Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

em i en o gie

ZAWZIETE czyli starania po 30tce

Polecane posty

elo dziłajace pod kołderkami:) ja po tych tabsach nei odczuwam zadnych potrzeb seksualnych , jutro ide zakupic jakeis tabletki ktore podratuja moje libido:D wypiał vermucika ze spritem 0tak mi sie chialo ze pierwsze 2 to jak coel:D potem koljen dwa i teraz siedze i szkrobie do was :D troszku mnei osłabiło. dziewczyny dziłajacie em ,fun no to kurde wczesniej ciemni, coraz zimniej sprzyjaja harcom :D tyle z teog tygodnia pracowitego mam ze jest troszke po 20 a ja jzu do spania jestem a chialam troszku posiedziec przy jakims filmie a tu zpaowiada sie co najwyzej napisy poczatkowe:D oby wam dzialajacym na ON sen nie rpozeszkodził w działaniach:D zycze owocnych staran!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość hattie
Andziula TY przez tabsy nie czujesz potrzeby seksualnej,a ja bez niczego nie odczuwam :P Nie mam na nic ochoty,a juz najmniej w dni okołopikowym :D hihi Podpowiedz co zakupiłaś na wzrost libido:) Em jak tam wasze dzialania? Fun poprawił sie sluzik?? Buziaki dla wszystkich Zawziętych! kefir wracaj!!!!!!!!!!

Hejka kochane....... Jestem od wczoraj w domu syf totalny w koncu ta moja chalupka Wloska rorpadnie sie na AMEN dobry wstrzas i po kaczaku. Dziewczyny dojde do siebie to poczytam co tam u Was. Ja wczoraj mialam spotkanie w Centrum, totalna zalamka jaK NIE wygram w super totka to do menopauzy baby sie nie dorobie... Teraz do 25 lutego mam do zrobienia kupe badan; 5 msc.. co to mozna w 2 msc obskoczyc, tyle czasu straconego takie dlugie zapisy na 2 round., aaaaaaa....wrzeszczec mi sie chce!!!!!!!!!!!!!!! Opisze wiecej jak chwytne troche czasu sciskam wszystkie madame.

Gość Mama po 30
Cześć dziewczyny, podczytuję Was czasami i muszę przyznać, że humory dopisują:) A to najważniejsze! Mam teraz mnóstwo wolnego czasu. Znowu leżę, znowu krwawienia. Zaczął się 15 tc. Wbrew wszystkiemu, staram się uśmiechać i w miarę możliwości z optymizmem spoglądać w przyszłość. Mąż resztki włosów z głowy rwie, bidulek niby...tyle na jego głowie...sprzątanie, gotowanie, zakupy, pranie... Na moje pytanie, co więcej robi, niż ja przed tym przymusowym leżakowaniem robiłam...nic nie powiedział:) Zaczęła się jesień. Dni coraz krótsze, wieczory dłuuugie....coś mi się wydaje, że wśród zawziętych może jakiś wysyp fasolek nastąpić:) Życzę Wam tego bardzo!!!!!!

witam mammo po 30 na wielu forach dziewczyny pisza jak trudno utryzmac ciaze ale wiekszosc z nich sie udaje tobie tez musi ,pozytywne myśłenie sciaga dobre rzeczy:D fakt jesinne wieczory beda bardzo długoooooooooooooooooooo z nami i kurde mam nadizje ze najpozniej na wiosne bedziemyz bziuchami i naszymi fasolkami:D wczoraj byłam u znjaomych spotkalam koleznke ktora tez miala powazne porblemy zeby zajsc potem donosic potem nawet z małym mial przejscia, ale teraz mały konczy 2 latka a on apowiedizla mi jedno zaszła jak juz mial dosc tych wszytkich staran i kiedy lekarze powiedizlei ze musialby sie stac cud zeby zaszla , ten cud własnie sie stał!!!!!!!!!!!!!! i teraz jest z nami słdizaczek takze i nam kiedys udac sie musi\ jutro przyiwtamy poniedizłaek i nowy tydzien nowe możliwosci:D ide zobic porzadek z moimi panami bo cos sie mi rozbrykali na wieczor i robia rebele w łóżku mua Zawziete:D

