Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdalenamarczak

pomocy!! juz nie daje rady z tymi rachunkami z zyciem..

Polecane posty

Gość Nutria2020
Wiesz co babo jesteś pojebana urzadzacie sobie z mężem smoking fetysze jakieś a na kryche bierzecie żarcie......... Paranoja

Gość Majętna z domu Nowak
podaj adres to prześle kilka złotych nie krępuj się moge Ci pomóc. Co to za mąż co przepala tyle pieniędzy to jakiś cham i skórwysyn. Żal mi kobieto Ciebie

Gość Marysia48
Mówię to co słyszałam. Moja rodzina w większości ma domy i mimo wszystko wychodzi ich to taniej niż nas. I mają domy naprawdę stare. No, tylko wszystko zależy o jakim domu jeszcze mowa :)

Gość magdalenamarczak
jakim cudem 558zl? maz pli 2 nie raz3 paczki na dzien jak to powinno wygladac? sniadanie chlebek z wedlinka obiad zupa np pomidorowa kolacja chlebek a co w miedzy czasie??

Gość magdalenamarczak
nie chce dodatkowych pieniedzy chce nauczyc sie rzadzic pieniedzmi!!

Gość magdalenamarczak
przeciez te smoingfetysze to podszyw tylko glupi by w to uwierzyl!!

Gość Idz do opieki
idz do opieki społecznej po zasiłek celowy np. na odzież,lekarstwa,buty.na osobe dostaniecie 55 zł na dożywienie zawze pare groszy możesz też starać się o dofinansowanie do rachunków na gaz prad czynsz wode

Ależ wy głupie jesteście, dziecko musi jeść jogurty, one są niezbędne do zdrowia! :O Dobrze robisz kupując jogurty i serki. A na piwo ile mąż wydaje? Bo nawet po odliczeniu papierosów zostaje ci przecież około 1000 zł :O Musi być jeszcze jakieś inne źródło uciekających pieniędzy :O Ile dajesz dzieciom kieszonkowego? I dlaczego sama nie sadzisz papryki i ogórków? Mieszkasz na wsi, masz na pewno podwórko :O W następnym roku, bo teraz już za późno, nasadź warzyw :) A wakacje z caritasu są bardzo fajne, wiem, bo nieraz jeździłam jako opiekunka :) Tylko niestety twoim dzieciom nie przysługują, bo dochód na osobę nie może przekraczać 352 zł, a u was jest więcej :O

Gość dgdegdehgxdghxcg
papryka jest droga - zrezygnuj po co woda mineralna - jak cię nie stac to studź przegotowaną zrezygnuj z jogurtów juz lepiej kupuj mleko kupuj tani chleb z biedronki jest bardzo dobry ja go uwielbiam , makarony, ziemniaki

Gość magdalenamarczak
z tym dofinansowaniem na rachunki to mozliwe? wdtydze sie ale jak bedzie zle tomoze pojde sama juz nie weim gubie sie ale bardzo dziekuje wam za wskazowki

Tu nie chodzi o to, ze oni nie mają pieniędzy tylko, że mąż za dużo wydaje na papierosy. A ile dziecko ma lat, bo nie doczytałam?

Gość no to mnie rozjebało
Zrób mu tabelkę: przychody, rozchody, tylko czytelną, żeby się chłopina nie pogubił. Napisz mu, albo narysuj ile waszego budżetu pochlaniają papierosy. Dla mnie to jest szokująco dużo - nie dość że nie zarabiacie dużo, macie dzieci, to jeszcze jedną czwartą on puszcza z dymem! On może sobie nie zdaje sprawy z tego, ile wydaje, bo jak kupuje co jakiś czas, to mu się nie sumuje. Więc ty mu zsumuj. Zresztą, jak on pali 3 paczki dziennie, to już niedługo twoje dzieci mogą być półsierotami :o O tym pomyślał?

Gość menu na dzień proponuje
śniadanie jajecznica herbata i chleb obiad zupa pomidorowa z ryżem ziemniaki smażone na patelni podwieczorek dla dzieci kaszk manna lub budyń kolacja chleb z pomidorem lub pasztetem lub z jajkiem lub z ogórkiem zielonym

Gość magdalenamarczak
malemu nie daje jak chce na loda to mu kupie i tyle a starsze pracuje wiec tez nie musze doiokladac duzo na miesiac daje30 maz ma jakies zasorniaki i z tego idzie na piwo

Gość no to mnie rozjebało
Kobieto, z pomocy społecznej ani caritasu nic nie dostaniesz, bo macie za duże dochody na członka rodziny. Poza tym jakby ci dali cokolwiek, to już byłby szczyt. mąż przepala 600 zł miesięcznie, a ty chcesz dofinansowanie do rachunków? Powiem ci tak - żeby wydawać tyle pieniędzy na używki, to trzeba mieć naprawdę bardzo dużo kasy.

Gość Marcin84w
Twój mąż nie ma prawa palić papierosów przy takich zarobkach 1500zł. Niech sie weźmie do lepszej pracy a nie przepala kase którą powinien wyżywić swoją rodzinę.

Gość menu na dzień proponuje
kąpiel raz w tygodniu mycie głów 3 razy w tyg pranie raz w tyg

Gość noyen
żeby wypalić 3 paczki dziennie trzeba poświęcić na to 5 godzin w ciągu dnia

Gość magdalenamarczak
5lat i 17 dziekuje wam bardzo musze isc z malym na plac zabaw bo juz sie domaga a wstal pzred chwila dziekuje

Gość pewni idz do opieki idz
idz i poproś o dofinansowanie na opał dla męza{papierochy} To już szczyt szczytem jakby mieli wam dać. Macie pieniądze Ty nieudolna baba która przepierdala pieniądze Mąz który przepala wszystkie pieniądze Dzieci biedne dzieci bo mają głupich rodziców

Nieroby pierdolone przepijają pieniądze i przepalają bo sobie fetysze urzadzaja a do opieki chcą iśc. To jest patologiczna rodzina

Gość licznacociestac
Twój problem twki w tym, ze kupuszesz na tzw kredyt. Jesli bedziesz kupowac tylko i wylacznie za gotówke, to nie kupisz wiecej niz potrzeba. Juz Ci ktos napisał, wyznacz sobie sume na dzien i nie wydawaj nic ponad to, nie zawsze bedziesz kupowac za te sume wiec bedziesz miec nadprogramowe pieniadze z tego dnia.. Najgorzej jest wlasnie jak kupujesz na kreche, wtedy zawsze wezmiesz wiecej niz mogłabys sobie pozwolic za gotówke.

Gość kremerka
po skończeniu studiów byłam na stażu wtedy płacili około 450 zł na zakupy z papierosami(!) wydawałam 120 zł / miesiąc (z tym że kopciłam kilka sztuk dziennie a nie kilka paczek), wystarczyło jeszcze na wyjście gdzieś, ubranie, książkę i nigdy nie odczułam, żeby mi w tamtych czasach czegoś brakowało :)

Ok, dziecko w wieku 17 lat może iść sobie przyrobić w wakacje. Ale nie musiałoby, gdyby ojciec aż tyle nie palił.

dokładnie natka dokładnie masz racje

Gość magdalenamarczak.
dziecko powinno ojcu pomuc moze dac te 9 zloty na paczke nic mu sie nie stanie

Gość magdalenamarczak.
ja musze dac mezowi na papierosy bo mnie leje po gebie jak nie dam mu nie jestysmy rzadna patologio a do opieki pujde nalezy mi sie pomoc