Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ambi pur

to co się dzieje w Polsce, jest chore

Polecane posty

mamy ten pierdolony rząd PO (żeby nie było - nie glosowałam na PO) i co? podnoszą podatek vat. Kurwa wszystko podrożeje, wszystko. Niby to dlatego, żeby załatać dziurę budżetową. Tylko powiedzcie, dlaczego ma się to odbywać naszym kosztem? Naszym, zwykłych ludzi? Kurwa, większość Polaków pracuję za minimalną krajową, nie dość że wszystko drogie, to jeszcze ma być jeszcze droższe? Powiedzcie jak my mamy żyć? Pracy nie ma, a jak jest to za niską pensję. Za co my mamy żyć? Dlaczego rząd ma nas daleko w dupie i wszystko odbywa się naszym kosztem? DLACZEGO? Dlaczego to ja z własnej kieszeni mam płaicć za nieudolność polityków, którzy nie umieją dobrze zarządzać państwem i jego finansami? ale oczywiście ich to całe gówno obchodzi, zarabiają mnóstwo kasy i nawet nie odczują wzrostu cen. KURWA DLACZEGO TEN KRAJ JEST TAKI CHORY?Nie dość, ze zarabiamy malo, to jeszcze co miesiąc okrada nas zus, płacimy jakieś pierdolone podatki i inne składki. A teraz jeszcze mają wzrosnąć ceny. Powiedzcie mi dlaczego???????????

Wybory są demokratyczne, więc widać na gołej dłoni że nie jest to ustrój dobry. Skoro obywatele nie wiedzą dlaczego władza podnosi podatki, a co ważniejsze czemu jest coraz więcej przepisów i biurokracji :)

No tak chcesz miec drogi, pomoc panstwa jesli nadejdzie kataklizm, darmowoa sluzbe zdrowia, bezpieczenstwo, darmowa edukacje to trzeba placic a nie kombinowac jak oszukac panstwo

Tylko dlaczego ma to się odbywac naszym kosztem? Czy my okradliśmy państwo, że ma teraz dziurę w budżecie? Powiedz mi, jak ma żyć 3-osobowa rodzina za 1300 zł miesięcznie kiedy jeszcze bardziej wzrosną ceny? Kurwica mnie już trafia na to wszystko :O

Gość używajcie rozumu
Tępaki jedne zasrane, jak chcecie mieć w domu porządek, to robicie remont i wykładacie na to kase, z państwem jest tak samo, jak chcecie żyć w normalnym kraju, gdzie są chodniki i ulice, a nie karczowane maczetą przecinki to też trzeba za to zapłacić, czy to tak trudno elektoratowi PISS-u zrozumieć???

Ale kogo ty byś chciała zamiast PO autorko? PIS??? Pozostawię bez komentarza. SLD? Tym tylko w głowach pederaści i szerzenie wypaczonej tolerancji i poprawności politycznej. Banda czworga jest nie do ruszenia. Ale cóż, w końcu jest demokracja... A z bandy czworga to chyba PO najlepsze, przynajmniej zachowują jakiś zdrowy rozsądek w tym bajzlu.

Gość jadzia z maczugą
do używajcie rozumu o żesz ty debilu pojebusie kurewski !!!

" chcecie żyć w normalnym kraju, gdzie są chodniki i ulice, a nie karczowane maczetą przecinki to też trzeba za to zapłacić" no patrz myślałem ,że na ulice przeznaczany jest podatek drogowy doliczany do każdego litra benzyny :classic_cool: a może pieniązki potrzebne sa do wyżywienia donaldowej armii urzędasów , 50000 ludzi trochę kosztuje :classic_cool:

Gość używajcie rozumu
jadzia z maczugą popuść gumę w majtach jak ci coś nie pasi, patriotą i "prawdziwym polakiem" trzeba być też w czasie kryzysu, a nie tylko na procesji i w boże ciało

ambi pur, mnie kurwica trafia jak slysze o kolejnych podwyzkach:( a co najlepsze bogaci podatku nie placa bo maja leazing,czyli placa na swoje fury😡 w dodatku pensje polskie a ceny europejskie,rzygac mi sie na ten pierdolony rzad,wszystko w tym kraju jest chore:drogi najgorsze w europie(jedyne takie), sluzba zdrowia,prawo pracy,pensje,nawet proszki do prania gorszego gatunku,biurokracja jakiej nie ma w cywilizowanych krajach, wtapianie pieniedzy w bloto,wszechobecna korupcja,utrudnianie wszystkiego,prawo karne dla bandytow i zlodziei,nie no po co ja wlazlam na ten topik tylko niepotrzebnie sie denerwuje:(

