Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znerwicowana żona

Mąż chce nazwać córke Natalia ja Patrycja a teściowa uparła

Polecane posty

Gość Sardynia
Mam rozumieć, że forumowiczki nie widzą nic złego w wyborach teściów?

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Jako 25-letnia Natalia oświadczam, że to najpiękniejsze i najwspanialsze imię na świecie. Normalne zdrobnienia, a do tego we językach obcych ma podobne brzmienie. Cieszę się, że noszę takie imię. Patrycja - nie podoba mi się. Zwłaszcza zdrobnienie Patka. Chyba nie chcesz, by na Twoje dziecko inne dzieci chcąc dogryźć wołały "Patka-szmatka"... Poza tym z patafianem się kojarzy, a to też nie ma pozytywnego wydźwięku :( Hania - no cóż... kto co lubi i kto w jakim stopniu lubi teściową... Osobiście decyzję dotyczącą imienia dla mego dziecka zamierzam podejmować z mężem - teściowa już miała okazję wykazać się jako matka, więc niech się już nie wtrybia, bo co za dużo toniezdrowo.

POwiem ze imie Patrycja jest ladne ;)) ja tak mam na imie I jest duzo zdrobnien do patrycji Pati Patka Patusia Patrysia:)

Gość eheheheh
Poczekaj, aż córka się urodzi. Zobaczysz ją i od razu będziesz wiedziała, jak jej dać na imię. Teraz sobie wybierzesz ale może się okazać, że wybrane imię nie pasuje do dziecka i tyle. Nie śpiesz się, nie ulegaj presji - "nerwica" z takiego drobnego powodu w zaawansowanej ciąży niczemu dobremu nie służy.

Gość patrycja to chyba od razu
wyjedz do irlandi bo kazda polka tak nazywa w irlandi corke lub syna co by sie podlizac w Irlandii ludziom

Gość blebletuptup
Moim zdaniem Natalia znacznie ladniejsze od Patrycji.

z tych 3, to moim zdaniem wlasnie Hania jest najladniejsze, ale kazdy ma własny gust i tym się kieruj, to bedzie twoje dziecko a nie tesciowej. A jak bedzie ci marudzic, to sie jej zapytaj, jak ona mogla swojemu synowi (twojemu mezowi) takie brzydkie imie nadac i czy ktoś na niej to wymusił...

Daj jej na pierwsze Natalka, a na drugie Patrycja, przecież obydwoje jesteście jej rodzicami, a teściowa niech się buja, można wypowiedzieć swoje zdanie, a nie upierać się przy swoim, swoje dzieci mogła nazywać jak chciała

Gość perfect harmony
do autorki: daj dziecku takie imię żeby zdrobnienie było ładne, tak jak w imionach monika zdrobnienie, albo monisia, moniczka, albo karina, karinka, bo na anny, katarzyny, elżbiety i hanny, to potem wołają kaśka, małgośka, hanka, elka a to jest straszne obrzydzanie imion i brzmi okropnie, przynajmniej dla mnie

Gość madzialena;D
pojebana ta tesciowa. a co ma jej doch do rzadzenia dzieckiem? Twoje dziecko,twoj wybor. na tesciowa nawet uwagi nie zwracaj. Starodawne dasz i je skrzywdzisz, za pare lat bedzie " o patrzcie, idzie przereklamowana hanka" mi sie patrycja osobiscie nigdy nie podobało, brzydkie imie. dajcie jakieś zebyscie w 3 sie zgodzili moze nawet z innej beczki,proste i ładne np Anna czy Magda;P a tesciowa to wiadomo stare czasy, poprzyj argumentami np religijnymi;)

Gość anka mijanka
to daj jeszcze inne niż te 3 podane

Gość xxxxxxxxxxkxkxkxk
Hania to wieśniackie imie, takie wsiowe, za pare lat bedzie wstyd je miec. Patrycja ladne, normalne i na topie zawsze. Natalia fuj. tez wsiowe, kojarzy mi sie z taka jedna co jadla gile od nosa

Gość perfect harmony
mała czarna88 nie unoś się tak, to tylko przykład, poza tym wolałabym być moniką niż małgośką

Gość gosława92
Ja jestem Małgośką i bardzo nie lubiłam tego imienia, ale Małgorzata brzmi całkiem dobrze, zaś Gosiaczek - słodko. Ja bym dała dziecku Oliwia.

