Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość one question

czy samobójcy idą do piekła?

Polecane posty

Gość pan white
"o wybaczaniu" tak warto obejrzeć ten film PRZEBŁYSK WIECZNOŚCI, masz rację. Tak jak piszesz mężczyzna przebaczył nawet takim osobom, które nie chciały mu pomóc w bardzo ciężkiej chwili. Na tym właśnie polega wybaczenie. Tak samo Piotr Stępniak powiedział w wywiadzie i to co powiedział to wszystko szczere słowa są, jeśli Ty realisto nie wierzysz to nie, widać że nie poznałeś Boga i Jego miłości. Gdy żyje w Tobie Chrystus takie wybaczenie jest możliwe, tak jak wszystko w Twoim życiu, tylko dzięki Jezusowi, można wybaczyć największemu wrogowi. Choć po ludzku takie wybaczenie jest niemożliwe. Sam wiem po sobie gdy dostąpiłem nowo-narodzenia, wszystko co wcześniej było nieosiągalne i niemożliwe, staje się możliwe i bliskie. Doświadczasz tego w życiu, tutaj nie ma co kwestionować tego. Dlatego ja takiego człowieka jak Piotr Stępniak, Pastora Artura Cerońskiego rozumiem, bo choć nie miałem takiego życia jak Oni, to wiem że to co mówią nie jest fikcją, kłamstwem, ale prawdą. To są żywe dowody działania Bożej mocy. Tak właśnie działa Bóg :) Żeby natomiast poznać prawdziwego żywego Boga, który może Twoje życie zmienić, może uzdrowić to co nieuleczalne i co niemożliwe do pojęcia ludzkim rozumem, trzeba zrobić bardzo ważny krok i podjąć decyzję, która najprawdopodobniej będzie decyzją, która zmieniła całkowicie Twoje życie, oczywiście na lepsze. Ludziom jak się wyłoży wszystko na tacy, to tego nie chcą, dlatego nie będę Ci mówił jaki to krok, jak będziesz chciał to sam poszukasz, zrozumiesz. nie wiążę i nie zamierzam wiązać się z żadną partią polityczną. Nie ma jak połączyć wiarę z partią polityczną

Gość pan white
nie ma sprawy realista, sam czasami lubię posłuchać mądrych ludzi, od których bije mocno Bożą miłością, ten wywiad należy do nich zaliczyć. Realista nie pójdę nauczać w zakładach karnych ponieważ z zakładem karnym nie mam nic wspólnego, a min. Piotr Stępniak to człowiek który się nawrócił i jest żywym przykładem, że Bóg nie wybiera sobie ludzi, że każdy człowiek, nawet ten z czerwoną kartą w życiu może dostąpić nowo-narodzenia i jednocześnie prowadzić nowe życie i pomagać innym, poprzez swoje świadectwo. Taka osoba, która się nawróciła nie potrafi uchować tego pięknego uczucia miłości, opieki, bezpieczeństwa od Boga i zachować te uczucia tylko dla siebie. Z takiego człowieka wypływają te uczucia i chce nieść innym dobrą nowinę jaki jest Chrystus i chce by inni ludzie, którzy być może mają takie same lub inne problemy mogli wieść inne życie. Ja natomiast, mogę służyć pomocą w innych sprawach w tych, które ja doświadczyłem w życiu. Dzięki Jezusowi Chrystusowi. Ci ludzie, którzy przeżyli więzienie a zarazem dostąpili nowo-narodzenia mogą śmiało mówić o takich sprawach, ponieważ to przeżyli, mają bagaż doświadczeń, wiedzą dokładnie co jest złe, a co nie, mówią to z emocjami. Porównaj taką osobę, do osoby np. księdza, który mówi o rodzinie, choć tak naprawdę tej rodziny swojej nigdy nie założył. Nie żyję z żoną, dziećmi na co dzień. Nie chodzi mi tutaj o najazd na księży, natomiast o porównanie osób, które mówią o czymś bo mają to za sobą, ich życie uległo zmianie, z osobami, które mówią coś, bo tak mówi grupa, książki naukowe itp. "Ten wywiad to chyba jakieś sfabularyzowane brednie .. na pokaz ......wymyślone gadanie ..." Kolego to nie brednie, to nie serial z tv sztucznie nakręcony, to życie z Jezusem Chrystusem :) Chcesz, możesz tak żyć. Tylko od Ciebie zależy wybór życia. Nie patrz na religie, na polityków, weź życie w swoje ręce i podejmij decyzje, a potężny Bóg będzie działał w Twoim życiu. Sekunda, która może zmienić całe Twoje życie tylko na dobre. Nie musisz należeć do religii by poznać Boga Żywego Jezusa Chrystusa. Nawet poleciłbym Ci coś, co ja zrobiłem by poznać Boga Żywego, ale na razie nie widzę potrzeby o tym mówienia. Chyba, że ktoś będzie chciał poznać osobiście potężnego Boga Wszechmogącego, który sprawia, że rzeczy niemożliwe na tym świecie, stają się możliwe w każdej chwili życia. "U ludzi to niemożliwe, ale nie u Boga; bo u Boga wszystko jest możliwe" (Mateusza 19,26) "Wszystko mogę w Tym, który mnie umacnia" (Filipian 4,13)

