Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lajka76

piesek shih tzu

Polecane posty

Gość lajka76

witam . mam zamiar kupic pieska shih tzu.duzo czytam teraz o tej rasie.ale wiele informacji mi jeszcze brakuje.jesli ktos ma takiego pieska od szczeniaczka.bede wdzieczna za kilka informacji i rad. napewno chcialabym sie dowiedziec czy te pieski bardzo szkodza?np obgryzanie mebli kabli?no i jak sie sprawuja gdy sa same.nie ma mnie wdomu przez 8 godz kazdego dnia.czy to nie za duza rozlaka dla tego malenstwa?to bedzie moj pierwszy piesek,i chcialabym zeby moj przyszly pupil byl szczesliwy.dzieki za info

to czy pies gryzie meble i kable nie zależy od rasy tylko od wychowania, tresury :-)

Gość lajka76
witam. mój szczeniaczek ma 9 tyg.jest to mój pierwszy piesek.staram sie dbac o niego.no i bardzo go kocham.szukam kogos kto tez ma takiego pieska.moze jakies rady itp.zapraszam serdecznie:)

Gość igielkasiana
ja mam - małe, jazgotliwe i wkurwia ;)

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
ja mam od kilku dni , na tydzien zostawiony pod opieką.Samo pożadne czesanie go zajmie ci godziną dziennie jak nie chcesz żeby miał kołtuny. Jak mieszkasz w mieszkaniu nie bierz suczki.Ja szału dostaję bo ta moja dostała cieczki. I nie zapomnij, że psa trzeba ułożyć.Nie wiem jak inne ale mój jest grzeczny. Mimo to odliczam dni do momentu kiedy wrócą jego właściciele.

Gość gość
NIGDY więcej żadnego kundla!!!!!!!!!!!! :o mam owczarka i to nie jest pies, to jest zwierzak z piekła rodem.. modlę się żeby jak najszybciej ukończył ten cholerny rok co się w końcu uspokoi :o następnym razem wezmę 2 koty :) z nimi to akurat nie ma żadnego problemu takie kochane przylepki :)

Gość lajka76
ale trafiłam. wszyscy narzekacie.co z wami?czy są jakies osoby które kochaja pieski?

Gość zaciekawionaaaa
ile kosztuje taka psinka?

Gość powiem tak....
moja znajoma ma tego pieska, maja tendencje do tycia i niestety ladnie wygladaja na poczatku hihi a potem takie wlochate kulki zostaja :) wet mowil ze tak jak bigle - szybko tyja i trzeba duzej uwagi i diety z ruchem by zminimalizowac ten proces:) ja mam maltanczyka - i jest sliczny:) ale oczywiscie rasa psa - kwestia gustu a tych sie nie krytykuje...choc nie rozumiem dziewczyn i rodzin z malymi dziecmi ktorzy mieszkaja w bloku i maja amstafa ktory z calym szacunkiem jest po prostu brzydki...lub sliniace sie buldogi ble:(

Gość powiem tak....
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://animalsmarket.com/img/offers/16/d72a0ad1f081fec6f574ae0aca605a7a_m.jpg&imgrefurl=http://www.sprzedam-psa.pl/ogloszenia/13/tag/akita&usg=__7xL16YIgn9ZAqaS9robHgmD8hu8=&h=480&w=640&sz=81&hl=pl&start=308&zoom=1&tbnid=HejXD26NjOEpiM:&tbnh=116&tbnw=162&prev=/images%3Fq%3Dmaltanczyk%26hl%3Dpl%26biw%3D1920%26bih%3D913%26gbv%3D2%26tbs%3Disch:10%2C3352&itbs=1&iact=rc&dur=296&oei=0PRwTM35IZe8jAeo2PD6CA&esq=undefined&page=10&ndsp=36&ved=1t:429,r:15,s:308&tx=103&ty=53&biw=1920&bih=913 tak dokladnie wyglada moj skarb:) ma ponad połtora roku i jest slodki:) aha maltanczyki maja tez dluuugie wlosy i te przeznaczone na wystawy wygladaja wtedy kosmicznie:) ale takie w domku jesli nie jestes wystawca wygladaja normalnie :)

