Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znerwicowana żona

Mąż chce nazwać córke Natalia ja Patrycja a teściowa uparła

Polecane posty

Gość znerwicowana żona
to z tych 3 jakie? najbardziej... nawet nie wiem które jeśli nie patrycja miała bym wybrac czy natalie czy hanie;/

Gość likmurjynbgfvdc
natalia jest najladniejsze:) na drugim miejscu hania a patrycja najgorsze

Gość pumba203
wszystkie Natalie i Patrycje ktore znam nie maja najlepszej opinii wsrod ludzi i nie sa za bardzo rozgarniete itd.itp,wiec nie mam najlepszego zdania o tych imionach,a Haneczka to piekne imie i bardzo mi sie podoba,moja nauczycielka z liceum miala tak na imie-bardzo madry czlowiek,i kolezanka z studiow-niczym siostra

Gość tap tap pat
bez przesady :D sama mam na imię Patrycja i jestem zadowolona :) całkiem zacne imię .

nazwij Patrycja Natalia a Hania ojj nieeee ze stara ciotka sie kojarzy swoja droga nie pozwolilabym zeby tesciowa decydowala o imieniu dla mojego dziecka albo wybierz zupelnie inne zadne z tych zeby nikt nie marudzil

Gość llleeeewwweeelll
imię Patrycja nie za bardzo mi się podoba, Natalia już jest lepsze, a co do teściowej to w ogóle nie bierz jej pod uwagę, jeśli pod jej dachem nie może być "wymyślonych" to co ona każe wam się wyprowadzić jeśli nazwiecie dziecko inaczej? Wątpię. Po za tym to Ty jesteś w ciąży, to Ty chodzisz z brzuchem, to Ty będziesz rodzić i masz prawo do decyzji jakie imię wybrać, już ktoś wcześniej dobrze napisał mąż daję nazwisko a Ty możesz imię.

Gość PETRONAS SAUBER
ale twoja teściowa to akurat ma najmniej do gadania co do imienia.Natalka i patrycja to ładne imione wiec najważniejsze że nie skrzywdzicie dziecka http://odlotek.pl/zaproszenie/31074

Gość czemu teściowe są takie pojeba
najpierw synowi by chciały wybierać żonę a potem nawet do wnuków się wtrącają

Gość wedlug znaczenia imion w googl
Natalia - kobieta o wnikliwym umyśle i głębokich zainteresowaniach. Starają się szczerze iść droga wskazana przez rodziców. Ale szybko okazuje się, że ich horyzonty Są szersze, a cele leża dalej. Często się zdarza, że Natalie interesują się abstrakcyjnymi dziedzinami wiedzy. Jest wiele przyczyn, dla których Natalie wybierają towarzystwo starszych przyjaciół i również wśród starszych mężczyzn czują się na swoim miejscu. Natalie nie pchają się do pierwszych rzędów. Raczej wola być odkrywane niż dbać o własna popularność. Instynktownie liczy na szczęśliwy los, który rzeczywiście ich nie zawodzi. Patrycja - jest osoba śmiała, energiczna i pełna inicjatywy, łatwo zaskarbiająca sobie względy i przyjaźń innych ludzi. Kocha rodzinę, dom dzieci. Wiele czasu poświęca sprawom społecznym i patriotycznym. W postępowaniu jest subtelna, ale zasadna i konserwatywna. Potrafi bronić swojej racji. Jest wykształcona, dobrze sytuowana, szybko staje się niezależna. Ma w życiu mnóstwo szczęścia. Hanka- potrafi sumiennie pracować na swój sukces. Nie jest jej straszna ciężka praca. W głębi serca jest niestety niezbyt pewna siebie, co sprawia, że jest bardzo drażliwa na swoim punkcie i łatwo się obraża. Nie lubi krytycznych uwag, za bardzo bierze je do siebie. Lubi piękne stroje i dobre kosmetyki.

Gość pirsza fanka ladaca
Natalia to tez nie jest dobre imię, pomyśl o tym jak będziesz mówiła do niej jak będzie młods to będzie jeszcze oki - Natalka, Natka czy coś a potem jak już będzie miała 25 lat? Inni tez będą mieli problem bo wtedy Natalka lub Natala juz nie pasuje do młodej kobiety a Natalia jest jakies take oficjalne i sztywne. Patrycja to też niezbyt ładne imie moim zdaniem, jest dużo ładniejszych imion. A Hani nie bioe pod uwage bo to opinia tesciowej, ktora powinna tu mievc najmniej do powiedzienia akurat

Gość Kocham Konrada
wybierz jeszcze inne niz te trzy. patrycja jest brzudkie hania - nie , bo tesciowa nie moze rzadzic tobą. a natalia tez nie, bo pewnie mężowi sie jakas natalia podobała. wymysl jeszcze jedno. np. Małgosia - sliczne imie, gosia, małgonia :)

Gość nie tylko ty bedziesz mowic na
nia zdrobniale. Pomysl jak beda mowic na nia obcy ludzie: "Patka" "patryka". no jak beda mowic bo nie "patrysia" przeciez. !!!!

