Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kiasqu

pękające pięty

Polecane posty

nie mogę poradzić sobie z wiecznie pękającymi piętami:( na nic tarkowanie, pumeks, pilingi i kremy.... znowu pękłam i tam skóra, i jak tu żyć? jak nie mozna kroku bez bólu postawić?:( czy ktoś zna jakiś "sposób", środek, który pomoże??

Gość Kiedyś przez
pewien czas miałam takie problemy i robiłam tak: na noc wcierałam w pięty sporo olejku rycynowego i zawijałam folią. Dobry też jest krem z Scholla na pękające pięty. Kiedyś w aptece można było dostać krem, nazywał się Tramp i naprawdę był bardzo skuteczny.

Gość pimpa
a wiec tak..... najpierw radze ci sie wybrac na pedicure...ale taki profecjonalny, nie u manrnej kosmetyczki za 30 zl...tylko taki profesjonalny, lecznicy z frezarka potem musisz dbac o stopy: codziennie smaruj je kremem z mocznikiem (np sholl) ubieraj w takie specjalne skarpetki raz na tydzien kup sobie tarke (taka dwustronna, sholl tez je ma) i trzyj stopy - suche i umyte. a potem posmaruj kremem i zawin na godzine w folie spozywcza. ja chodze na profesjonalny pedicure i tak to sie robi... aha....no niestety raz na jakis czas (twierdza ze raz na miesiac nalezy isc na pedicure)