl ale z tym postawilam na swoim

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nutria 20
A maz Cie nie wyzywa,偶e tak pieniadze przepierdalasz?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nutria 20
A m膮偶 papieros贸w rzuci膰 nie mo偶e? Jak pali to ty powinna艣 sobie te偶 kupowa膰 kremy, perfumy itp.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 magdalenamarczak
pot nie bulwersuj sie tak! taki cfany jestes nie kupuj jogurtow a zam pewnie wpiertalasz same rarytasy skonczyla z toba rozmeowe

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 magdalenamarczak
jemu wogole nie przeszkadza ze nie starcza na zycie bo on ma papierosy i to co mu do zycia potrzebne tylko jak nie kupie mu tego czego chce to wtedy jest awantura ze on pracuje i jemu sie nalezy kremy perfumy za co jak mi nie zostqaje?? wkurze sie i mu powiem zeby sam sobie gospodarzyl!! p

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ZREZYGNUJ Z INTERNETU

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 masz 1800 z艂 na 偶ycie
to nie jest tak ma艂o, niekt贸rzy tyle nie zarabiaj膮 i sobie radz膮. Mieszkasz w mie艣cie, czy na wsi? Masz mo偶liwo艣膰 kupowania warzyw na bazarku, targu? Tam zazwyczaj jest taniej, u mnie w osiedlowym warzywa s膮 艣rednio dwa razy dro偶sze ni偶 na bazarze :( Wi臋c w osiedlowym kupuj臋 tylko w臋dlin臋 i mi臋so, a warzywa, owoce, jajka i pieczywo (pyszne na zakwasie, a wi臋c zdrowsze ni偶 napompowane dro偶d偶ami bu艂ki) na bazarze. Ca艂膮 reszt臋 kupuj臋 w markecie. I tak jak kto艣 napisa艂: nie kupuj臋 jogurt贸w, serk贸w typu danio, wol臋 kupi膰 bia艂y ser i wymiesza膰 z owocami, albo z d偶emem czy miodem. Jogurt tylko naturalny - robi臋 z niego sosy do sa艂atek czy mi臋sa grilowanego. Nie kupuj臋 gotowych sos贸w - wol臋 puszk臋 pomidor贸w, doda膰 przyprawy jakie lubi臋 i mam o wiele lepszy sos. Poza tym zaplanuj sobie: skoro masz 1800 z艂 na 偶ycie, to masz 60 z艂 dziennie. Czyli tygodniowo 420 z艂 oko艂o. Na zakupy chod藕 z kartk膮, kupuj tylko to, co faktycznie potrzebne, i nie chod藕 do sklepu za cz臋sto, o im cz臋艣ciej, tym wi臋cej kasy na niepotrzebne rzeczy si臋 wydaje. I szukaj ta艅szych miejsc na zakupy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zmarwiona swym staanem
ie dwoirzam ze 1800zl wam zostaje i nie starcza na jedzenie. Naprawde jestes nie gospodarna.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nutria 20
1800 to i tak nie jest 偶le. Inni maj膮 mniej i lepiej sobie radz膮 od Ciebie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nutria 20
kupi膰 to powinnas dzieciom mleko i 偶eby mia艂y obk艂ad na chlebek. A maz jak taki m膮dry to niech wpierdala kurwa sma偶on膮 cebule z chlebem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nutria 20
Dziwi mnie to ,偶e m膮偶 Ci臋 nie wyzywa za to gospoda偶enie si臋 mo偶e nie daje ca艂ej wyp艂aty i 偶ywi si臋 w pracy osobno. POmy艣l o tym

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 A kim jestes?????????
A jaki zaw贸d wykonujesz? Gdzie pracujesz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sand_ercia
Ja mam wyp艂aty 1600 z艂, m膮偶 to co zarobi to przeznacza na sp艂at臋 wi臋kszego kredytu, wi臋c z mojej wyp艂aty 偶yjemy. I wygl膮da to tak: 200 rachunki, 200 paliwo, 50 karta tel., 350 sp艂ata innego kredytu, 100 internet + TV i np. zawsze co艣 wypadnie, np. w tym miesi膮cu op艂acenie OC i przegl膮d 艂膮cznie 400 z艂. Zostaje 300 z艂 na ca艂y miesi膮c na jedzenie... To du偶o? Raczej nie:/

Udost臋pnij ten post