Gość wedlug znaczenia imion w googl
pati/pat/patusia/patysia :D

Gość imiennik
Natalia - zdrobnienia Natala, Natalka, Natasza(!)

Gość jak jeszcze kumam twój
konflikt z mężem - macie różne gusta - to nie kumam teściowej. a co jej do imienia??? przecież to TY jesteś matką!!!! jak chce hanie to niech się zapłodni albo adoptuje. Nie cierpię takich ludzi!

Gość gtfdfghdthd
nie słuchaj tesciowej, bo skoro chce teraz rządzić to potem po urodzeniu będzie się do wszystkiego wpieprzać. Że dziecko nie tak karmisz, przewijasz, że nie w to ubrane a pogoda taka. Daj jak tobie sie podoba. Ale patrycja i natalia mnie nie przekonują. Może Monika, Paulina, Alicja, Nadia, Kasia.

Gość bootelka
imię dla dziecka wybierają rodzice- koniec i kropka. jak dla mnie Hanka to starodawne imię . może być Natalia Patrycja lub Patrycja Natalia, a teściowa i tak pewnie na dziecko będzie mówiła Hanka. A najlepszym wyjściem z sytuacji byłaby wyprowadzka od teściowej, wtedy nie byłabyś taka znerwicowana, nie daj sobą rządzić. możecie pomyśleć jeszcze o jakimś innym imieniu - a może urodzi się chłopiec :)

Gość wkurwio**
Teściowa to ma do tego figę.

Gość Moja kolejność
jest taka: Hanna Natalia Patrycja Szczerze nigdy mi się Pacie nie podobały

Gość już doświadczona mama
Hania bardzo ładne imię takie dziewczęce i delikatne. HANIA

Gość Moja kolejność
Ale to twoje dziecko i nazwiesz je jak ty będziesz chciala. Jak ulegniesz teściowej to o wszystkim będzie chciała decydować. Jakich pieluch masz używać o której dziecko powinno spać itp. :O

Gość kgkkffk
hej ja mam na imię Patrycja....

Gość Agabag
Boże , czy ja dobrze przeczytalam, od kiedy to dziadkowie wybierają imiona wnukom. Ale masz problem dziewczyno, ile ty masz lat? Moze za chwile bedzie Wam mówiła kiedy macie isc do łożka? Wyprowadzcie sie na swoje i po kłopocie, kobieto w jaka rodzine ty się wpakowałaś?

Gość bereniczka
hania i natalia ladne , hania bardziej tradcyjne i w dzisiejszych czasach oryginalne patrycja badziewne

Gość in somnia
Patrycja to nie jest superbrzydkie imię, ale to połączenie "tr" sprawia, że jest ciężkie i mało delikatne. Natomiast Natalia jest miękkie dzięki zmiękczeniu "l". Sama mam tak na imię i bardzo mnie to cieszy. Jest wiele pięknych zdrobnień tego imienia, mój chłopak mówił do mnie zawsze "Natuniu", "Natuś", "Natalko". Hania to też ładne, miękkie imię, ale biorąc pod uwagę, że to nie Twoja teściowa decyduje, to powinniście Wy wybrać.

Gość Sardynia
Chwilka.... Teściowa decyduje jakie imię dla Twojego dziecka!? Szok.. Mam nadzieję, że matka Twojego męża wypowiedziała te słowa w żąrtach. Ja w życiu nie pozwoliłabym, żeby imię mojej córki czy syna było wyborem tściowej. A za kilka lat będzie pier...lić" widzisz kochana wnuczusiu to ja wybrałam dla ciebie imię bo mamusia nie miała ciekawych pomysłow, zresztą nigdy takich nie ma". Czy reszta nie zauważyła tego tekstu autorki? Wybieraj dziewczyno sama, lub z mężem, ale nie z teściową. Wybierać to ona sobie może co ma udziać, skarpety czy sweter. Wybaczcie jeśli nie mam racji.

Gość Sardynia
czyżby wszystkich zatkało?

Gość agusiaaaa23
Hania? nieeeeeeee.... Natalia i Patrycja? wszedzie pełno tylko Natka Patka. Mi osobiście sie nie podobają