Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

em i en o gie

ZAWZIETE czyli starania po 30tce

Polecane posty

hatie to kuzwa pech jak juz cykl jest ok to znow małża nie masz pod reka zawsze cos musi cholera byc moj sy poki co zdrowy nadrabia zaległosciw szkole:D ja 4 mam wizyte ale nie nast awiam sie zbytnio na nic obiecujacego, jak bedziemy mieli miec drugiego ppotomka to chyab jaks sila wyzsza juz o tym zadecyduje, dzis natomiast czekamy na pierwszy dym z komina-panwoie montuja piec:) a nasz domek wczoraj obchodzil roczek:D to takie nasze drugie "dziecko" n o i tak to leci generalnie po staremu em miesiac odpocyznku hmmmmmmm super odpocznij tez za nas i oczywsicie za nas pij teqilke:D buziaczki a reszta gdzie?

eloelo strasznie sie porobiło -puchy okropone dziewczyny co z wami??????????????? ja sie zgłaszma jak ON- moje drogie lekarz kazal odtsawic tabsy, i bedziemy jeszcze w tymcyklu dzialac:D strasznie sie ciesze ale pwoiem wam tak szczerze, ze chyba mnie po trochu checi na baby odeszły, ale moze to i dobrze:) najwazniejsze ze tabsy poszły w kąt!!! buziaki piszcie co u was?

Hej :) u mnie w porzadku, od tego cyklu zaczęłam na nowo łykać Castagnus i czuję sie po nim lepiej niz poprzednio, w domu jakos leci, miałam iść do gina ale okres dostałam wiec wizyta przepadła, musze sie na nowo rejestrować...pusto bez was dziewczynki, buziaki

Gość hattie
HEJAAAAAA Co tam?? Ja zaczynam kolejny cykl-tamten tylko raz było przytulanko i w niepłodne,a więc tym razem nawet na 2 koniec Polski pojadę w moje strategiczne dni :D DZIEWCZYNY odezwijcie się!

Gość hattie
Andziula cie się ,że wszystko się u Ciebie ułoyło!!! Musi któtraś zajść,by topik podskoczył!! MUSI!!! Zobaczycie,któraś w tym cyklu zajdzie:P Wspomnicie moje słowa! Em wracaj szybko!! Kefir,założycielko-co u Ciebie? Taka K jak tam boli Cię nadal brzusio??

Witam kochane przyznam ze podczytuje co tam u Was i czekam z niecierpliwoscia na dobre wiesci.....u mnie jakos sie kreci juz 3 tygodnie po zawale ale ten czas leci i M dochodzi do siebie codziennie prosze Boga zeby to sie nie powtorzylo i zeby lepiej nam sie ukladalo mam wiare bo tylko to mi pozostalo . Co do potomka to zostawiam wszystko losowi " jak ma byc to bedzie" ten przypadek z zycia nauczyl mnie ze trzeba cieszyc sie z tego co nam pisane. Jestem i zawsze bede z Wami buziaki....Milego weekendu.

Wiem ze jeszcze @ nie dostałam, ale przez to ze rano zrobiłam sobie teścik i wyszedł negatyw to moje mżonki tak jakby się rozpływają :( na ten miesiąc. Co prawda zrobiłam w 23 dc..ale miałam wszystkie objawy ciąży -podwyższona temp do 37,2 ,ból piersi i podbrzusza echhh

Gość hattiee
No cześć laski! Aganiok jeszcze poczekaj,kto wie? Kefir życzę Wam jak najlepiej! Rzeczywiscie człowiek nastawiony tylko na potomstwo,a zapomina,że przy sobie ma jednak najważniejszą osobą-męża!!! Nie możemy o tym zapominać i nie można naszych M traktować tylko jako dawce nasienie. Ja też wiele razy się zastanawiam co by mi dało to,że miałabym dziecko,a nie miałabym szczesliwego małżeństwa i wolę to drugie zdecydowanie. Jak Bóg zechce,niech zdecyduje,najważniejsze że mam kochanego Mężusia przy sobie! Kefiruś cieszcie się sobą. Ucałowania dla Ciebie i zyczę duuużo siły!

