Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lajka76

piesek shih tzu

Polecane posty

Gość pimpus
mam nadzieje ze dam rade.wiem gdzie tkwi problem.tak jak pisalam wczesniej,moj piesek byl chory.poprzestawialy sie wszystkie szczepienia.dlugo nie mogl wychodzic na dwor(do innych pieskow)no i teraz jest problem.(jest dziki)juz jest troszke lepiej ale jescze 2 tyg temu to bylo straszne.jak go wypuszcze na ogrodek to zrzera trawe z ziemia.kocham go nad zycie.i nie chce go bic.ale ja juz nie wiem jak mam postepowac.wkurza mnie troche moj maz.w wychowaniu.ma wiecej czasu .a zamiast zajac sie nim to lezy z nim na kanapie caly czas.wiecie co?plakac mi sie chce,bo nie wiem jak to teraz zmienic.w tej chwili mam gosci i musialam go zamknac w sypialni.i nerwowo nie wytrzymuje.

Gość shitzak/
ze smakolykiem otrzymywanym od gosci popieram w calej rozciaglosci. ostatnio widzialam jakis program. czyli- dzwonek,gosc wchodzi,NIE patrzy na psa rzuca mu smakolyk.siada na fotelu i dalej nie patrzy .pies kreci sie kolo niego.znow smakolyk:) nagorsze bandziory da sie przekupic;) masz teraz gosci.moze troche to od konca ale niech dadza mu smakolyk pare razy.daj jakis stary kapec niech ktos z ucztujacych rzuci mu w nagrode.zrozumie ,ze obcy sa cool:classic_cool: zamkniety w sypialni coraz bardziej sie pograza w agresywnosci.wypusc go:) w kwesti trawy zjadanej razem z korzeniami moj robi to samo.:Pw placku po trawie natychmiast kopie dziure😭

Gość Lalusiowa
Ja też mam pieska shih tzu wabi się Laluś . Ma on 3 lata i jest strasznie kochany choć bardzo bardzo chorowity ma astme oskrzelową i alergie . Jak był malutki to miał zapalenie płuc usuwaną pępowine i 2 razy wygrał ze śmiercią , ponieważ alergia uwzięła mu się na żoładek wymiotował krwią i oddawał kał z krwią na końcu nasz dom pachniał samą krwią(żelazem) ale miałam szczęscie , że trafiłam na tak wspaniałego weterynarza odkrył co mu jest i teraz jak laluś zaczyna wymiotować to na zastrzyk i przechodzi pierwszym objawem tego jest swędzenie mordki i krztuszenie się czasami też zapalenie uszu. Polecam te psy osobą z dużą zasobnością portfela i wielką wolą walki . Te psy to prawdziwe twardziele nie jeden człowiek tyle nie przeszedł co on.:) (ps: przepraszam za moją ubogą interpunkcje ,ale nie chciało mi się poprawnie pisać).

Gość Lalusiowa
Sorki nie pępowine tylko przepukline ;)

Gość pimpus
tak do konca to ja go nie zamknelam w tym pokoju.poprostu polecial na gore i tam zostal,bo niestety nie umie jeszcze chodzic na dol po schodach.a ci goscie to dwoje dzieci.dostalam je pod opieke na 2 wieczory.i nigdy wiecej.moj piesek przy nich nie umie odpoczac.a ja dostaje szalu.mam jeszcze pytanie.co jest lepsze linka czy szelki.bo od kilku dni zauwazylam u mojego pieska dziwne napady(ciezko oddycha)moze to przez to ze na smyczy bardzo czesto sie go ciagnie?

Gość pimpus
lalusiowa.to musialo byc straszne .moj miAL kaszelek.i problemy z zolodkiem.a ja wtedy truchlalam ze strachu o niego.bylko mi go tak szkoda.on tak cierpial.ale faktycznie sa wytrzymale.i przekochane.ja nadal boje sie o niego .czasami mam schizy.ze moze cos jest nie tak.ale chyba raczej nie .bo moj pimpus wyglada na szczesliwego

Gość shitzak/
hej:) lalusiowa to musialo byc straszne!:( dzielna pańcia i dzielny psiur:) nawet nie moge sobie wyobrazic jaki to stres:( pimpus-moj ma szelki.obroze taz ma ale krztusi sie i nie potrafi chodzic.wg mnie szelki lepsze.nie zwraca na nie uwagi. rozwalil mnie na łopatki dzisiaj:D wieczorem pozwolilam mu sie wyszalec ze znajomym psem.uwalił sie w piachu ,trawie ,slinie tamtego psa ale grunt ,ze byl szczesliwy. w domu dawaj go kąpac .łazienka zajeta to mysle sobie dam rade w misce... wstawilam go a ten ...........sru i lezy:Dzakrecony w slimaczka relaksowal sie w cieplej wodzie.lepek oparl na przegu miski i tak trwał az go spanie wzielo:D przepocieszny jest! zreszta uwielbia kąpiele.czesto spłukuje go samą ciepla woda zeby nie niszczyc jego naturalnej ochrony.na widok swojego recznika wskakuje sam pod prysznic!potem dzielnie kopie dziure w ...........wodzie:P jak u was z myciem?lubią?? pozdrawiam