dzien dobry wieczor:) widze ze absencja pracownicza kwitnie:)weekend i topic swieci pustka. witam mame po 30:) spokojnie,najgorsze 3 miesiace masz juz za soba:) ja wiem ze pozycja horyzontalna nie zawsze jest przyjemna,zwlaszcza kiedy sie musi..no i nerw,obawy i inne takie pewnie mecza okrutnie.moge jedynie uscisnac i trzymac kciuki .co do meza,niech trenuje.uprzedz ,ze to tylko preludium :) poza tym obowiazki domowe to nie praca w kamieniolomie, pierze pralka, zmywa zmywarka, sprzata odkurzacz etc:) przeszkoli sie doszkoli i diament gotowy:) osobiscie kiedys przerobilam to z mlodszym bratem, co jakis czas wpada i pomieszkuje u mnie.nawet pralki nie umial obsluzyc na wstepie:)po kilku miesiacach bytnosci gotowal obiady i piekl ciasta kwiczac z radosci. znikam. cmok

Cześć dziewuszki :) nigdzie nie wyjeżdzałam, po prostu nie mam chwilowo neta w domu i pisze tylko z pracy. U mnie wygląda na to, ze znów będzie @, rece opadają. Pogoda ładna, słoneczkna tylko trochę zimmmmmmno ;)

Witam!!!!!! Czytam, ze wiekszosc z choroby lub z innego powodu pod kolderka spedza dzionki. Najlepszego dla chorych i tych ktore na starankach czas spedzaja. Em ty zlosliwa kobietko z tym Mr. Hydro to nie tak do konca po czesci trafilas hihihihi...... Super Em ze pozbylas sie dziadostwa to strata czasu, pieniedzy i nerwow na wszystkie dodatkowe gadzety, zdrowy sex 2,3 razy w tygodniu to jedyna nasza armia, nic nie jest w stanie okreslic kiedy nastapi dokladnie owulacja, chyba ze cale dnie na monitoringu. Idealnie byloby 24h przed i 12 po a jak to obliczyc zreszta zolnierzyki poruszaja sie w grupie co pewien czas dochodzi swieza dostawa czyli jak ma sie stac to bedzie. Czytam ze grupa "Prolaktynowcow" powieksza sie z dnia na dzien postepuje szybciej od epidemi..... U mnie stwierdzono,ze moje miesiaczkowanie jest nie prawidlowe, dziwne bo moja matka ma tak samo i urodzila 2 bez problemu teraz to wszystko od razu jest przeszkoda. W 3,4 dc zrobie hormony tzn; luteotropina ( LH) follitropina (FSH) prolattina (PRL) insulinemia (TSH), I tego samego dnia w czasie @ USG dopochwowe Reszta badan to Trylogia: Cytologia,mammografia,Wymaz na wszystkie mozliwe swinstwa, Badania krwi: Grupa krwi, emocromo-HB, emoglobine anomale ( HbS, HbD, HbH etc), Ab HIV ( 1-2), VDRL,TPHA, antirosolia,antitoxoplasma, tzw badania przed ciazowe G6PD, CMV ab,herpes virus, markers HBV, HCV ab, ab chlamidya, glicemia I konsultacja genetyczna pary tzn wykres DNA Dla mojego kicia badania krwie tj u mnie + nasienie + badanie moczu To tylko 1 tura na 2 beda zabiegi isteroscopia i ewentualne leczenie I byloby wszystko OK gdyby nie taki dlugi odstep czasu strasznie mnie to denerwuje gdzie tu 25 luty jak u mnie siedzi naturalna antykoncepcja chcialabym sie jej pozbyc jak najszybciej. Oglaszam sie ON jestem 28 dc i w trakcie @. Buziaki...........

ja po @ wybieram się do gina ale tym razem zmienie na innego lekarza, wydaje mi sie, ze u mnie też jest problem z prolaktyną czytajac wszystkie wypowiedzi...no i staram sie ciagle...ależ to staranie jest przyjemne ;)

