Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sliwka robaczywka

Zaczynam 2 tygodniowa diete Stillmana, kto sie przylaczy?

Polecane posty

Witam wszystkich! Zaczynam jutro 2 tyg diete Stillman'a, ktos chce sie przylaczyc? Razem bedzie razniej. Wiem ze takich topikow jest na forum co nie miara, wiekszosc z nich wygasa szybko:( Zawsze bylam "pulchna" ale przez ostatnie pare lat tak sie zbieralo powoli..i zrobilo sie 77 kilo!!! Stosowalam wiele diet, jak pewnie wiekszosc z was i jedyna jaka na mnie dzialala to dieta Atkinsa, nie potrafie chodzic caly dzien glodna, a na Atkinsie po paru dniach praktycznie nie czuje sie glodu. Dieta Stillman'a jest podobna,ale polega na jedzeniu jedynie chudego miesa i niczego innego!!! Jest to dosc restrykcyjna dieta...ale dziala! Chodzi o to by wprowadzic cialo w stan ketozy, gdzie czerpie ono energie ze zgromadzonego tluszczu.Poza miesem dozwolone sa jedynie jajka i chudy ser, trzeba tez pic duzo wody (jak przy kazdej diecie). Po 2 tyg mam zamiar dodac 10gram weglowodanow dziennie (z warzyw) i potem po tygodniu na przemian: tydz tylko mieso i tydz mieso plus 10 gram wegli. Trzeba tez brac witaminy i mineraly...to by bylo na tyle zapraszam serdecznie :) ps; ja przed rozpoczeciem skonsultowalam sie z lekarzem (polecam) i zaznaczam ze jest to dieta dla ludzi zdrowych

Gość Drewniany mosteczek
Też myślałam nad tą dieta, ale w niedzielę wyjeżdżam na 2 tygodnie i takie odchudzanie odpada. Może po urlopie.

Gość ta dieta jest troche
ciezka....zalezy jak kto lubi mieso ,ale podobno efekty sa rewelacyjne......byl taki topik ,mozna sobie poczytac,

Gość Diii000
Ja się chętnie przyłącze:) Już od jakiegoś tygodnia o niej myślałam,ale się coś zebrać nie mogłam:|

Witam DiiO00! Fajnie ze ktos sie w koncu zainteresowal, bedzie mozna sie podzielic doswiadczeniami :) U mnie jak narazie 2 kilo poszlo!!! Niesamowite, bo juz bylam calkiem zdesperowana, od stycznia musze brac sterydy i niestety 10 kilo przybylo, pomimo iz nie jadlam wiecej niz wczesniej...w koncu cos dziala :) udanego odchudzania i pisz jak Ci idzie;)

Gość czesc ja tez sie odchudzam
waże wiecej, niż Ty, ale ostatnio waga stoi, lub sobie troche skacze, a jachce, zeby poszo w dol o kilka kilogramów. Poczytam o tej diecie, jestem gotowa w to wejsc. Niestety, dopiero od poniedziałku, bo w tym momencie nie ejstem w domu. Bedę tu zagladac. Jakie jesz mieso?

ooo, wlasnie cos takiego szukalam, ale od poniedziałku, bo jutro ide do znajomych i ostatni dzien "grzechu" a napisz przyklad swojego dziennego menu? no i jakie miesa? tylko drób? a rybe mozna?

Gość Diii000
Ja też zaczynam od poniedziałku, bo jutro ide do pracy i raczej nie dam rady nic zjesc co jest dozwolone:/ 2kg to świetny wynik! Motywuje mnie strasznie jak ktos pisze o swoich efektach:) Mam nadzieje,że razem do trwamy do końca i będziemy ekstra laski!:) Bużki Stilmanki:P ;*;*

ja tez bede tu w poniedziałek na sto procent jade z tym koksem nawet 3 tygodnie

No to dziewczyny straszna radosc mi sprawilyscie!!! Witam Was wszystkie!!!Coraz nas wiecej :) U mnie dzisiaj waga stala w miejscu...moze nie bede sie stresowac i zwaze sie dopiero w czwartek, chociaz kusi co rano zeby sprawdzic ;) Co jem, cielecine, kurczaka, czasem jakies jajko, na ryby niestety jestem uczulona, a szkoda bo byloby jakies urozmaicenie. Pieke kurczaki np, bez skory i zostawiam w lodowce, tak zeby miec cos przegryzc, kotlety mielone (bez bulki i panierki) tez trzymam w lodowce. Nie mam typowego menu sniadanie obiad kolacja, trzeba jesc 5-6 malych posilkow dziennie, jem co 3 godz troche miesa gotowanego, lub jajko na twardo, kawalek piersi z kurczaka, pije baaaardzo duzo wody i zielonej herbaty Do poniedzialku ps; moze ktoras z Was wie czy mozna musztarde, albo ketchup? wiem tylko ze chrzan jest dozwolony

