Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lajka76

piesek shih tzu

Polecane posty

Gość okiokiokiiiiiii
No ja mam 2 shih-tzu pieska i suczkę. NIe żałuję kupna

Gość pimpus
witaj okio...... a ile maja miesiecy?

mialam shih-tzu przez 14 lat suczke, sa to pieski typowo kanapowe i bardzo towarzyskie, moja uwielbiala sie bawic, miala swietna pamiec i byla bardzo inteligentna. sa to tez psy uparte i tchorzliwe,ale za to bardzo kochane:)

Gość okiokiokiiiiiii
Teraz to 2 i 3 lata, także szczeniaczkii to już nie są. Ale też już je obcinam na króciutko, a i tak są śliczne

Gość pimpus
witaj czerwona pomarańcza. o to ty masz pewnie duze doswiadczenie.bo ja nie zabardzo.dlatego szukam kogos z kim moge pogadac o tej rasie.moj pupilek ma 3 miesiace i troszke choruje.a ja juz teraz jestem bardzo przewrazliwiona .

Gość okiokiokiiiiiii
CZerwona... masz rację i uparte i tchórzliwe. Ale u mnie to piesek jest tym upartym, a suczka bardziej strachliwa. ALe za to ze wszystkimi zawsze muszą się przywitać, to czasami bywa denerwujące

Gość pimpus
okiokiokiiiii .no to juz musza byc bardzo madre.i slodkie.moj slodzik wlasnie przyniosl mi buta od meza(a but wiekszy od niego)

Gość okiokiokiiiiiii
Te pieski mają delikatne zołądki, gardełka. Zdarza im się czasem chorować ale nic poważniejszego moim jeszcze nie było

Gość okiokiokiiiiiii
:)no z tą mądrością to bywa różnie. Piesek jest bardzo uparty, ja wiem że on mnie słyszy, rozumie ale ten udaje że do niego się nic nie mówi, poprostu woli udawać że nie słyszy, suczka jest przekochana, na każde słowo, ruch reaguje merdaniem ogona

Gość okiokiokiiiiiii
A buty kapcie to faktycznie ich ulubiona zabawka była. Teraz to już starsze są, to jjuż nie tak bardzo jak wcześniej. ALe szkód za wiele nie narobiły w swoim szczenięctwie

oki.... ty z dwoma to musisz miec ubaw niezly.ja to czasami padam ze smiechu.

Gość okiokiokiiiiiii
Anka no czasem jak się rozbrykają jak w szał oba wpadnął, to faktycznie jest na co popatrzeć. Ganiają się od jednej ściany do drugiej

Gość pimpus
moj ma pelno zabawek.i jak narazie nie zwraca uwagi na inne rzeczy.(mam nadzieje ze nie zje mi mebli)jak go kupiam to sie martwilam ze musze go zostawic jak pojde do pracy.ale teraz widze ze to jest dobre,bo tylko wtedy on moze sie dobrze wyspac

Gość pimpus
oki..... no wlasnie ten szal:)tak nagle ni z tad ni z owad.poszedl....jak perszing.ja zakrywam oczy,bo sie boje ze uderzy w cos.ale na szczescie zdarzy wykrecic:))

Gość okiokiokiiiiiii
No właśnie to sobie wyobrażam tego perszinga Twojego:) NIby kanapowce ale pełne energii

Gość okiokiokiiiiiii
Ale zamierzasz strzyc swojego na krótko? Bo ja z początku powiedziałam że nigdy nie obetnę, ale jak zaczęłam tak teraz się już tego trzymam. Znacznie wygodniej i szybciej z pielęgnacją, kąpielą...

Gość pimpus
dobra a teraz powaznie. boje sie troszke o mojego pupilka.jak go kupilam miesiac temu mial problemy z zoladkiem(ale juz jest dobrze)karmie go teraz royal mini junior) 2 tyg temu mial kaszelek.dostal zastrzyki antybiotyki.i przeszlo,wtedy dostal szczepionki(ale za 3 tyg nastepne szczep.bo przez ta chorobe sie wszystko poprzestawialo)w kazdym badz razie.od wczoraj znowu zaczyna kaszlec.ale to nie jest tki kaszel jak wtedy.pokaszluje po spaniu(tak jakby zaschlo mu w gardle)no i parska.czy to jest mormalne bo ja juz nie wiem.prosze poradzcie.czy wy mieliscie jakies problemy kiedys jesli tak to jakie i jak sobie poradziliscie(ja juz bylam 4 razy u wetka)nie chcialabym przesadzac

