Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkur na maxa

problem z pieniędzmi w związku

Polecane posty

Gość wkur na maxa
też uwazam że nie ma róznicy czy to konkubinat, czy małżeństwo. ale niestety taki sprawdzian wychodzi własnie w trudnych sytuacjach jak np.ta i niestety ale mój zwiazek okazał sie porażka, dobrze ze nie mam dzieci. tylko jeżeli on jest taki cwany i pozwala sobie na takie podejście to ja muszę wymyśleć coś bardziej cwanego i wyjść na swoje

Gość wkur na maxa
kredyt jest tylko na mnie, na 5 lat, on nie miał udokumentowanych dochodów i nikt by mu nie dał muszę jakoś odzyskać te pieniadze, i wtedy juz się nie bedę zastanawiała nawet nad ratowaniem tej padaki zwanej związkiem:/

może sporządźcie jakąś umowę na piśmie, że on się zobowiązuje do spłaty takiej i takiej sumy w jakimś tam terminie. i pożegnajcie się.

Gość ale dlaczego???????????
a konto macie razem czy oddzielnie? jeśli razem to plnuj kasy jak tylko wpłynie zabierasz calość i do widzenia!

Gość wkur na maxa
na szczeście osobne

Gość teraz już pozamiatane
Wszelkie umowy nie spisane notarialnie są praktycznie nie ważne. Ja na pewno w takiej sytuacji nie robiłabym żadnych radykalnych cięć, bo kasa zginie razem z facetem. Trzeba wytrzymać jakoś i ciągnąć ten związek, ale tak żeby już nie inwestować więcej pieniędzy w faceta. A co będzie jeśli on zamiast obiecanych 15 tys. zarobi 5? Brałaś pod uwagę?

Gość ale dlaczego???????????
to nie widamomo czy lepiej ze osobno, gdybys miala dostęp do jego konta zabralabys te 15 tys a tak... musisz się męczyc, ale nie wydawaj juz na niego kasy, nic..

Gość kupa na maśle
musisz zgarniac kase , spisanie umowy u notariusz ze zobowiaze sie splacic to dobry pomysl tylko on pewnie sie obrazi, a jak nie to jak go nie bedzie w domu bierzesz laptpa , jakies cenne rzeczy , sprzedajesz i chodu :D

Gość wkur na maxa
też wydaje mi się że muszę ciągnąć dalej i nie pokazywac po sobie że planuje odejść po spłacie tego kredytu myślałam o tym co będzie jak zarobi 5 i dlatego jeszcze bardziej dołuje mnie to że dla niego priorytetem jest komputer a nie normalne życie

Gość teraz już pozamiatane
jak zarobi 5 to nie kupi komputera tylko wyda na własne potrzeby zresztą, może zataić przed tobą część zarobków jesteś w beznadziejnej sytuacji ale rady dobrej nie widzę

Gość kupa na maśle
a mieszkacie we wlsanym mieszkaniu czy wynajmujecie?

Gość wkur na maxa
juz mam wszystkiego dosc

Gość kupa na maśle
no łodpisz no mi a nie

Gość pomoge z obiadem
1) nie gotuj mu, nie sprzataj, nie kupuj żarcia 2) nie plac mu ZUSu - lepiej zalatw sobie kurs prawka 3) komputer mu łaskawie odłącz - nie doklada sie do pradu to niech sobie kupi kompa na korbke :) 4) itp itd

Gość xcdsgdhtykju
masz jeszcze dwa miesiace. nie oplacaj jego czesci za czynsz i oplaty, ani zusu. powiedz, ze nie zapisujesz sie na prawko i ci nie wystarczy. a jak bedzie sapal to powiedz, ze ty te pieniadze zarobilas. nie ma co sie zastanawiac. musisz sprowadzic go na ziemie. nie dawaj mu kasy !!!!

Gość wkur na maxa
hej, no i wczoraj było tak, jako że on zgubil swoje klucze po pijaku musialam do niego po pracy jechać po te klucze. Przyszedł i powiedziałam że jak chce to niech kupuje ten komputer ale ma zapłacić za kredyt, to powiedział mi tak: "dobra, ale nie będę rozmawial o pieniądzach których jeszcze nie mam, i dla mniet to jest przesada ze zrobiłaś awanture o o cos takiego, jak chcesz wydawac te pieniądze to je za mnie zarób!!!" po czym odwrócił się i sobie poszedł spowrotem do firmy. jak przyszedł, standarowo usiadł przed kompem i grał nie wiem do której bo poszlam spać

Gość do Gdańszczanin
przemęcz się jeszcze te dwa miesiące i jak mu wpłynie kasa na konto, to go męcz o te pieniądze, nawet tylko 10 tyś a nie 15, zawsze będziesz do przodu i wtedy z nim zerwij, nie plać mu zusu, powiedz, czy opłaciłaś już zus za sierpień (nie znam się kiedy się spałaca zus?)