Gość powiem tak....
sorki cos nie tak z adresem, wpisz maltanczyk fotki w google to wyjdzie:)

Gość yanex
Mój pupil ma już 5 latek , mam jego od 3 miesiąca życia zakupiłem z ogłoszenia w necie pewna rodzina wyjeżdżała za granicę i tak właśnie to ja zostałem właścicielem tego psiaka , nie wiem jak go wychowali poprzedni właściciele ale od samego początku nie miałem z tym psem żadnych problemów , tzn. z czystością , zawsze gdy chciał się załatwić tkwił przed drzwiami , rzeczywiście pies ten wymaga dużej pielęgnacji w czesaniu , ale ja postanowiłem jego strzyc , strzyżenie co prawda kosztuje 60 pl ale ja strzygę sam raz na wiosnę , dużo by tu pisać ale mój pupil nawet nauczył się śpiewać gdy np. włączy się jemu muzę z tel. lub da zabawkę z piszczałką , aha strzygę jego pod tym względem gdyż on lubi ze mną jeżdzić autem i w lato w upały pomimo że w samochodzie jest klima to zauważyłem że dla futrzaka jest duszno . Masz tu linka jak moje dzieci rozwydrzyli tego psa . http://www.youtube.com/watch?v=VVrYO5614KI

Gość ja coś wiem
chyba na forum jest mało właścicieli tej rasy bo mało trafnych opinii przeczytałam, to są na prawdę bardzo miłe w obejściu psy, ale zdarzają się też wyjątki jak w każdej rasie

Gość ja coś wiem
poczytaj sobie w necie charakterystykę tej rasy, a ja mogę dodać że znam hodowcę tych psow i są na prawdę przemiłe, troszkę jak koty przytulaki i oddane kochanym właścicielom, a co do tycia to nigdy nie widziałam utuczonego shi tzu

Gość ja coś wiem
nazwa shi tzu oznacza "szmaciana lalka" bo po wzięciu na ręce są troszkę jak kukła ,nie buntują się przeciwko braniu na ręce wręcz przeciwnie uwielbiają wszelkiego rodzaju pieszczoty , no i polecam strzyżenie na tzw. szczeniaczka czyli na krótko ,jest duzo wygodniej ,bez ciągłego czesania, są bardzo spokojne, moi rodzice mieli kilka lat (niestety odszedł bo został mocno pogryziony przez psa "mordercę"i się wykrwawił) a mieli kilka psow przedtem, ten był najmilszy z wszystkich

Gość yanex
ja coś wiem , napisała wszelaką prawdę , a koszt takiego psiaka to ok. 700pl . Mój nie jest do sprzedania za żadne pieniądze ponieważ wszyscy w rodzinie kochamy jego z całych sił .

Gość ja coś wiem
jak już przeczytasz charakterystykę psa włącznie z jego wadami to wtedy decyduj czy taki by tobie odpowiadał i już ,jeśli nie szukaj w innych rasach, jedno co wiem na pewno, nie są to psy na dłuuugie spacery, będziesz go na końcu musiała nieść na rękach niektórzy uważaja to za wadę ,ale komuś może to odpowiadać(mało czasu na długie przechadzki np.)

Gość ja coś wiem
no i bardzo ważna rzecz, na początku każdy powinien znaleźć więcej czasu na oswajanie psa z domem i pobycie z nim, po pierwsze zacieśnia więzi i po drugie możesz wpłynąć na to by nie niszczył sprzętów i przedmiotów bo będziesz przy tym i zapanujesz, ale to jest rada dla każdego kto chce brać szczeniaka każdej rasy , dobre są ku temu urlopy i wakacje.