Gość Drewniany mosteczek
Ja już byłam na Stillmanie 2 razy. Pierwszy raz jadłam same piersi z kurczaka i chudy twaróg. Straciłam jakieś 4 kilo w 10 dni. Drugim razem jadłam wszelkie mięso (również tłuste: drób ze skórą, golonkę, karkówkę) i jajka, twarogi nie. Schudłam w tydzień 6,5 kilo. Wychodzi na to, że lepiej na tej diecie jeść tłuściej. Aha za drugim razem jadłam też musztardę i majonez do jajek. Tylko radzę z tej diety wychodzić bardzo powoli (tzn dodać najpierw warzywa, po jakimś czasie inne węglowodany) bo straszne jojo was dopadnie :(

Czesc, wpadłam, zeby zobaczyć, jak mobilizacja na jutro. Drewniany mostek- dzięki za rady. Czy na pewno lepiej tłusto? Z tego, co piszesz, tak. Trochę się boję tej diety...ale chcialabym, zeby poszło parę kilo w dół, bo waga jakoś stanęla, chce jakiejs motywacji, chcę rozmiar w dol i potem dalej na czymś. Jeśli jednak np bedą mnie bolały nerki, to przerwę tę dietę. W każdym razie jutro się tu melduję. Do jutra!!

ej drewniamy mosteczek...podzielam twoja opinie! Jak bylam Atkisie, to im tlusciej jadlam tym szybciej chudlam, mysle ze moze nie ma sensu przejmowac sie czy chude czy tluste mieso, wazne zeby weglowodanow bylo zero :) Wazne tez tak jak mowisz powoli wracac do normalnej diety, bo czlowiek jak glupi rzuca sie na normalne zarcie!!! Mam kolezanke, ktora schudla 30 kilo nie jedzac weglowodanow, tzn do 20 gr dziennie, to bylo 3 lata temu! Po skonczeniu diety przeszla na 40gr dziennie i jedynie raz w tyg je to co chce!!! Wyglada swietnie!!! Mysle ze trzeba calkowicie zmienic sposob odzywiania i zawsze uwazac na weglowodany, bo niestety od nich sie najbardziej tyje :( Na cale szczescie nigdy nie lubilam slodyczy :) do jutra

Sliwka, ale czy nie obawiasz sie proteinowej? Bo tak to chyba trzeba nazwac. Ja byłam troche na bialkach i troche jakby mnie nerki bolały itp. Ciekawe, jak to bedzie, macie taie doswiadczenia? Jednak na pewno te diete zaczynam.

przy okazji : po jakims czasie niskoweglowodanowej diety pojawia sie problem nimilego zapachu z ust :( czytalam gdzies ze branie cynku pomaga? slyszalyscie cos o tym? albo o innym sposobie, DR MOSTECZEK moze ty masz jakies doswadczenia?

powiem Ci ze nigdy nie mialam problemow z nerkami przy takich dietach, na szczescie, moze zalezy od organizmu, ale bolala mnie czest glowa. Tak myslalam na poczatku ze raczej nie moze to byc super zdrowe, zero warzyw! Sprobuje tydz, jak sie bede dobrze czula to nastepny, potem dodam 10 gram wegli a po tyg wroce na samo mieso i tak na przemian. Mam nadzieje ze sie uda

Gość Drewniany mosteczek
Hehe :) Na Atkinsie też byłam :D Mi się wydaje, że tak właśnie jest że nie powinno się jeść specjalnie chudo (na siłę tłuszczu też nie ma co w siebie pchać, ale można). Ja na Atkinsie straciłam 11 kilo. A potem wyjechałam za granicę i nadrobiłam (nie wyszłam dobrze z diety tylko rzuciłam się na węglowodany). Bardzo dobra dieta, tylko na prawdę trzeba przejść wszystkie fazy żeby jojo nie było. Ja sobie tak myślę, że jak wrócę z urlopu to zrobię sobie z tydzień Stillmana a potem od razu na Atkinsa i resztę schudnę (nazbierało mi się 30 kilo :(). A na nieświeży oddech to polecam cynk organiczny do ssania ( w aptece się kupuje). Przetestowałam działa na 100%. Czytałam że można też ssać plasterek cytryny ale nie próbowałam. Aha, Dukana próbowałam też i efekty o wiele gorsze niż Atkins, bo tylko 1,5 kg w 10 dni fazy uderzeniowej. A jeśli chodzi o nerki to koniecznie dużo pić. Jak komuś woda nie wchodzi to nawet cytrynkę sobie wcisnąć i to pić. A jak by ktoś miał zaparcie (ja jak jem tłuściej to nigdy nie mam) to łykać siemię lniane (całe ziarnka nie to mielone ze sklepu odtłuszczone).