Oj, pustki tutaj... Co słychać,laseczki ? U mnie dużo się pozmieniało- w ciągu tego miesiąca mój pracodawca zdążył mnie przenieść do warszawy a następnie ... zwolnić. Bez dziękuję za pięć lat współpracy. Ale nawet się bardzo nie przejęłam ;) Nie ma co tracić nerwów na palantów :) Ciąży nadal brak, wczoraj dostałam skierowanie na badanie drożności jajowodów (mam nadzieję, że uda mi się zrobić jeszcze przed Gwiazdką) - a z wynikiem... już do kliniki leczenia niepłodności! Tak zadecydowała moja lekarka i ... się z tego cieszę. Przynajmniej będziemy działać :) Pozdrawiam Was serdecznie, ja będę tu zaglądać już teraz - mam nadzieję, że topik się zreanimuje. Trzymam za Was kciuki w waszych zmaganiach z losem, zdrowiem i ... zachodzeniem w ciążę ;) KISS Bez-FUN-robotna ;)

hej. wrocilam z wakacji, nadal nie zaskoczylam..czyli plan awaryjny-klinika i monitoring.nie mam juz cierpliwosci a frustracje kosztuje wiele. fun czekam na szczegoly.. sciskam

WITAM po dlugim czasie wszystkie ZAWZIETE hmmmmm jak tu jeszcze zagladaja..... Przykro mi Fun ze tak ciezko z praca ale pewnie szybko znajdziesz cos interesujacego ,pecherzyk zdrowy..., Masz juz termin na badania? Em wlaczylas juz plan awaryjny..... Hattie jak tam postepy w leczeniu masz kontakt z klinika? studiujesz Andziula???????oprocz budowy jakies nowosci.... taka kobitka????? jak ci sie uklada..... **************** Co tam u Was laski napiszcie pare slow.******************** BUZIAKI

Zawzięte, mam HSG we wtorek. Trzymajcie kciuki, a ja po wszystki opowiem jak było!

Fun trzymam kciuki oby bylo wszystko dobrze.....albo lepiej zeby znalezli przyczyne niewiem czego Ci zyczyc sciskam

fun-uszy do gory,koniecznie napisz bo ja nastepna w kolejce chyba..jestem na monitoringu.pozniej napisze ze szczegolami.sciskam wszystkie

Dziewczyny, jestem po HSG. Będę czekać na oficjalny wynik 3 dni, ale w czasie wykonywania badania lekarz powiedział, że jajowody są drożne! Coś mu się macica nie podobała (zupełnie nie wiem dlaczego, toż na pewno mam urodziwą macicę;) ) - ale to już będzie na opisie. To chyba mogę zacząć się cieszyć, co!? nie spodziewałam się tego Co do samego badania (Kliniczna, Gdańsk, przyjęto mnie o 7 rano na oddział, badanie było koło 10, o 14 wypisano ze szpitala) - więcej strachu niż to warte!!! Zakładanie całego tego ustrojstwa na szyjkę nie było przyjemne, owszem, znam lepsze rozrywki (zwłaszcza, że pierwszy raz lekarzowi się nie udało i musiał zakładać po raz drugi - miałam ochotę go kopnąć, zwłaszcza, że pozycja temu sprzyja). Jednak nie było to nic, czego nie da się przeżyć, nie nazwałabym tego nawet bólem. Potem wlewanie kontrastu - czułam lekki dyskomfort, ale też nie ból (może dlatego, że jajowody jednak okazują się drożne??). Ze stołu zeszłam jednak na miękkich nogach - opadł stres, to chyba dlatego Wszystko trwało jakieś 4-5 minut (tak długo przez to dwukrotne zakładanie tego dziadostwa), bo sam wlew kontrastu jakieś kilkanaście sekund. Po badaniu kazano mi leżeć 2 godziny na oddziale (przysnęłam dość błogo), w sumie leżałam sobie spokojnie dłużej - zeszło im się z wypisem. Teraz jestem w domu, leżę (zalecenie - leżeć do końca dnia), odczuwam lekkie ciągnięcie w dole brzucha, nic strasznego Reasumując - było nieźle. Nastawiałam się na walkę z niewiadomo jakim bólem - okazało się, że niepotrzebnie No i pozytywny efekt! Zapomniałam tylko z wrażenia się zapytać, czy w tym cyklu z HSG można się starać coś słyszałam, że zdania są podzielone, wiecie coś na ten temat? Ściskam was serdecznie i nie bójcie się HSG ;) Jak macie jeszcze jakieś pytania, śmiało!