zakup tego pieska to był b.doby wybór:)jest przekochany i bardzo madry.załatwia sie na gazecie.czasami nie trafi ale ogólnie jest ok wie o co chodzi.na spacerki jescze nie chodzimy.bo ma kwarantanne.za 2 tyg.do wet.po szczepionke.i odrobaczenie. wczoraj byłam troszke wystraszona.bo nie umiał zrobic kupki.ale juz jest dobrze.tydzien temu jak go kupiłam to miał przez kilka dni biegunke.dzisiaj zjadł gotowana marchewke.moze potem dostanie jabłuszko.a wy czym karmicie swoje psinki?czy wasze psinki przy zabawie tez tak gryzą?ogolnie to jest fajne(tylko ze ząbki są jak szpileczki)a potem jak sie zmęczy to sie tak słodko tuli:0mogłabym go schrupać:)

Gość lajka76
moj piesek dzisiaj caly czas pierdzi.czy to normalne?

Gość lajka76
czy wasze pieski tez tak gryzły jak były małe?bo mój to dostaje szału.normalnie to jest potulny jak baranek.no i jak radzicie sobie z czesaniem,myciem oczek itp?kiedy najlepiej jest to robic?na spaniu?

Gość lajka76
jaka karma karmicie swoje pupile?prosze o pomoc.bo mam mieszane uczucia co do karmy ktora podaje mojemu pysiowi.no i oprocz tego co moge podawac dodatkowo 10 tyg.szczeniaczkowi?moj szczeniaczek ma rozwolnienie.czekam do jutra.jak nie przejdzie to do wetka.boje sie o niego.

Gość pimpus
czy ktos wie ile moze potrwac kaszel i katar u malego shih tzu?podaje mu antybiotyk

Gość pimpus
witam mam pytanie.jak to jest z oddechem psa? moj szczeniaczek od wczoraj oddycha szybko i z jezyczkiem na zewnatrz.czy to moze oznaczac jakas chorobe?czy to normalne.wspomne ze moj piesek jest na tabletkach.bo kaszle i ma katarek.mam nadzieje ze mu to przejdzie ,bo czeka go szczepienie.czy jest ktos kto sie dobrze zna na tej rasie?bo np.ma takiego pieska.prosze o pomoc.bede wdzieczna

Gość shitzak/
mam shitzu od 2 miesiecy:) kocham ta kudłata kulke bardzo ❤️ jezeli jeszcze chcesz o cos spytac zerkne tu potem:)

Zły wybór. Jakiś tam "Shit tfu" nie wystarczy Ci. Ma za małego... :o Pomyśl nad labradorem. To teraz takie "modne" psy, więc będzie na topie, a i on sam ma większego. :classic_cool: Jak ci się znudzi wymienisz na lepszy model, albo użyżnisz glebę

Gość pimpus
czesc shitzak/.ja mam mojego miesiac.ona ma teraz 3 mies.i tez sie zrobil teraz bardzo kudlaty:)ale go kocham,i raczej nie bede go obcinac na kroyko.bo super sie bawie ta czuprynka:)

Gość shitzak/
hej hej:) moj 15-go skończy 4 miesiące:) gdzie twój spi ?bo moj ze mną:P czym go karmisz?ja gotuje bo hrabia nie rusza ŻADNEJ karmy:O jest przekochany❤️

Gość pimpus
hej shitzak/moj spi z nami w sypialni,do nas przychodzi nad ranem,wtedy szczeknie albo zaplacze no i bierzemy go do siebie,a wtedy sie tuli,gryzie i td.a potem spi.on lubi lazikowac w nocy.jak byl chory to wiecej spal z nami.mialam wieksza kontrole nad nim.a teraz juz nie potrzebuje tego.drzwi ze sypialni sa zamkniete. muj pimpus dostaje Royal mini junior.i mysle ze bardzo mu smakuje.teraz musze mu miarkowac,bo zjada wszystko.no i dostaje raz dziennie troszke kurczaczka z tabletka.jest przekochany. ile wazy twoja psinka?i jak wyglada z badaniami?bo moj teraz dostal 2 szczepionki i za 3 tyg dostanie nastepna bo byl chory(wszystko sie przesunelo)ale na szczesie juz jest ok:)pozdrawiam i zapraszam innych shitzowiczow:))

Gość pimpus
halo halo.czy sa tu jakies shitzaki?