Gość to ludzie ktorzy nie akceptuja
swiata takim jest,nie sadze zeby jezus mogl zmienic czyjs sposob myslenia

Gość do pan white
Co sądzisz o ludziach stosujących medytację transcendentalną?

Gość pan white
poznaje ludzi po tym jak mocno żyją w relacji z Bogiem, czy potrafią powiedzieć że Jezus Chrystus jest ich Panem, że jest ich osobistym Zbawicielem, Przyjacielem, Uzdrowicielem itp. Nie mam styczności z osobami które stosują medytacje transcendentalną, dlatego nie wypowiem się jak działa na ludzi. Uważam natomiast, że wypowiadanie mantr i medytacje mogą nieść duże zagrożenie, ponieważ osoba, która praktykuje tego typu wschodnie metody jak medytacja transcendentalna nie idzie w kierunku nauk Jezusa Chrystusa, odrzuca tym samym Ojca Wszechmogącego Jego miłość itp. ucieka się w nieznane metody, które oczywiście mogą być skuteczne, ale na końcu można się mocno zdziwić czym jest ta droga, którą się podążało. Osobiście interesowałem się kiedyś praktykami wschodnimi przed tym jak poznałem osobiście Jezusa Chrystusa i nie polecam wchodzić w te tematy, to są zwodnicze praktyki, albo odrzucające, albo obrażające Boga Jahwe i Jezusa Chrystusa, prowadzące nie w tym kierunku co potrzeba. "Badajcie duchy, czy są z Boga." (1 J 4, 1) Tak w ogóle to po co komuś praktykowanie medytacji transcendentalnej?

Gość do white
tak czytam ostanie strony... mysle ze ludzie po prostu chwytaja sie wszystkiego -- jak i yakich wschodnich metod 🖐️ gdyz mysla ze moze im to pomoze 🖐️

Gość do white
*takich

Gość pan white
tak jest nawet powiedzenie: tonący brzytwy się chwyta. W przypadku praktyk wschodnich jak najbardziej. Pismo Święte wyraźnie mówi o zwodniczych filozofiach i wiele innych przydanych informacji jak nie wpaść wszelkie pułapki. Ostatnio praktyki wschodnie są bardzo polarne, rozpowszechnione i niosą zagrożenie przede wszystkim dla zagubionych ludzi. fubu o co Ci chodzi? :)

Gość pan white
Niech Cię Bóg Błogosławi, byś odnalazł prawdziwe Boże życie.

Gość pan white
Jutro Wam pokaze filmik, ktory obrazuje potege Boga, Jego milosc do nas ludzi. Gdy chwalimy Boga, wyznajemy Jego ustami, to szatan spiernicza jak tylko moze. Fubu nie kpij sobie z Jezusa, bo zly jak wejdzie Ci w zycie to zostanie z Ciebie wrak czlowieka. Jestes wyznawca zlego a w dodatku ateista i strzelasz sobie sam w kolana, a tak daleko nie zajdziesz. ''Wierzysz, ze jeden jest Bog? Slusznie czynisz- lecz takze i zle duchy wierza i drza''

Gość a co , zaszaleje
wszyscy tutaj sprawiacie wrazenie ludzi opetanych. ta zlosliwosc , wyzywanie , szyderstwa , nienawisc . Zastanowcie sie jedno z drugim jakimi to jestescie teraz "apostolami" , zal patrzec. tfu

Gość pan white
kto ma oczy ten widzi, kto ma uszy ten słyszy, kto ma rozum i serce otwarte ten rozumie. Wszystko co uważam za potrzebne przekazałem, a co z tym zrobicie to już wasz świadomy wybór. Nie kieruje w nikgo złości i nie złorzecze, bo nie na tym polega wiara chrześcijańska. Pozdrawiam wszystkich

Gość pghjghn
bardzo dobre przesłanie z linak jak [Artur}}}} opowiada o swoich przejściach

Gość pghjghn
linka*

Gość Eminem em
Przecież Eminiem o tym mówi. ^^

Gość przeciez te linki z vimeo wkle
jala Rozia77 ;), w topiku o illuminatach :P:D:D:D:D

Gość pghjghn
znam to

Gość po śmierci jest tak
Wychodzisz z ciała ale zachowujesz świadomość i wspomnienia i jest tam droga i brama, jak przez nią przejdziesz to już nie ma powrotu, za ta bramą sa istoty ktore osądzą cię z życia i pokieruja dalej, ludzie źli, podli boją się iść tą drogą więc zostają na ziemi w zaświatach ziemskich jako duchy i pasozytuja na ludziach żeby podładować swoje ciało astralne energią, niektóre podle dusze są tu już setki lat, są coraz bardziej plugawe, coraz bardziej złe, ani myslą iść tam gdzie powinny, boją się wyroku.