A mi wpoili, ze zdrowa para psychicznie i fizycznie wspolzyjaca regularnie w przeciagu 6 msc powinna zafasolkowac reszta to okazy do egzaminacji, chociaz podkreslili nasz organizm zmienia sie z dnia na dzien i czasami jest tak, ze po 4 latach nieudanych staran mozna zaciazyc tzw. zagadka? Faktem jest, ze teraz pary jezeli chodzi o rozrodczosc sa o wiele slabsze niz lata wstecz i ten procent poglebia sie z roku na rok a nie musze Wam pisac co ma na to negatywny wplyw.

wpływ ma na to wszystko, tryb życia, ciagły pospiech, niewyspanie, stres, który niestety często towarzyszy a do tego stres bo nie można zajść...czasami wydaje mi sie, ze to takie koło zamknięte. staram sie wyluzowac ale raz po raz cos mnie wkur... nic to trzeba wrzucić na luz ;)

aa dzien dobry:) kefir ja nie wyrzucilam testow owu, za to pokornie odszczekalam wczesniej wieszane na nich psy. wskazuja ladnie kiedy nastapi owu, tj moment na 24-36h przed.mysle ze to duzo zwlaszcza dla tych ktore maja @ nieregularnie.. wlasciwie powinnam napisac z e wskazuja strzal hormonu lh, bo nie wiem czy jest to rownoznaczne z owulacja:/czy np bywa tak ze pik jest a jajeczko nie peka lub wogole sie cofa i wchlania.nadmiar informacji bywa uciazliwy:)ale wypytam moja gin jak ja zobacze:) dla mnie budujacym obrazem byl test wksazujacy ze wytwarzam niezbedny hormon i tyle:)od razu poczulam sie BARDZO PLODNA ;) nie zrozumialam dlaczego ty do lutego masz czekac z badaniami??kupa czasu.bez sensu! SLONCE!!hip hip hura

Czołem dzieciaki! Kefir, ten zestaw badań brzmi dumnie! :) DNA będą Wam badać nawet... Ty za to wszystko płacisz czy coś jest sponsorowane przez państwo? Mama po 30 - trzymamy wszystkie kciuki za Twoją ciążę :) Mąż - jak już powiedziała Em - się dotrze, zobaczysz, ani się obejrzysz a będzie śmigał jak ta lala-mi-do ;) Ja nadal siedzę w domu, trochę w łóżku (potwierdzam że śluz się, ekhm, ekhm, poprawił), trochę latam po domu... i poza domem - poprawić sobie humor muszę, rozumiecie...;) Wczoraj na przykład kupiłam za.ebiste dżinsy :P Oraz... krem. Oraz... bluzkę. No dobra, spłukałam się... Ale humor OD RAZU up! :D:D:D Tylko na zdrowie mi ta runda po sklepach nie wyszła chyba, ale nic to, co nas nie zabije to nas wzmocni (tzn te zakupy ciuchowe jak nas nie zabiją... :D ) KISS!

Em na 25 lutego mam miec gotowe badania 😡 i dlatego nie ma sensu robic ich duzo wczesniej , teraz nie wiem czy zrobic je wczesniej i udac sie na konsultacje prywatnie, ale i tak na 7.12 mamy badania M, jakies to wszystko pokicane 😭 Na genetyczne tez dopiero w grudniu i 40 dni na wynik, jakos mnie to wszystko zniecheca. Tak funkcjonuja kliniki panstwowe. Super byloby zafasolkowac naturalnie, ale mysle, ze w moim przypadku po tylu latach to utopia :o

Hej Fun ty w domku, dorabiacie sie potomka :p We Wloszech leczenie panstwowe wymaga placenia podatku za kazde badanie, ale w stosunku do prywatki to sa grosze. Oj takie wlasnie zakupy podnioslyby mnie na duchu :D