Tak nie do końca składna ta moja powyższa wypowiedź - wybaczcie, to emocje! ;) ;) ;)

No to SUPER Fun......z Tego co mi wiadomo zalezy jak daleko od jajeczkowania mialas robione badanie. Wiem ze lepiej wstrzymac sie od wspolzycia przez kilka dni az wszystko wroci do normy. Faktem jest ze duzy procent zachodzi w nastepnym cyklu po HSG. Funka zeby Ci sie udalo ojjojojoj bedziesz miala miesiace gorace pamietaj co 2,3 dni i przez caly cykl a nie tylko w dni plodne bo chlopaki sie rozleniwia......buziaki.

fun dzieki za szczegoly, strach mi sie troche zrewidowal.poki co droznosci nie badam, w koncu jak w kwietniu drozne byly to nagle sie nie pozatykaly, no nie?prob cd. jestem zmonitorowana, cykl ok, jajka rosna i pekaja.zobaczymy co pokaze cykl kolejny. kicie w nowym roku zycze wam duzo dzieci:P hehehe.no i samych milych rzeczy.

fun jako ze tu zagladasz od czasu do czasu.pisz co dalej.tj upiora hsg masz za soba, rozumiem ze wszystko tam we flakach ok? monitorowalas cykle? a tak przy okazji priv jakis zostawcie.temat umarl ale wymiana doswiadczen moze trwac.bo jak kefir stoi ze swoimi dzialaniami to pojecie stracilam.a no i witam w nowym roku

Witajcie w nowym roku :) Em, no tak - we flakach OK (odebrałam wynik hsg), tylko napisali, że trzon macicy w całości przesunięty na lewo. Nie wiem, czy to ma jakies znaczenie diagnostyczne, dowiem się pewnie po wizycie w klinice niepłodności, którą planuję w najbliższym cyklu. Monitorowana nigdy nie byłam, owulacje łapię testami bez problemu... Coś napiszę może jutro - idę do ginki, ma dać skierowania na badania potrzebne do kliniki. Em, jak Ci to nie robi, to napisz na forum jakiś swój priv, odezwę się na pewno! KISS :)

Gość Kurupupu
Mam 32 lata i chce zajsc w ciaze

Gość gawroszka34....
Witam miłe panie (: postanowiliśmy z mężem że chcemy dzidziusia, więc porobiłam sobie badania : tsh 4,20 prolaktyna po obciążeniu 20 razy większa, przeciwciała Ana dodatnie , do tego przyplątała się mycoplasma pneumonia , jestem załamana w poniedziałek ide do gina mam nadzieje że mi pomoże i zajde w ciąże, strasznie żałuje że wcześniej sie o nią nie postaraliśmy moja wina ale czasu nie cofniemy ))):

widzę, że fun i hattie też lubią fatty tak jak ja :) 30-stki tak chyba mają :) ja też mam tego słynnego fatty 3XL http://sklep.fatty.pl/p/pl/11/fatty+3xl+ekoskora.html jeśli chodzi o macierzyństwo ja już jestem po wszytskiemu - mam cudownego synka od 3 tygodni. jestem w nim zakochana - mój słodki mały misio :) Życzę Wam powodzenia. pozdrawiam serdecznie