Gość shitzak/
przegu=brzegu.......... sorki:O

Gość pimpus
SHITZAK.ja swojego mylam dopiero 2 razy.pierwszy jak mial 9 tyg.bo jak go kupilam to byl poklejiny slna od matki itp.drugi raz byl nawet spoko.czym myjesz mu oczka?bo ja rumiankiem.ale to nie jest latwe.najpierw mu namaczam a potem wyciagam te spioszki.moj pimpus ma duzo czerwonych zylek w oczkach.masz moze na to jakas rade?

Gość pimpus
Pastafarianka reaktywacja napisze ci delikatnie:wal sie!!!.to czy wiem jak sie to pisze to moja sprawa.jesli nie masz takiego pieska to znikaj !acha i popatrz na swoja pisownie!

Gość shitzak/
:) kilka dni po kupieniu psiaka poszlam do weta na przegląd malucha.zajrzała mu wszedzie :Pw oczka tez. pamietam jak powiedziala : -naczynka krwionosne plytko osadzone ale z tym nic nie zrobimy .to wada wrodzona ale niczym nie zagraża . oczka przemywam tym http://azorkowo.pl/sklep/index.php?main_page=product_info&cPath=1_242&products_id=397 jestem zadowolona.ladnie rozpuszcza wszystkie baboki.a dzialac trzeba szybko bo królewicz nie przepada za tym:P :)

Gość pimpus
dzisiaj moj pupilek w koncu poznal innego pieska:)obwachali sie itd.umowilam sie z wlascicielami na jutro:)bo u mnie w poblizu nikt niema pieska:(jutro ide kupic szelki

Gość pimpus
shitzak dzieki za linka.

Gość pimpus
a jak wyglada u was kwestia obcinania?moj pimpus ma termin na czwartek.jestem ciejkawa jak to bedzie.bo on jest bardzo ruchliwy(zobaczymy)

Gość pimpus
no i moj pimpus juz obciety. i podobno byl bardzo grzeczny w co nie moge uwiezyc,bo w domu to diabelek.

Gość shitzak/
hej:) twoj psiak mlodszy od mojego miesiąc chyba a juz obcięty!mi troche szkoda bo uwielbiam go czesac,koltuny sie nie robia wiec nawet o tym nie myslalam..... u mojego plecki i kitka nie ruszane . lapki,znaczy sie wlosy obcinam sama jak spi(podeszwy:P i wierzch lapki) no i podwozie skróciłam bo bardzo sie brudzil.;) ciekawa jestem fryzurki twojego psiurka:).podesij fotke jak mozesz. pozdr.

Gość pimpus
hejka jest obciety,ale tylko troszeczke.kolo oczkow,lapki,podwozie.tez uwielbiam go czesac:)chyba nigdy nie obetne go na krotko. a czy twoj tez ma tyle energii co moj?mojego rozpiera energia.goni jak wsciekly,a misia gwalci(wiem ze to naturalne)ale boje sie czy nie za bardzo.mam nadzieje ze nie bedzie kastracji.kiedys moze w wolnej chwili wrzuce jakies zdjecie.jak mozesz to wrzuc swojego pupilka.

Gość pimpus
shitzak co u ciebie i pupilka?

Gość pimpus
to ze pieski lubia jesc czasami trawe to wiem,ale....nie wiem dlaczego moj pimpus ja zrzera i to razem z ziemia(kopie dolek)dostaje dobra karme,smakolyki ,jablko ,marchewke.nie jest i nie wyglada na niedozywionego.czy ktos spotkal sie z tym.jesli tak to jak to zmienic?zresxzta jakby mogl to wszystko by zjadl co jest na zewnatrz.a ze spacerku zawsze musi cos przytaszczyc:)

Gość pimpus
to ze pieski lubia jesc czasami trawe to wiem,ale....nie wiem dlaczego moj pimpus ja zrzera i to razem z ziemia(kopie dolek)dostaje dobra karme,smakolyki ,jablko ,marchewke.nie jest i nie wyglada na niedozywionego.czy ktos spotkal sie z tym.jesli tak to jak to zmienic?zresxzta jakby mogl to wszystko by zjadl co jest na zewnatrz.a ze spacerku zawsze musi cos przytaszczyc:)

Gość Lamina111
Zdjęcia shih-tzu, filmiki i inne informacje znajdziesz na blogu: www.fajnypies.pl

Gość Shihtzaki
zapraszam do odwiedzenia strony shihtzaki.pl wszystko o shihtzu