Gość a ze mna bylo tak
moja mama chciala mnie nazwac Magdalena a ojciec Patrycja, wiec bez wiedzy mamy poszedl gdzie trzeba i zmienil mi imie na Patty:) A teraz jestem Patrycja Magdalena :)

Gość stuk pukk
u mnie byla podobna sytułacja i jest teraz Natalia Patrycja i mysle ze to dobry wybur

Gość perfect harmony
do gosława: ja też małgośka i nie znoszę swojego imienia, a zwłaszcza zdrobnienia małgosia, małgośka jest okropne, ale cóż trudno, mogło być gorzej :-)

Gość fajny mężuś nie ma co.......
tesciowa tragedia, maz tez nie lepszy, ale wiadomo po kim odziedziczyl to. mężuś nie chce slyszec o kompromisie, fajny mężuś nie ma co... mi sie patrycja nie podoba, ale w życiu bym nie napisala komus : nie dawaj dziecku na imie patrycja bo krzywde mu zrobisz. kazdy daje takie jakie uwaza i jakie mu sie podoba. pozdrawiam :)

Gość Ptrycja......
Ja mam na imie partycja i tak średnio mi sie podoba. ( Patrtrtrtrtrycja) Wolałabym bym miec tak jak mam na drugie ( w sumie to wszyscy tak na mnie mówią) czyli Kazimiera vel Kazia. Pewnie wyda wam sie to śmieszne ale ja bardzo lubię to imię :) A gdym miała córke to nazwałabym ja tak : Amelia Michalina Laila albo jak z mojej ulubionej książki : Remedios (ale to juz chyba ekstremalne )

Gość Ptrycja......
Natalii jest tyle co Asi , Kasi i Ań i wszystkie sa takie same.

Gość dsahfjkdshkjfhskjef
Remedios hahahaha Może Reflux nazwij dziecko- ang. zgaga. Patrycja imie na topie, owszem, zawsze było na topie w robotniczych rodzinach zamieszkujących blokowiska. tam same Patrycje mieszkają. Hania i Natalia o wiele ładniejsze.

Gość Ptrycja......
Hania owszem moze i ładne ale Natalia.... nie lubię żadnej Natalii , która znam wszystkie sa takie same ,przeciętne. nie rozumiem jak można naśmiewać sie z imienia np w Portugalii tak samo jakaś idiotka mogłaby naśmiewać sie z twojego.

Gość caterinka aa
A u mnie było tak że z mężem uzgodniliśmy że imię dla córki wybiorę ja a dla synka on. Więc albo Marika albo Alan, rodziców ani moich ani męża nie braliśmy pod uwagę. Alan średnio mi się podoba, ale myślę że trzeba umieć iść na kompromis :) lekarz mówi że ma być córka rodzę za ok. 3 tyg. także zobaczmy :)

Gość kreolkaaa 26
1, TESCIOWA NIE MA TU NIC DO GADANIA !!!!!!!!!!!!!! 2. Bardziej podoba mi sie Natalia 3. TY rodzisz i ty decydujesz ( u mnie tak bylo), kiedys przy drugim zadecyduje maz:P (albo mu sie tak wydaje)

Gość Moniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
autorko musicie sie z mezem jakos dogadać, a tesciowej w ogóle nie bierzcie pod uwage

Gość kreolkaaa 26
acha, nie wyobrazam sobie zwracac sie do dziecka imieniem ktorego nie lubie , badz wrecz nie cierpie, jesli sie tobie podoba patrycja to daj patrycja

Gość hehpppppppp
Daj jej Laura i juz.