drewniany mosteczek, ja tez mam tyle kg, albo i wiecej

Gość Drewniany mosteczek
No ja bym w sumie chciała dokładnie 37 :( Ale te 30 mi starczy i myślę że będę zadowolona. Kurcze przez was się napaliłam na dietę ale jutro wyjeżdżam :( Mam nadzieję że jak wrócę to jeszcze kogoś tu zastanę. Trzymajcie się dziewczyny, życzę dużego ubytku tłuszczu i oby jojo was nie dopadło :)

to znowu ja ;) wlasnie znalazlam cos bardzo ciekawego na necie (na stronie shape )...makaron chinski, ktory ma tylko 4 gramy weglowodanow w 100gr!!! 20 kalorii, zero tluszczu... Jest on robiony ze sproszkowanej rosliny Konnyaku ( dziwidlo ) i wody. Nie wiem tylko czy mozna ja dostac w polsce :( Sprzedaja pod roznymi nazwami: Shirataki, konnyaku noodles, konjac noedels, konnyaku bami, konnaku pasta I dlaczego ja nie wiedzialam o tym wczesniej????

Kurcze, strone mi przyblokowalao i myslalam ze nikt nic nie napisal a jednak DREWNIANY MOSTECZEK:dzieki za cynk o cynku :) to pewnie dlatego wszedzie pisza ze trzeba tyle wody pic, zeby z nerkami nic sie nie dzialo. Ja tak do 50 bym chciala schudnac, 7 lat temu wazylam 48, ale bardzo niska jestem (158) i typowa grucha, wiec dupsko i tak zawsze zawadza ;) Te prawie 30 kilo tez mi za granica przybylo :( Co do Dukana, to rzeczywiscie nie ma strasznych efektow, tyle samo mozna schudnac na MZ bez katowania sie tylko miesem DAMY RADE dziewczyny :)

ten makaron, to ten przezroczysty taki? cieniutkie niteczki? jesli tak, to jest w sklepach do jutra

JA TEZ SIE ODCH.... tak,ten cieniutki, tylko nie ten zwykly, ryzowy jesli sie nie myle, to jakias nowosc chyba, musia byc z tej rosliny dziwnej zrobiony...jak wizialas w pl to daj znac gdzie, powiem mamie zeby sobie kupila :)

Czy są tu jakieś odchudzaczki? Zaczynamy? Ja tak!

Gość szuszka
Nie chcę was zniechęcać ale to nie jest najlepsza metoda na zrzucenie paru kilogramów. Przede wszystkim dieta Stlillmana jest przeznaczona tylko dla osób całkowicie zdrowych( kto z nas może to o sobie powiedzieć?) i nie można być na niej dłużej niż przez siedem dni. Nawet jeśli się schudnie parę kilogramów to nie jest to sukces, bo one szynko wrócą a ciało będzie jeszcze bardziej zatłuszczone:( O wiele lepsze efekty niesie dieta strukturalna, jest zdrowa( stosuje się ją w spa, na przykład w Primaveraspa oraz w sanatoriach) i całkowicie bezpieczna

No i.....jestem w kropce. Jednak chcialabym zobaczyc, choc te 4 kilo mniej, Ostanio waga staneła...Nie bede tej diety stosowac na siłe..Jak tylko poczuje sie źle, albo, ze mi nie słuzy, przerwe ja. Na razie jeszcze nic nie zjadłam...pije wode.

witam Cie malgosia gosia, w imieniu nas wszystkich, napisz cos wiecej o sobie, ile chcesz zrzucic itp, jakies doswiadczena na stilmanie? ja tez sie odch...nie boj sie, mozesz sprobowac tydz, zobaczysz jak bedzie, waga na pewno spadnie i bedziesz miec przynajmniej motywacje :) dodasz sobie troche warzyw i dalej bedziesz chudla, nie musisz jesc tlusto, byleby malo wegowodanow Co do jojo dziewczyny, bo juz druga osoba pisze ze bedzie...jak po skonczeniu jakiejkolwiek diety ktos wraca do dawnych nawykow zywieniowych to zawsze jest efekt jojo, niezaleznie od rodzaju diety!!!Sama popelnilam ten blad juz kilka razy, nigdy nie przytylam wiecej niz schudlam ale zawsze pare kilo przybylo, teraz nie popelnie juz tego bledu, polecam przeczytanie ksiazki doktora Atkinsa, ostatni rozdzial "atkins na cale zycie" mowi o tym jak zachowac zgrabna sylwetke i nie tyc juz wiecej. Jak juz pisalam wczesniej, trzeba zawsze uwazac na wegle, jesc chleb, makarony slodycze tylko czasem a efekty diety sie utrzymaja :) ja tez sie odch...zjedz cos :) trzeba jesc, wtedy organizm nie strajkuje i nie trzyma tluszczu na czarna godzine :) aha...mialam sie nie wazyc do czwartku ale coz...kilo w dol :)