Gość hattie
I ja się melduję na posterunku Zawzięte :) Fun coż to za cudowny krem(też mam fioła na punkcie masek,kremów,peelingów,olejków do twarzy z róż itp..)Pochwal się :P A jeansy(czyt.dżinsy)muszę też sobie jakieś kupić,bo w starych tylko latam.. w ogóle od tygodnia przekładam wieczorek z M,bo jakaś taka melancholijna jestem ostatnio! Ja cały wczorajszy dzień suszyłam grzyby :O zamykam oczyska i co widzę...maślaki,rzadziej prawdziwki! Kefir ależ badań wiele. Ale przynajmniej coś robią,chcąc znaleźć przyczynę. A powiedz mi czemu Twoje miesiączkowanie jest nie tak? Mamo po 30-3maj się! najważniejsze to wiara i nadzieja! Andziula jak tam tuje?:) Em z tymi testami,to ja zielona,slyszałam,że często się mylą-jak mojej szwagierce-pokazywały,że owulki nie ma,a ona zaszla w tym cyklu,także i tak mozna;) Ale niestety ja w tych szczęśliwcach nie jestem :( Taka K-bądż dobrej mysli,póki @ nie ma,jest ok.Masz jakieś objawy,że jesteś pewna okresu? U mnie jest tak-nigdy nie mam żadnych objawów przed okresem,dlatego wiem,że to nie ciąża :D:D

ahahaha..slowo prawdziwki wypikowane:P..normalnie zasmialam sie na glos:) fun:)szal szopingu zawsze mozesz zrzucic na karb goraczki i ograniczonej poczytalnosci :) co do kremow itp kupuje w netowych perfumeriach, taniej. postanowilam dzis doprowadzic swoj dom do porzadku, chce zeby lsnil i pachnial:)wkladam wiec latexowe rekawiczki w kolorze blue i spadam.zajrze wieczorem

Laseczki nic nie robie bo ochoty 0 brzydko, pada brrr 😴 Jak sie ktoras z Was nudzi przesle link odnosnie konsultacji genetycznej pary; http://www.genetyka-ginekolog.pl/badania_genetyczne/nieplodnosc.php Hattie ale z Ciebie grzybiareczka, tylko ze maslaczki sa niewdzieczne w czyszczeniu brudza lapki ;) Czy u Ciebie kochana tez wszystko takie rozwlekle i niepewne, kiedy masz nastepna wizyte w Klinice Nepro. Ja mam straszne obawy, ze bez ich pomocy niczego nie wykombinujemy z moim M a to doprowadza mnie do szalu 😠, jestem nauczona sama o wszystko sie starac ta bezradnosc i zalaznosc od kogos ( odnosnie wizyt,konsultacji etc.) zniecheca mnie strasznie... :o Odnosnie okresu to mam plamienia brunatne 1 dzien przed i 2 dni po@ i 2,3 dc skrzepy krwi, teraz moga swiadczyc o mojej urodzie lub o wszystkim (jest wiele schorzen co ma takie objawy) :) Ja mam tak od kiedy siegne pamiecia......🌻

Hattie jak to nie masz zadnych objawow przed @ nic bul piersi podbrzusza, jajnikow, drozdzowa na twarzy NO! To chyba super ja co miesiac inaczej, ale zawsze na 5,7 dni przed cos mnie chwyta takze chociaz objawy wczesnej ciazy mam co msc :D

Gość hattie
Kefirciu ja następną wizytę poewinnam mieć po 3 cyklu obserwacji śluzu,więc za miesiąc z kawałkiem,ale że nie pasuje mi-pewnie na początku grudnia tam się pojawię. Z instruktorką mam rozmowę 18stego października.Kazała równuież skrzepy zaznaczać w okres,ja też je mam,odkąd tylko pamiętam,ale zaden lekarz nic o tym nie mówił :O Kefirko nie mam nigdy,żadnych objawów!!Zadnych bóli,pryszczy (zreszta w ogóle tego nie mam),nic!!!!!!Chciałabym mieć co miesiąc jakieś nadzieje na ciążę,ale co miesiąc w momencie pojawienia się krwi dochodzi ból brzucha i to wszystko :O Tym razem znów nic,więc za parę dni zaczynam odliczanie na nowo-już nie wiem który to raz :(

