Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Proszę o merytoryczną dyskusję

Co wam przeszkadza ten krzyż!? Proszę o merytoryczną dyskusję, bez wyzwisk.

Polecane posty

Gość tu jest kraj demokratyczny
Odwołam się do argumentu, który powinien przemówić do obrońców krzyża: przeciez nasi ojcowie i dziadkowi walczyli narażając życie, żebyśmy mogli żyć w kraju demokratycznym, gdzie nikt nie będzie nam mówił co mamy robić. Walczyli o to, by wolno nam było mówić po polsku i wyznawać wiarę katolicką - nie zaś po to, byśmy musieli to robić. Czy nie wydaje Wam się, że jest im cokolwiek przykro, że zamiast cieszyć się wolnością chcecie popaść z jednego poddaństwa w drugie? Co nam przeszkadza krzyż? Przeszkadza tak samo jak swastyki w szkołach i urzędach - z radością usuwane gdy tylko było można. Przeszkadza nam tak samo jak portrety Bieruta w szkołach - przecież dzieciom krzywda się nie stanie, jeśli popatrzą na jakąś gębę - jednak z radością zdejmowano te portrety. Nie dlatego, że komuś realnie "przeszkadzały" - ale dlatego, że zostały zawieszone pod przymusem i już samo to było upokarzające. Gdyby komuniści wieszali wszędzie portret Anny Jantar np. też byśmy pragnęli je pozdejmować tuż po pierwszych wolnych wyborach, choć przecież nie Anna Jantar jest zła. Dziś nikt nas do żadnych symboli nie zmusza, więc zamiast cieszyć się z tego, próbujemy zrobić wszystko by to zmienić. Po co? Krzyż w szkole nikomu by nie przeszkadzał, gdyby nie ostry i autorytarny sprzeciw, gdy komuś przyszło do głowy, żeby krzyże pozdejmować - to już jest przymus.

ta..bmblondyn ...ta i co za argumentacja.... jak przyjemnie sie rozmawia

... i dealer'a sie inaczej pisze..... wiem co powiesz....."sama pisalam..... bo jak czlowiek tak siadzie i mysli......"

ty kraju demokratyczny, puknij się w ten głupi łeb. Jeszcze nikt nie uchwalił, że Pałac Prezydencki jest własnością Lecha Kaczyńskiego, tylko całego państwa polskiego. Już wystarczy poruty z pochówkiem na Wawelu. Kaczyński był prezydentem beznadziejnym, i tylko jedną jego zasługą było, to że zginął w wypadku lotniczym niczym car ruski z całym dworem. Nikt prócz Palikota nie może zrozumieć, że Kaczyński Lech winien jest śmierci tych ludzi.

Gość adi_P
wiesz co BellaM jak ciebie czytam to mogę krótko kwitować "W dupie byłaś i gówno widziałaś" Siedź sobie na tej emigracji i nam nie truj dupy tymi twoimi opowiastkami

Gość czytajcie bbmblondyn
uwaznie swojego przedmówcę a potem walic sie w łebiszcze

BellaM a w czym ty jesteś mistrzem? w pieprzeniu trzy po trzy? nic wartościowego od ciebie jeszcze nie usłyszeliśmy, a za twoje wypowiedzi o polaczkach itp. już dawno powinnaś dostać w twarz polską kat. ręką!

adi_P - nie bede siedziec na emigracji - wroce do Polski, zostane prezydentem i postawie krzyz na Twoim podworku.

Gość adi_P
BellaM jak juz brak argumentów to pieprzysz takie bzdury mam to gdzieś czy ty wrócisz z tej emigracji bo dla mnie jest nic nie znaczącym czlowiekiem

Gość adi_P
do BellaM krzyż to możesz sobie wytatuować sama na czole

Wlasnie zauwazylam, ze argumentacja pewnych ludzi (tych z pelna tolerancja oczywiscie) jest na poziomie dresiarzy. Juz bylo ze jestem smieciem, gownem nic nie wartym, nic nie znaczącym czlowiekiem itp.. hej - zapomnieliscie o moherze.....ubaw mam po pachy.

swoją drogą - wielka szkoda, że obrońcy nie pobili księży obecnych na Krakowskim - to by doipiero była draka ;) ciekawe czy byłby to grzech?

Powinniśmy się ponownie zjednoczyć jako naród różnych wyznań i umieścić na placu przed pałacem symbole wszystkich religii świata, bo właściwie czemu nie? :-o

Gość zirytowanaaaa
... i dealer'a sie inaczej pisze, ano inaczej BellaM , bo póki co obowiązuje nas język polski, na szczęście A miejce krzyża jest na cmentarzu. Tam zwyczajowo go stawiamy. Prezydent ma swoje miejsce pochówku bardzo godne. I to tam należy oddawać mu hołd, a nie przed urzędowym domem.

kochana zirytowanaaaa - diler jeszcze nie zostal oficjalnie przyjety do slownika polskiego,wiec obowiazuje poprawna pisownia angielska. Jak nie pasuje, to coz, trzeba uzyc wyrazu polskiego

Gość Miro miał rację, to dziki kraj
a ja pomimo tego, ze jestem agnostyczką dziś wrzuciłam do skrytki w samochodzie krzyż. I jak teraz zatrzyma mnie straż miejska lub policja w celu wlepienia mi mandatu pomacham im krzyżem i uświadomię, że właśnie mnie obrażają, a ja w tym czasie powyzywam ich od komuchów i esbeków :P A co... jak żyjemy w kraju w którym rząd nie radzi sobie z grupką oszołomów to co sobie będę żałować... w końcu kasa na mandaty piechotą nie chodzi ;)

Gość kuskuta
popatrzcie co ludzie robią pod pałacem ! - ktos tam wrzucił linka , temat: " impreza pod palacem prezydenckim'

Gość innyyyyyyyyyyyy
Wciąż się zastanawiam spod jakiego kamienia wypełzają takie tłuki jak BellaM. Dobrze, że popycha ją jakiś cudzoziemiec, bo przynajmniej Polaków z tego nie będzie.