Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mojaNieMa

9 miesieczna dziewczynka nie ma jeszcze zabkow?

Polecane posty

Gość mojaNieMa

Mam corke 9 miesieczna i nie ma ona ani jednego zabka.Czy nie powinno cos juz sie pojawiac?czy mam sie niepokoic? Syn majac 7 miesiecy mial juz 2 zabki a tu nic.Juz od 2 miesiecy mala sie slini ale nic nie widac niestety.Przepraszam moze jestem przewrazliwiona ale chcialabym sie dowiedziec po prostu jak bylo u Was....dziekuje:)

Gość zupełnie nie masz się czym
martwić mnie samej pierwszy ząb wyszedł gdy miałam ponad 10 miesięcy, a mojemu bratu dopiero, gdy skończył rok gdy poszedł do I klasy szkoły podstawowej nadal miał same mleczaki;) oboje (ja mam 32 lata, a brat zaraz skończy 30) do dziś mamy bardzo mocne i zdrowe zęby podobno dzieci, u których ząbki pojawiają się później mają je dużo mocniejsze:) u nas to się na razie sprawdza;)

1cora miala 5 miesiecy a teraz druga 6 i nic,wiem ze to sie przejmuje genetycznie a tatus mial w 10 miesiacu i bardzo zabkowanie przeszedl:(

hej nie martw sie mojej corci pirwszy zabek wyszedl dopiero po pierwszych urodznach :) (miala rok i 2 tyg) Napierw jej wyszla na dole jedynka a pozniej odrazu na gorze po przeciwnej stronie troszke smiesznie wygladala ale liczylo sie ze ma 2 zabki :) Teraz ma ponad 2 latka i dalej jej zobki ida powoli ale wychodza.Tez sie martwilam i pytalam o to lekarza ale mowil ze nie mam o co sie martwic napewno wyjda :) I tak wlasnie bylo. Pozdrawiam

Gość mojaNieMa
dziekuje Wam bardzo:) uspokoilyscie mnie.... bo slyszalam,ze jak dziecko ma krzywice to ida tak powoli itd.... i sie zamartwiam.... dzieki:)

Spokojnie :) Mój synek pierwszego zęba "dostał" jak miał skończone 11 miesięcy. Myślałam że ten etap szybciej nastąpi gdyż w okresie 6 miesięcy strasznie się ślinił,dziąsła spuchnięte,marudny itd. U nas zębów jak nie było tak nie było.A jak się pierwszy pojawił to wychodziły po 2-3 jednocześnie.I po 1,5 miesiącu miał wszystkie zęby.

Gość anikab87r632
Badz spokojna ! Mojemu synowi pierwszy zabek <przebil sie>kiedy skończyl 13 miesiecy ! Strasznie sie martwilam ,czy w ogole ma zawiazki zębow,bylam w klinice dzieciecej,powiedzieli czekac,no i czekalismy !Dodam tylko tyle,ze ostatni zabek wyszedl mu na 3 urodziny! Dzis ma 4 latka wszystkie zdrowe,piekne perełki a w tym wieku dzieci juz maja braki<pruchnica> wiec badz cierpliwa i czekaj !pozdrawiam