Gość używajcie rozumu
czerwona pomarańcza wypijesz dwa piwa mniej w miesiącu i nawet podwyżki nie odczujesz a tylko na zdrowie ci to wyjdzie, albo najlepiej, to zrezygnujcie całkowicie z przywilejów, jakie oferuje wam państwo, pobudujcie sobie ziemianki i szałasy i wtedy będziecie mieli spokój:)

Gość do używajcie rozumu
ty się leczysz lub zamierzasz psychiatrycznie???

W Polsce wszystko jest chore. W każdej sferze życia. Idziesz do pracy (o ile oczywiście uda ci się ją znaleźć) - harujesz jak wół przez +8h dziennie za najniższą krajową. Idziesz do sklepu - wszystko tak drogie, ze kurwica trafia. Jesteś chory - najpierw na badania czeka się miesiącami (!), a później jak nie dasz w łapę, to cię kopną w dupę. Wracając do podwyżek - ceny powinny być adekwatne do zarobków. Ma wzrosnąć vat? Niech wzrosną też pensje. A poza tym znacie mechanizm kryzysu? podwyżka vat -> wzrost cen -> spadek popytu -> wzrost podaży ->ograniczenie produkcji -> zmiejszenie zysków firm -> zwolnienia w zakładach pracy jestem ekonomistą, wiec znam sie na tym kurwa czy rząd nie rozumie, że jeśli ceny będą wyższe to ludzie będą mniej kupować? to nie załata dziury. Bo ludzi po prostu nie będzie stać na wiele rzeczy. i przestaną je kupować. To jeszcze bardziej spowolni gospodarkę i pogłębi kryzys.

Niestety PIS w niczym nie jest lepsze od PO jak i SLD. Problemem jest dalej pewna mentalność post PRL w myśl zasady jak państwowe to niczyje i się dobrze "kradnie", nie jest to w sumie kradzież a tworzenie nikomu niepotrzebnych stanowisk w radach nadzorczych. Ciekawy przykład remonty dróg dopiero co remontowanych. Do dziś mimo podatku drogowego i zarządców dróg, zdarza się że są wykonywane remonty dopiero co oddanej drogi, bo robi się je tanio, nawet autostrady a firma daje minimalną gwarancję i znów zamawia się kosztowny remont itp itp.

bo w Polsce ludzie sa dla tego kraju i coraz wiecej danin publicznych ponosza Polska nie jest krajem przyjaznym dla obywatela i dlugo jeszcze nie bedzie a wiele innych panstw np. Szwecja, UK jest dla ludzi Polska = ludzie dla kraju Zachod = kraj/e dla ludzi

Gość doo widzenia
Marina102 zachód= pracowici ludzie Polska= lenie i nieroby

Niestety na zachodzie jest spory "socjal" co prowadzi do dziwnych ruchów migracyjnych. Te kraje rozdają bo miały czas się wzbogacić, niestety kraje europy zachodniej też mają wysokie podatki. Część podatków u nas wynika z prawa unijnego (choć nie wszystkie).

Gość łysy chipis
to ze polska istnieje to jest chore

PL same nieroby to sie nie zgodze wielu ludzi pracuje ciezko za marne pieniadze i sa niedoceniani Wlasnie panstwo opiekuncze i przyjazne obywatelowi to takie ktore ma dodatki socjalne Chociaz ja narazie z zadnych nie korzystalam bo nie musialam :-P

Największy problem to to że nie jesteśmy niezależni, od wieków pozostajemy w strefie wpływów. Bądź zachodnich, bądź wschodnich.

Wszelkie ulgi powodują niesprawiedliwość, bo zawsze będzie osoba która nie kwalifikuje się, nie spełnia wymogu ...Ulgi to bardziej złożone przepisy prawne, to kontrole, to formularze, to urzędnicy, to donosy. Sprawiedliwe państwo to takie gdzie wszyscy mają równe szanse, równe podatki, równi są wobec prawa, chyba nie ma takiego państwa :D

Trzeba pamiętać że nawet pracując w szarej strefie płacimy podatki, z tym że nie wszystkie bo nie dochody ale vat czyli płacimy za żywność, za paliwo, za urządzenia, za narzędzia.