Gość do Gdańszczanin
przemęcz się jeszcze te dwa miesiące i jak mu wpłynie kasa na konto, to go męcz o te pieniądze, nawet tylko 10 tyś a nie 15, zawsze będziesz do przodu i wtedy z nim zerwij, nie plać mu zusu, powiedz, czy opłaciłaś już zus za sierpień (nie znam się kiedy się spałaca zus?)

Gość wkur na maxa
jeszze nie , zus sie opłaca do 10, tylko w tej sytuacji on juz chyba podjał decyzje o rozstaniu pierwszy- niezle to sobie przemyślał,

Nauczka dla kobiet: nie utrzymywać idiotów Na Twoim miejscu od dziś nie zapłaciłabym za nic. Ani za jego Zus, ani za bułkę! Kupuj tylko dla siebie, a jak się zburzy to powiedz, ze "oszczędzasz, bo masz kredyt do spłaty"

Gość .....///.....
no to ma cię w garści. Nieźle to sobie wykombinował, cfaniaczek jeden, fan fan tulipan hahahhaha... ale wiem wiem to wcale nie jest śmieszne. Masz jednak najlepszą i namacalną nauczkę na przyszłość, że jak dasz paluszek to ci wessie całą rękę. Trzymaj się i życzę podjęcia trafnej decyzji. Pamiętaj... pieniądze rzecz nabyta ale budowanie życia z kimś, kto na czyimś garbie jeździ jak po jucznym koniu, źle się kończy z reguły dla konika ;) Pzdr

Gość teraz to specjalnie
odejdzie od ciebie, bo nie będzie chcial placic, poprostu sprowokuje awanture i wyprowadzi sie mam nadzieje, że masz namiar na jego rodzinę i poinformowalas ich o kredycie on juz kombinuje, zeby cie zostawic z tym kredytem i sobie zaszalec za zarobioną kase a nawet jesli nie, to powie że kredyt jest na 5 lat i miesięcznie będziecie go splacac to tak nie odczujecie-ODCZUJESZ rat przykro mi, ale nie bierze się kredytu gdy facet zachowuje się tak jak pisałaś wcześniej... za glupia jeszcze jestes na takie sprawy..

Gość wkur na maxa
nie wiem czy głupia, byc może , tylko że on zawsze przekręca wszytko tak że to jest moja wina. wczoraj jedyna rzecz jaką mi powiedział w ciągu wieczora to to że miałam zapłacić za rach za internet bo wczoraj odłączyli a mi juz kasy nie starczyło.

Gość teraz to specjalnie
i dobrze i nie płać, nie masz kasy! to co z tego, że on przekręca? jest manipulantem i ty to już wiesz, ważne powinno być dla ciebie to, co sama wiesz, co czujesz i myślisz nie powinnaś zupełnie przejmować się tym co on mówi, bo wiadomo jak jest! nie bierz jego słów pod uwagę, bo on je wypowiada w jednym celu-zebyś czuła się winna i dalej pozwalała na wykorzystanie musisz mieć siłę w sobie, z resztą już ją masz skoro zaczynasz widzieć co się dzieje. on niech mówi, ty z nim nie dyskutuj bo to nie ma sensu, on zdania nie zmieni bo nie osiągnie swego celu znasz swoją wartość i tego się trzymaj powiedz, ze wydałaś wszystkie pieniądze na życie i nie wiadomo kiedy wynagrodzenie wpłynie bo są jakies problemy, przy okazji zoabaczysz czy on przypadkiem nie wydusi jakiejś kasy na tego neta... jest zwykłym ładajdakiem, gdy w takiej sytuacji tak odnosi się do ciebie, on czuje że ty wszystko zrobisz o co on poprosi... trzymaj sie i nie daj!

Gość wkur na maxa
właśnie jakiś czas temu zaczęłam więcej czytac o manipulatorac, bo wydaje mi się że on nim jest. tylko że zawsze on tak wszystko poprzekręca że to ja od niego słyszę co pare dni, że jestem nienormalna i powinnam isć do psychologa bo coś ze mną jest nie tak. on nigdy nie widzi swojej winy- ciągle mówi że to przez mnie wszystkie kłótnie - że on si enie odzywa po parę dni bo musi ochłonać. tylko że potem zero rozmowy o tym o co się pokłóciliśmy chyba naprawde coś z nim jest nie tak, albo jest az do tego stopnia wyrafionowany, że w ten sposób osiaga swój cel