Sorry za bul\bol niech zyje ortografia PL. Jakie to wszystko skaplkikowane dobrze, ze chociaz mam regularne okresy pomaga mi to do konca nie zwariowac i latac do lazienki z testami. Hattie miec objawy przed miesiaczkowe czy nie to na to samo wychodzi i tak du.a i tak du.a 😡 . Sa osoby co tak jak moja bratowa ze 1 objawy ciazy pojawily jej sie pozno w 5tc lekki bol podbrzusza a w 7 tc piersi i koniec

elo Tuje nadal w doniczkach nei ma chetnego na wykopanie dziur:( Kefri ty to masz badan cala mase zaczynam sie zastanawiac czy ja mam wystarczaja ilosc badan?????? mozna popasc w paranoje z tymi wszytkim badaniami a kazda z nas jest inna i trudno porownywac jedna do drugiej nom chyba ze sie myle, ale coz nam innego pozostało jak tyko czekac ze ktos moze [powie cos nowego, da choc pormyk nadzieji w koncu tego nam potrzeba:) dzialajcie dziewczyny to chyba jedne ze skuteczniejszych meteod:) mnie dzis znow tesciu dopadł o dzieci i znow mu powiedizlam ze jedno mam odsc, strasznei tak wiecznie kłamac :( i przykro mi sie zrobiło i w ogole do dupy -po cholere sie pyta ja to nawet sobie juz wymysliłam ze nei che prezentów na swieta oprocz jednego :D fasolki małej andzi:D i chiałabym takeigo samego rpezentu dla was:) muaaaaaaaaaaaaa

elo Tuje nadal w doniczkach nei ma chetnego na wykopanie dziur:( Kefri ty to masz badan cala mase zaczynam sie zastanawiac czy ja mam wystarczaja ilosc badan?????? mozna popasc w paranoje z tymi wszytkim badaniami a kazda z nas jest inna i trudno porownywac jedna do drugiej nom chyba ze sie myle, ale coz nam innego pozostało jak tyko czekac ze ktos moze [powie cos nowego, da choc pormyk nadzieji w koncu tego nam potrzeba:) dzialajcie dziewczyny to chyba jedne ze skuteczniejszych meteod:) mnie dzis znow tesciu dopadł o dzieci i znow mu powiedizlam ze jedno mam odsc, strasznei tak wiecznie kłamac :( i przykro mi sie zrobiło i w ogole do dupy -po cholere sie pyta ja to nawet sobie juz wymysliłam ze nei che prezentów na swieta oprocz jednego :D fasolki małej andzi:D i chiałabym takeigo samego rpezentu dla was:) muaaaaaaaaaaaaa

Gość hattie
Andziula miło z Twojej strony,że też życzysz nam takiego prezenciku :D Oj jak fajnie byłoby dać mężowi pod choinkę jakieś zdjęcie USG :D hihihi Jego mina w takim momencie..bezcenna! Andziula niestety my musimy się z takimi pytaniami na okrągło zmagać i kłamać,że nie chcemy dzieci/nie lubimy/nie mamy czasu itp... :( Dziewczynki co porabiacie? Em już wysprzątałaś chałupkę?

PRAWDZIWKI rules :D:D:D:D:D:D:D:D Hattie, kupiłam z Yves Rocher serum roślinne z wyciągiem z jabłek - przeciwzmarszczkowe ;) dla kobiet koło 30-tki ;) Też mam fioła na punkcie kosmetyków do twarzy - fioł ten niestety jest kosztowny :( (Em, podaj sprawdzone adresy stron, z których kupujesz, ładnie proszę!!!)

Gość Dopiszcie sobie do tej
listy badań koniecznie BADANIE TARCZYCY: tsh, ft3, ft4, usg i przeciwciala atpo! jest tsh nie bedzie miedzy 1-2,5 to bardzo ciężko zajśc, a gdy ft4 jest w dolnej granicy normy to ciężko ciążę utrzymać...poczytajcie też o chorobie hashimoto.Pozdrawiam i powodzenia życzę:)