Gość adsfcv
Obejrzałam filmik z youtube który podał p white i nawet poruszył. Niestety jestem człowiekiem zbyt małej wiary i potrzebuję chyba też jakiejś wizji jak człowiek który opowiada o swoim świadectwie :O do white pomól się za mnie w wolnej chwili 😭

Gość pan white
Pomodlę się za Ciebie i mogę to robić kiedy tylko będziesz chciała. Mogę z Tobą porozmawiać prywatnie, opowiedziałbym Ci na moim przykładzie jak budowałem wiarę i silną więź z Bogiem. Napisz do mnie wiadomość na e-maila: panwhite.poczta@gmail.com chętnie Ci pomogę, wszystko wytłumaczę i pokieruję by Twoje pragnienia prosto z serca owocnie realizowały się w życiu.

Gość do whita
najlepiej opisz swoje inne swoje doświadczenia z bogiem tutaj to i inni skorzystaja.

Gość realista 111X
taaak Jak sami sobie nie pomożecie to nic nie pomoże !!!!

Gość d autorki
jeżeli ktoś szuka noclegu mogę polecić sprawdzony już przez mnie portalwww.e-wczasy.pl . Mają bardzo konkretne informacje. Dodatkowo szeroko rozwinięta baza umożliwia każdemu znalezienie coś dla siebie

Gość pan white
nic nie zastąpi prywatnej rozmowy, ponieważ wykazuje się tym chęć kogoś i zainteresowania oraz poznawania tego co kogoś interesuje, w tym przypadku pogłębiania wiary. Natomiast są też pewnie osoby, których interesuje tylko odpowiedzi na pytanie, który autor zadał. Tak więc jeśli, ktoś jest zainteresowany to proszę napisać: panwhite.poczta@gmail.com na pewno odpowiem. Obecnie czytam, książkę o tematyce z którą autor tego wątku się boryka. Książka oparta na Piśmie Świętym, lekko się czyta i przede wszystkim wyjaśnia wiele problemów ludzi i wskazuje na ich źródło. Książka dotyczy także osób opętanych, myślę że gdybyście przeczytali to sami byście się przekonali i zdziwili ile zwykły przyziemny człowiek nie wie. Jeśli chcecie zdobyć cenną wiedzę, a zarazem nie chcecie się borykać z takimi pytaniami jak autor, ta pozycja jest dla Was. Chętnie wskaże po przez emalia, jeśli będzie ktoś zainteresowany. Znam również ciekawe książki, które mogą bas bardzo zdziwić, bo pewne sprawy są bardziej skomplikowane i bardzo możliwe, że nigdy ich nie rozumieliście. Nie wchodzę tutaj na forum, ale zostawiłem swój namiar jeśli jest, ktoś zainteresowany, proszę pisać. Nie chce kogoś wciągnąć do żadnej denominacji religijnej, religia nie jest tutaj ważna, więc nikt nie musi się obawiać. Zainteresowanym chętnie pomogę. Pozdrawiam wszystkich :)

Gość pan white
Nie wiem czemu ale wpisałem adres swojego e-maila i już drugi raz adres się wpisał z spacją w słowie gmail, (między literą "i" a "L") tak więc skopiujcie mój adres i usuńcie spację z adresu, a będziecie mogli się ze mną skontaktować. Życzę wszystkim odnalezienia Boga Żywego, bo to on daje wszystko co dobre: wszelkiej miłości, zrozumienia, spokoju, dobrobytu i obfitości w życiu, tego człowiek potrzebuje w życiu.

Gość glasgow
panie white mam dwa pytania. pisałeś cos, ze nie nalezy praktykowac medytacji podczas gdy nawet w biblii jest o tym mowa czyli oddawanie sie modlitwie w ciszy to jak to jest? z tego co tutaj piszesz to najwazniejsza jest biblia i religia chcrzescijanska. to w takim razie co z tymi ludzmi co maja koran, co z ludzmi innych wierzen. przeciez i tam slyszy sie o cudach. skad one sa w takim razie?