Gość okiokiokiiiiiii
Moje kaszelku nigdy nie miały, problemy z żołądkim, chore gardło ale nic poza tym. Myślę że wet wie co robi i prawidłowo leczy. Może on chrapie nie kaszle bo one chrapią, przynajmniej moje

Gość okiokiokiiiiiii
Te parskanie to może być właśnie spowodowane tym że one mają takie krótkie noski. Czasem wykonuje się operację przewodu nosowego jak jest koniecznośc (przynajmniej tak gdzieś czytałam) Moje pieski czasem chrapią zwłaszczas suczka ale to nic groźnego

Gość pimpus
nie to nie chrapanie.to tak jakby cos mial w gardle. mam nadzieje ze mu to przejdzie.a powiedz mi jak to jest z nimi .np kiedy jest im cieplo.szukaja czegos zimnego?moj caly czas chce lezec na zimnych kafelkach albo na kominku.a ja ciagle go przenosze(boje sie ze wlasnie z tego moze sie przeziebiac)

Gość okiokiokiiiiiii
Tak jak jest im gorąco to kładą się właśnie na zimnych kafelkach. Pamiętam jak jeden z nich był chory, a było tak właśnie przestrzegał żeby pilnować aby się piesek nie przegrzał, nie biegał i przebywał w chłodnym miejscu. Raczej jak będzie leżał na kafelkach to mu nic będzie. Ale już kąpiel w jeziorze zakończyła się zapaleniem gardła i zastrzykami

Gość pimpus
ja jestem zakochana w mojej psince.i strasznie sie boje o niego.ze cos zle robie.no i widze ze on mnie kocha.jak sie tuli...a najbardziej jak jest spiacy,wtedy moge robic z nim wszystko.a co do obcinania.to jak go kupilam to mowilam ze nie obetne go,ale chyba jednak zmienie zdanie.narazie ma 3 miesiace ,jest za maly.a potem zobaczymy.dzieki oki...ze jestes.pisz co tylko ci przyjdzie na mysl o tej rasie.bede wdzieczna.

Gość okiokiokiiiiiii
zapisałam w ulubionych. Jak będziesz miała pytania chętnie odpowiem:) A teraz musze spadać z pieskami na spacer trzeba wyjść

Gość pimpus
oki...dzieki bardzo

Gość pimpus
witaj dyrektore. no chyba niema takich co nie skikaja i nie sraja.ale zgadzam sie z toba ze sa sympatyczne i przekochane:)

Gość pimpus
witam Okioki...zagladasz tu czasami?bo ja mam znowu troche pytan.minelo troszke czasu,wiec duzo sie zmienilo. piesek jest zdrowy.po szczepieniach.ma teraz 16 tyg.uczy sie roznych zachowan(kupka na dworze i tp.)mamy problem z gryzieniem.strasznie gryzie mnie meza.a jak ktos przyjdzie to zachowuje sie jakby byl wsciekly.na inne psy warczy nieda podejsc do siebie.co ty na to?jakies rady ?bede wdzieczna

Gość pimpus
oczywiscie inni posiadacze tej rasy mile widziani i ich rady:0

Gość Boratka
Małym psom pozwala się na więcej niestety. Zabawki niech gryzie bo jak się do gryzienia ludzi przyzwyczai to możesz mieć kłopoty. Co do innych psów to szczeniak powinien poznawać ich jak najwięcej. Najlepiej spokojnych i delikatnych. To od innego psa nauczy się komunikacji ze swoim gatunkiem i zdrowych normalnych reakcji.

Gość shitzak/
hej:) az mnie zatkalo jak przeczytalam moj to przeciwieństo Twojego.. nie warczy(nawet zbyt ufny do innych psow),kocha wszystkich ktorzy przyjda do naszego domu skacze ,cieszy sie i merda ogonem jak by mial naped atomowy;) 14 skonczy 5 miesiecy. ile mial tyg jak go kupilas? czasem jak szczeniak jest zabrany za szybko od matki nie zdazy przejsc okresu socjalizacji z bracmi .to bardzo wazna sprawa w zyciu psa. jak mial 8 to spoko:) teraz musicie zrobic wszystko aby zrozumial ,ze nie jest przywodca stada bo zdaje sie ,ze próbuje nim byc....cwaniaczek-hehe

Gość Boratka
A co do gości to niech każdy kto przychodzi do Was daje pieskowi smakołyk. Oczywiście jak się zwierzak uspokoi w ramach nagrody i na zachętę